-
10 тем для легкого знайомства і спілкування, якщо у вас є інвалідність
Знайомство часто викликає хвилювання — особливо, коли здається, що людина може звернути увагу на вашу інвалідність, а не на особистість. Щоб цього уникнути, важливо почати діалог з нейтральних і цікавих тем. Ось десять перевірених варіантів із прикладами запитань. 1. Фільми та серіали Кіно — універсальна тема. «Дивився…
-
«Навіщо їм весілля?» — Пара з інвалідністю уклала шлюб після 10 років стосунків
Ця історія торкнула мене до глибини душі. Та необережне слово, яке змусило мене написати цей пост. В соцмережі побачила історію Олени та Олега — пари, яка понад 10 років була разом у цивільному шлюбі. Вони врятувалися з прифронтового містечка та оселилися в соціальному житлі (пансіонаті), обоє — на кріслах колісних. І ось…
-
Чому ветеранам важко говорити про війну і як правильно слухати
Важлива тема сьогодні, на мою думку, особливо якщо на війні побував хтось з ваших близьких. Є певні табу - про що краще не говорити і не питати, навіть якщо дуже хочеться. І як взагалі поводитись з друзями, знайомими, сусідами, що повернулись з війни. Чому ветеранам важко говорити про війну Посттравматичний стресовий…
-
❤️🔥 Упс, я закохалась в ChatGPT! Що робити?
І як не втратити себе в цьому ідеальному діалозі 🤖 Чому ми так легко прив’язуємось? Для багатьох ChatGPT — це більше, ніж просто зручний інструмент. Це розумний, чуйний, завжди доступний співрозмовник. Він пам’ятає твій стиль, підтримує будь-яку тему, не перебиває, не знецінює — а часом і щиро «захоплюється» тобою. Невже…
-
Онлайн-друзі: навіщо нам іноді просто поговорити?
Як ви ставитесь до онлайн-друзів? Я почну! 😉 Так склалось, що я, хоча людина і комунікабельна, та у мене завжди є онлайн-друзі. Я зараз кажу не про вірт, а про просте спілкування. Багато років я так спілкувалась на форумах Cosmopolitan або соціоніки. Спершу спілкуєшся на платформі, потім дружба переходить в месенджер -…
-
Де на платформі EnableMe розділ знайомств? Чи він взагалі є?
Привіт! Я тут давно, але так і не зміг знайти розділ або рубрику, де можна було б познайомитись з людьми для спілкування чи стосунків. Чи існує на платформі EnableMe такий розділ? Якщо так — де його шукати? Якщо ні — чи планується його створення? Буду вдячний за пояснення або посилання.
-
Сексуальна допомога: як у Європі працюють секс-асистенти для людей з інвалідністю
Те, що для України звучить майже як фантастика, у багатьох країнах Європи давно стало частиною соціальних послуг. Люди з інвалідністю там можуть отримати допомогу спеціально підготовлених секс-асистентів. Секс-асистенти проходять навчання з анатомії, психології та етики, щоб працювати з людьми, які мають фізичні чи…
-
🚩 Red flags у знайомствах: чи справді ви їх бачите?
«Він писав мені щодня, надсилав голосові, обіцяв, що я для нього – єдина… а потім виявилося, що таких “єдиних” було ще троє». Знайомо? Чи, можливо, ви ігнорували тривожні сигнали, бо “а раптом це любов?” Давайте чесно: під час війни ми всі вразливі. Самотність і стрес штовхають нас на швидкі знайомства та необдумані…
-
Міфи про сексуальність людей з інвалідністю, у які пора перестати вірити
Тема, яка для когось може стати несподіванкою. Але я хочу проговорити це. Бо це важливо. Суспільство досі оточене стереотипами про інтимність людей з інвалідністю. Це призводить до самотності, відчуження та того, що багато хто соромиться навіть говорити про свої потреби. Давайте розвінчаємо кілька поширених міфів 👇 Міф 1:…
-
🫶 Як розповісти про свою інвалідність при знайомстві (і чи варто взагалі?)
Знайомства завжди пов’язані з хвилюванням. А коли справа доходить до того, щоб розповісти новій людині про свою інвалідність, це може здаватися ще складнішим. Ось кілька порад, які допоможуть зробити цей момент простішим і комфортнішим: 🌱 1. Пам’ятайте: це лише частина вас, а не вся ваша особистість Ваша інвалідність не…