🚩 Red flags у знайомствах: чи справді ви їх бачите?

«Він писав мені щодня, надсилав голосові, обіцяв, що я для нього – єдина… а потім виявилося, що таких “єдиних” було ще троє».
Знайомо? Чи, можливо, ви ігнорували тривожні сигнали, бо “а раптом це любов?”
Давайте чесно: під час війни ми всі вразливі. Самотність і стрес штовхають нас на швидкі знайомства та необдумані рішення.
Але саме в цей момент важливо не втратити пильність. Бо деякі red flags помітні відразу – треба лише відкрити очі.
7 Red flags, які не можна ігнорувати:
1️⃣ Він/вона уникає особистих зустрічей
Спілкування лише онлайн, постійні відмовки та небажання показати обличчя під час відеодзвінка — привід насторожитися.
2️⃣ Надто швидкі зізнання в коханні
Якщо вже на другому чи третьому повідомленні вас засипають гучними словами («Я ніколи не відчував нічого подібного!») — це може бути спроба маніпуляції.
3️⃣ Постійні розмови про гроші
Будь-які натяки на «позич мені», «мені потрібна допомога», особливо від людини, яку ви не знаєте особисто, — червоний прапорець.
4️⃣ Агресія або образи під час суперечок
Людина, яка при найменшій незгоді реагує гнівом чи пасивною агресією, навряд чи побудує здорові стосунки.
5️⃣ Таємничість і суперечлива інформація
Якщо співрозмовник плутається у власних історіях або неохоче відповідає на прості запитання про себе — варто задуматися.
6️⃣ Тиск і поспіх
«Давай уже зустрінемось сьогодні» або «Чого ти так довго відповідаєш?» — спроба контролювати вас із самого початку.
7️⃣ Відмова говорити про безпеку
Людина, яка ігнорує ваші прохання зустрітися в публічному місці або відмовляється поділитися контактами, ставить під загрозу вашу безпеку.
Наприклад, ви можете зіткнутися в спілкуванні з таким:
❌ “Я не готовий показати тобі своє обличчя в Zoom”
👉 Або він не готовий до стосунків, або… готовий лише грати роль.
❌ “Я без тебе не виживу, ти моє все” на 3-му повідомленні
👉 Це не романтика. Це маніпуляція й залежність.
❌ “У мене тимчасові проблеми з грошима”
👉 Пам’ятайте: любов і гроші – погана комбінація, особливо на початку.
❌ “Ти надто довго відповідаєш, це несерйозно”
👉 Це контроль. А не турбота.
А можливо, саме ви були колись тим, хто показував red flags? Упс...
🔥 Обговорюємо прямо зараз:
Чи треба давати шанс людям із red flags? Чи одразу блокувати?
- Які red flags ви помічали у співрозмовниках?
- Чи були моменти, коли ви самі поводились токсично?
- Чи справді у стосунках під час війни треба бути “відкритішим” – чи навпаки, жорсткішим до відбору людей?
👉 Пишіть у коментарях.
Крізь терни до зірок!
Коментарі
-
Дякую за важливу тему.
Ще додам від себе, що є такий редфлаг під час знайомства — це розпитування про інвалідність, спроби втішати в стилі “ну нічого, і так теж буває”, “все одно ти молодець”. Такі реакції є токсичними проявами. Якщо людина поводиться подібним чином, продовжувати з нею близькі стосунки, можливо, не варто. Можливо, краще залишитися просто знайомими чи приятелями, але тут усе дуже індивідуально й залежить від конкретної ситуації.0 -
Зізнаюся чесно, "задовго відповідаєш" це трохи про мене. Не те щоб я так відкрито казав про це будь якій дівчині з якою пробував знайомитись, чи з якими в принципі були якісь відносини, але натяки на таку якусь нетерплячість, чи скоріше страх, що я стану нецікавим, ну вони були ці натяки. Можливо це були мої прояви контролю, але я щось думаю що в моєму саме випадку це таки був страх, страх що можливо я не те щось кажу/роблю, страх залишитись самотнім. Останні стосунки це і охолодило. Чесно кажучи мені іноді здається що з таким букетом страхів і інших психологічних проблем я не заслуговую на стосунки, бо кому потрібно в принципі "гратися" з чужими тарганами в голові🤷 І відповідно коли таки якісь стосунки з'являються, вони починають цінуватися як щось екстраординарне, щось що може легко зникнути і не повторитися, посилюється внутрішній психологічний тиск і з'являється надмірний контроль, хоча по суті ситуація зовсім не контролюється. Звісно більш досвідчений маніпулятор, легко зможе перетворити це на тотальний контроль і нашкодити партнеру чи партнерці, якщо їм не пощастить почати стосунки з таким маніпулятором. А в моєму випадку воно просто завжди призводило до відсторонення іншої сторони і завершення стосунків, навіть незважаючи на зізнання у коханні до мене. Звісно в моєму випадку то була не єдина причина завершення моїх попередніх стосунків, але цей червоний прапорець у мене був.
0
Категорії
- Всі категорії
- 224 Здоров'я
- 75 Захворювання та інвалідність у період війни
- 41 Ментальне здоров'я
- 38 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 36 Хронічні захворювання
- 20 Допоміжні технології та терапія
- 163 Для проживаючих в Україні