Міфи про сексуальність людей з інвалідністю, у які пора перестати вірити

Функції
Olga_EnableMe
Olga_EnableMe ✭✭✭
відредаговано 19. Jul 2025 в Відносини, сім'я та діти

Тема, яка для когось може стати несподіванкою. Але я хочу проговорити це. Бо це важливо.

Суспільство досі оточене стереотипами про інтимність людей з інвалідністю. Це призводить до самотності, відчуження та того, що багато хто соромиться навіть говорити про свої потреби. Давайте розвінчаємо кілька поширених міфів 👇

Міф 1: Люди з інвалідністю не мають сексуальних бажань
Правда: Інвалідність не скасовує сексуальність. Багато хто відчуває таке ж бажання близькості, як і будь-яка інша людина.

photo_2025-07-19_21-05-20.jpg

Міф 2: Люди з інвалідністю не можуть бути привабливими
Правда: Сексапільність не залежить від колісного візка чи інших особливостей. Тіло різне, але емоції, харизма, турбота і любов – універсальні.

Міф 3: Їм не потрібні стосунки
Правда: Люди з інвалідністю прагнуть кохання, ніжності й підтримки. Вони також закохуються, переживають розриви, мріють про сім’ю.

Міф 4: Секс для них – це табу
Правда: У багатьох країнах є програми сексуальної освіти для людей з інвалідністю та навіть послуги сексуальних асистентів, що допомагають подолати бар’єри.

Сексуальність – це частина життя будь-якої людини. Давайте говорити про це відверто, без осуду.

А як ви вважаєте:
 Чи готове наше суспільство обговорювати інтимність людей з інвалідністю?
 Що ми можемо зробити, щоб подолати ці табу?

💬Пишіть свої думки нижче – почнемо чесну розмову тут, на форумі

Позначено тегом:

Коментарі

• Взагалі дуже правильна тенденція і я радий що ми можемо більше обговорювати таких тем тут на форумі🤗 Бо мені здається в Україні в принципі будь яка секс-освіта дуже малорозвинена або не структурована, зі своїми табу. Принаймні в мережі помічав таке. Було б добре якби люди відкритіше ставились до цього, ділились досвідом, задавали питання.

• Саме так, @VovchykSteve, от все вірно ви кажете!

Нас в школі вчать математики, але не вчать базових речей, наприклад як планувати або запобігти вагітності, які психологічні етапи дорослішання проживає людина, як познайомитись чи освідчитись в коханні. Вважається, що воно якось там само зробиться. І маємо результат від того «само» - багато самотніх людей чи аьюзивнмх стосунків, неповних родин

Як думаєте, потрібні такі предмети в школі? Щось типу психологія стосунків

Категорії