Питання до терапевта, сімейного лікаря - відповідає експерт

124»

Коментарі

• Пані Світлана, є така ситуація: як розібратися, на які медичні послуги та аналізи є покриття (талони), а на які ні, і вони платні. В мене є не довіра до лікарів, таке відчуття, що завжди щось не договорюють та віправляють на платні аналізи. Куди звертатися?

• Вітаю!
    Необхідні вам обстеження та процедури можна Детальніше глянути на сайті НЦЗУ або Helsi , горяча лінія НЦЗУ - 1677- бо треба розуміти ваші скарги , що вам треба обстежувати…..
    В державних структурах за направленням сімейного лікаря за декларацією послуги безкоштовні .
    Є приватні лікарні, які працюють с НЦЗУ і зі знижкою вас приймуть.
    Є програма «Доступні ліки»- для отримання ліків- але також є перечінь.
    Аналізи можна здавати в Sinevo, ЦМЄІ або Ескулаб- тільки за направленням лікаря, тільки 3 аналіза в місяц та по запису.

Ця інформація загальна, тому уточнюйте зі своїм сімейним лікарем і в найближчих державних закладах вашого міста.

• Не знала про лабораторії, щиро вам дякую

• Нам пишуть питання у соцмережах: Як комунікувати з сімейним лікарем, якщо українці перебувають територіально за кордоном? Чи втрачають вони право на консультацію із сімейним лікарем? Що робити, якщо лікар відмовляється спілкуватися онлайн?

• svetlanaKovalenko
    відредаговано 24. лис 2024, 11:34

Вітаю!

Програма Helsi передбачає також відео консультації он-лайн.
    По запису та наявності чинної декларації. Записатися також можна до будь-якого лікаря, хто веде він-Лайн прийом-це видно в додатку Helsi.

У телефонному порядку звертаєтеся до адміністрації поліклініки та просіть поради щодо консультації.
    Або гаряча лінія НЦЗУ-1677.

Якщо ви потребуєте огляду оф-лайн, тут необхідно звернутися за місцем перебування.

• Підскажіть будь ласка, чи є наразі безоплатні щеплення від простудних захворювань чи тільки все платно?

• svetlanaKovalenko
    відредаговано 20. гру 2024, 17:25

Вітаю! @ZinaIschenko
    Про наявність безоплатної вакцини спитайте у найближчий поліклініці або сімейного лікаря, як що в Україні. Перед щепленням не повинно бути у вас ніяких гострих хвороб і профілактично здайте клінічний аналіз крові!

• Світлана, дякую! Думала, що все платно, запитаю

• Valentina_Tyshyna
    Valentina_Tyshyna unconfirmed
    відредаговано 15. січ 2025

Вітаю шановні фахівці. Підкажіть будь ласка 12 років тому поставили діагноз рак шийки матки, було кілька курсів променевої терапії, пару трійку курсів хіміотерапії. Були після цього лікування онкології і наслідки із боку жіночого здоров'я а саме хвороби мочеполової системи. Які після усіх всіх блокад і додаткових курсів лікуваня всеж таки не вдалося побороти і вони стали в мене хроничними. Цестити , поліартрити та таке інше. Лікар-онколог після лікування повідомляла, що можна отримати інвалідність. Але тоді не було розуміння навіщо і як. Так само лікар-онколог рекомендувала щороку спостерігатися не у неї, а у узиста. Узист у своїх обстеженнях постійно відзначав наявність міом по декілька міліметрів і відзначав це як онкологія в стані ремісії.. Хотіла дізнатися, чи можу я зараз отримати інвалідність. Лікар сімейний запитує мене, ви можете самостійно обслуговувати себе, я йому відповідаю, насилу але можу. Ну тоді не належить Вам, у нас лежачим дають групу. Але мені здається, що це дуже не професійний підхід. Я, наприклад, знаю, що деяким ходячим, які перенесли лікування, лікар онколог заборонив підходити до газової плити. Тому їм потрібен догляд родичів. На форумах також пишуть, що з таким діагнозом і перенесеним лікуванням, індивідуально – від 1 до 3 групи дають інвалідність. У Вас на сайті добре дуже розписано але всеж таки не зрозумію чому вірити чи сімейного лікаря час міняти.

• Вітаємо @Valentina_Tyshyna ! Для подання документів для групи спершу важливо пройти стаціонарне лікування та обстеження у відполному закладі- онкологічному. Направлення дає сімейний лікар- ви пояснюєте, що будете подавати документи до МСЄКУ.
    З випискою повертаєтесь до сімейного лікаря і уточнюєте які ваші подальші дії для отримання статусу непрацездатності- тобто групи.
    Цей процес може зайняти декілька місяців і наразі йдуть зміни по МСЄКу…. Може навіть прям із стаціонару ваші документи підуть до комісії МСЄК- це треба уточнювати на місці.
    Додаткого спитайте вашого онколога, які ваші дії.

• @Valentina_Tyshyna

можливо у вас є ще якісь зістрічні питання до експерта?

• Valentina_Tyshyna
    Valentina_Tyshyna unconfirmed
    відредаговано 16. січ 2025

Дякую що спитали, але якіхось зістрічних питань до експерта не виникло.

• будемо вдячні за зворотній звязок

Категорії