Питання до терапевта, сімейного лікаря - відповідає експерт
Коментарі
-
Для організму завжди корисні свіжі фрукти та овочі за сезоном. На здоровʼя!
Відчуєте, що вам достатньо і це і буде ваш ліміт в день.
Як що нема індивідуальних протипоказань.2 -
Протипоказань немає. Обожнюю кавуни і, здається, можу їсти лише їх цілий день 🫣 Дякую за відповідь!
1 -
Питання від користувача Olexandrk
Доброго дня, маю питання стосовно оформлення групи інвалідності.
Маю діагноз : вертеброгенна радикулопатія L4 зліва з вираженими больовим, м'язово-тонічним синдромами на тлі остеохондрозу, деформуючого спондильозу, спондилоартрозу 1 ступ. попереково-крижового відділу хребта, гриж дисків L4-L5, L5-S1, стенозу хребетного каналу, хронічно-рецидивуючий перебіг, стадія загострення, ПФХ 3 ступ. Хворію з 2015 року, але виписок не маю, так як не звертався в стаціонар. Маю МРТ спини 2015 року. Також зробив МРТ в березні 2024 року. Знаходився на стаціонарному лікуванні в березні 24 року. Планована госпіталізація вересень 24 року. Больовий синдром зникає на короткий період часу. Постійно на знеболювальних. Плюс до цього мав операцію на правому колінному суглобі 06.23. Розрив меніска. Після операції було поставлено діагноз хондромаляція 3 ступені. Зараз діагноз артроз 1 ст.
Сімейний лікар говорить, що оформити групу не реально так, як я офіційно працюю. Каже, що потрібно знаходитися на лікарняному 150 днів на рік. Чи правда це?
1 -
Вітаю Olexandrk! Так, треба безперервно стаціонарного лікування мінімум 121 день…. по одному захворюванню… це не все.
Наразі направлення на стаціонар можуть давати через ВЛК, направлення сімейного лікаря може бути не актуальним. Бо потім можуть напрппавити на перепроходження, як що через сімейного лікаря.
Потім з виписками сімейний лікар збираю пакет документів для ЛКК , додатково ще будете проходити всіх спеціалістів и до здавати аналізи та обстеження.
Вже після ваги документи можут потрапити до МСЄК до і буде вирішуватись статус .На стаціонарному лікуванні у вас буде лікарняний лист , який буде свідчити про вашу не працездатність.
0 -
Добрый день, меня зовут Владислав. Сказали по данному вопросу написать вам. В перечне заболеваний, которые дают возможность на отсрочку и на списание есть такой пункт как "несколько болезней, которые могут привести к инвалидности и ограничивают жизненные способности" У меня с детства ( первый раз замечен был в 5 лет, если не ошибаюсь ) мононуклеоз, который в 15 лет вышел на новый уровень, я примерно 3 месяца лежал в больницах ( вначале в детской, потом в инфекционной ), после данной болезни у меня достаточно сильно упала физическая активность, переодически появляются какие то панические атаки. В течении двух лет была непонятная сыпь, похожая на детскую потницу ( реакция в основном была летом во время теплого солнца или же зимой, из за одежды. Было постоянно душно, бросало в пот и так же сильно сыпало тело ( спину, ноги, грудь, кисти) ). Вечные проблемы с иммунитетом, вечные болезни, которые не проходят легко. Обычно при ОРВИ я лежу с 38.8-39.8, а бывает и 40. Ни одна болезнь не проходит без таких симптомов, хотя обычно люди 2-3 дня и на ногах, у меня это длится минимум неделю страданий. Печень с селезенкой были увеличены в 1,5-2 раза (было много противопоказаний, так как мог физически навредить органам) сейчас мне 23 года.Так же у меня в 13 лет были проблемы с сердцем, если не ошибаюсь миокардит. Лежал месяц в больнице, потом долго обследовался, но так до конца и не вылечился, сейчас хочу заняться вопросом сердца, печени и селезенки. Так же постоянная тахикардия, физическое истощение, не могу долго ходить из за проблем с ритмомМой вопрос заключается в том "данные виды болезней входят в эту категорию?" Сейчас собираюсь обследовать сердце , селезёнку и печень. Хотелось бы узнать возможно ли списание или же отсрочка в данном случае, под какую категорию попадает моя проблема.
1 -
Владислав, но ведь ваш вопрос в компетенции ВЛК, только они моут ответить
0 -
На разі багато медичних питань чоловікам вирішуються через влк. Направлення від сімейного лікаря може буде неактуальним для комісії… Намагатися проходити обстеження і лікування ви можете- насамперед ваше самопочуття та якість здоровʼя важливо.
Для комісій потрібно стаціонарне лікування і навіть не одне, кожного року свіжі висновки зі стаціонарів. Також по строкам для комісії це може буде мініму 121… день по одному захворювання без переданого стаціонарного перебування.
При наявності цих висновків, де є більша інформація по вашому стану і додаткові діагнози та їх ускладнення і наслідки буде розглядатися и надаватися вам статус… Більш детальну інформацію надасть сімейний лікар або вузький спеціаліст за місцем укладення медичної декларацї в Helsi. Тому що кожні випадки індивідуальні.0 -
доброго дня! Живу в Португалії на тимчасовому захисті. Була в Україні і виявили по жіночому пухлину на узі, кажуть робити екстерпацію. Але в мене підозра, що лікарі хочуть заробити просто. Пухлина ніби доброякісна. Міома, 12 тижнів. Була тут у лікарів, сказали молитись Богу і пити релассанти. Що мені робити в цій ситуації? Боюсь онкології але не хочу операцію. Де краще лікуватись? Досвід у мене з жіночими лікарями різко негативний в Україні, дуже вони залякують і зневажають. Чи може просто маркери здати? Черга в Португалії до лікаря велика, кілька місяців, боюсь що може вирости онко за цей час
1 -
Доброго дня!
Спробуйте ще додотково проконсультуватися з двома-трьома, як мінімум спеціалістами і почути як для вас краще. Тому що треба розуміти як це впливає на загальний ваш стан та життєдіяльність….
Можна тільки спостерігати- але важливо постійно спостерігати….Але якщо більшість спеціалістів рекомендує оперувати- робіть. Наразі сучасні методики і декілька може буде варіантів . Починайте вже записуватись на консультації, по вашому стану можно записатись на дату поближче. Домовляйтесь.
1 -
Подивіться будь ласка подару нашого експерта @svetlanaKovalenko
А щодо черги в Португалії, то краще встати в чергу та все ж таки пройти, якщо за цей час не плануєте приїхати в Київ, щоб тут пройти обстеження
1 -
ви на зв'язку?
0 -
Доброго дня. Така ситуація: у родича інсульт, він живе один, єдина пряма родичка - сестра, виїхала в Німеччину на початку війни, є зв'язок тільки телефоном. Стан дуже поганий, не встає, знаходиться зараз на державній реабілітації по програмі НСЗУ, але тримати його вже не бажають. Хто опікується такими людьми? Якщо він не може говорити й ходити, декларації з лікарем мабуть у нього також немає, хто може його направити на стаціонар, як йому заключити декларацію?
1 -
Вітаю! GresikIrina
Декларація робиться в найближчому лікувальному закладі. Наразі якщо він отримує реабілітацію по НЦЗУ- то декларація є. Уточнюйте, будь ласка.
Реабілітація робиться не за бажанням НЦЗУ- 1677 гаряча лінія для питань. Є показання для цього.В соціальному захисту (собес) спитайте стосовно вашого родича, яку допомогу вони можуть надати - це за місцем прописки його.
В його медичних виписках є подальші рекомендації. Або оформлюйтесь на стаціонарне лікування по погіршенню стану, наприклад . Зі свіжими даними далі по структурах названих. Коли останній стаціонар був?
Є Хоспіси- процедуру оформлення уточнюйте там, тому що наразі є не один заклад.1 -
Дякую за відповідь.
1 -
Питання від користувача Yurii1984:
Чи можуть мені дати інвалідність якщо одне вухо не чує а інше 72 дБ?
1 -
Спершу треба проходити стаціонарне обстеження в ЛОР стаціонарі. Далі з заключеннями ЛОР-лікар збирає пакет документів для МСЄК. На комісії буде рішення яка група вам повинна надаватись.
0 -
Доброго дня, питання до Вас про чоловіків, які мають другу групу інвалідності. Мій батько діабетик, друга група інвалідності.
За новими правилами чи може він виїхати за межі України?
Дякую за відповідь.
1 -
Вітаю! Так, закони є.
Цедуже індивідуально та залежить від працівника прикордонної службит та пункту перетину, від стану та віку …. Додатково проконсультуйтеся з юристами. Може знадобитися юридичний супровід…
Як лікар я вам і вашим документам вірю, але є інша служба перевірок.
2 -
Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, які документи мені треба зібрати для оформлення інвалідності? Мені 37 років, і хотілось би дізнатися про всі кроки та вимоги, а також про можливі пільги чи підтримку, які можуть бути доступні. Може, є якісь особливості, на які варто звернути увагу при подачі документів? І ще одне — куди можна звернутися, якщо МСЕК закритий?
1 -
Вітаю @Nika1987 !
Перш за все в писка про прохождения стаціонарного лікування по основному захворюванню за поточний рік. Направлення дає сімейний лікар.
Далі ви звертаєтеся також до вашого сімейного лікаря з декларації у поліклініку. Або сімейний лікар або вузький фахівець подає ваші документи на розгляд комісією ЛКК у поліклініці за місцем укладання декларації. Після них передають на комісію МСЕК, там на основі лабораторних, інструментальних результатів та висновків вузьких фахівців буде визначено ступінь, рівень вашої непрацездатності та відповідну групу з інвалідності. Це може зайняти кілька місяців…Для ЛКК сімейний лікар направить на проходження клінічних, біохімічних, ультразвукових. Спочатку обов'язково звертаєтесь до сімейного лікаря, тому що тут викладено приблизно ваш маршрут для розуміння порядку процедури отримання та визначення групи інвалідності.
Лікарь знає до якого МСМЄКу треби подавати пакет документів.1
Категорії
- Всі категорії
- 184 Здоров'я
- 56 Захворювання та інвалідність у період війни
- 36 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 29 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія
- 361 Для біженців