Питання до терапевта, сімейного лікаря - відповідає експерт

1235»

Коментарі

• Вітаємо @Misha37 ! В Євросоюзі ви звертаєтесь до сімейного лікаря за місцем проживання в Євросоюзі, проходите обстеження і можете отримати інвалідність.

Додатково у вас приблизно повинні бути певні документи, дозвіл на проживання, прописка….

• @Misha37 можливо, у вас будуть додаткові питання?

• Доброї ночі, турбує спина з 2016 року. Двічі на рік стаціонар. ЛФК роблю, не кожен день, але роблю.

Основний діагноз: Вертеброгенна радикулопатія L4.L5 зліва з вираженими больовим, м'язово тонічним синдромами на тлі остеохондрозу, деформуючого спондильозу, спондилоартрозу 1 ступ. попереково-крижового відділу хребта, гриж дисків L4-L5, L5-S1,стенозу хребетного каналу, хронічно-рецидивуючий перебі, стадія загострення. ПФХ 3 ступ. Вертеброгенна цервікалгія на тлі остеохондрозу шийного відділу хребта, грижі диску С5-Сб. протрузії диску С6-С7. Ознаки сирінго-гідроємілії на рівні Т6h Th8. Екструзії Тh3 Th4 Th5 Th6. Протрузії Th8 Th9. Сколіоз.

Неврологічний статус: ЧНМ в нормі. Анталгічна установа тулубу. Анталгічна ходьба. Поперековий лордоз згладжений. Внраженниц дефанс пapa-, екстравертебральних м’язів попереково-крижовій області. Виражена болючість остистих відростків, паравертебральних точок на рівні l3-l5-s1, точок гара зліва. Виражене обмеження рухів в поперековому відділу хребта через біль. ФБ 3 ст. Зниження колінного рефлексу зліва. Позитивні с-ми нері, ласега зліва з кута 30 градусів. Гіпестезія по дерматомам l4-l5 зліва. Позитивний с-м посадки. Функції тазових органів контролює.

Плюс до цього остеоартрит 1-2 ступеня, хондромаляція 3 ст., комбінований розрив тіла і заднього рогу медіального меніска. Операція на коліні була в 2023. Зараз знову потрібно робити.

Це з останньої виписки. Лікар говорить на операцію. Але проблема в тому, що в мене вся спина болить. Не тільки поперек. Нещодавно був простріл вище копчика, на рівні L5-S1, що аж підкосило ноги. Для отримання інвалідності лікар говорить потрібно мінімум 120 днів бути на лікарняному. На ВЛК визнали придатним за ст. 63б та 23б. Які можуть бути мої дії. Стаціонарне лікування не допомагає. Зараз записався до вертебролога та нейрохірурга на консультації.

• Питання від користувача leonid555:

Слава Україні, я учасник бойових дій , приймав участь у повно маштабній , з перших днів. Звільнений за сімейними обставинами. В лікарні поставили діагноз ПТСР та хронічний головний біль. Лікуюсь більше року вже у психіатра. Чи маю право податися на встановлення 3 групи інвалідності?

• Вітаємо, @Olexandrk !
    Щодо операції - спробуйте проконсультуватися мінімум із трьома фахівцями. Після вирішете, як вам краще бути.

За МСЕК - так, треба певну кількість днів стаціонару і за найскладнішим діагнозом подавати на групу.
    Сімейний лікар або вузький спеціаліст на місці детальніше скаже ваші дії щодо процедури враховуючи всі ваші діагнози , в тому числі і додаткові діагнози з ускладненнями .

• svetlanaKovalenko
    відредаговано 6. Mar 2025

Вітаємо ,  leonid555!
    З виписками зі стаціонарного лікування по основному захворюванню за теперішній рік звертаєтесь до вузького спеціаліста або сімейного лікаря для обговорення ваших дій для оформлення групи.
    Тому що у вас може бути не один діагноз, а супутні та ускладнення основного діагнозу, що буде указано в виписці зі стаціонару.
    Лікарі на місці підкажуть по якому діагнозу можливо робити групу.

• Дякую за відповідь) Мене більше цікавить не інвалідність, а як зберегти здоров'я. Невропатолог говорить лікуй ноги, потім спину. Травматолог навпаки. Ось і думаю з чого почати. Після прострілу в спині відразу записався до вертеболога та нейрохірурга.

• Добре! @Olexandrk , чекаємо рекомендацій вертебролога і нейрохірурга. Після глянемо що можна додати.
    У вас стан хронічний і тому потребує постійної регулярної реабілітації , уваги і медикаментозної підтримки. Ваше лікування буде складатися с комплексу дій і навіть на декілька ділянок тіла одномоментно без надмірного навантаження.

Категорії