Питання до терапевта, сімейного лікаря - відповідає експерт

24

Коментарі

• діагноз: Двобічний деформуючи гонартроз 3-4 ступенів контрактура колінних суглобів. Остеохондроз

• при зміні діагнозу або якщо подавати по погіршенню, тут кілька компонентів впливають на примсвоєння групи і на який термін (враховується ще вік та супутня патологія) - змінюється група та терміни. можете подавати, але додатково проконсультуйтеся зі спеціалістом, який веде ваші документи та безпосередньо подаватиме на перекомісію.

• Galina17011965 ви онлайн? подивіться будь ласка повідомлення від лікаря-експерта

• https://community.enableme.org/ua/profile/svetlanaKovalenko

Доброго дня , хотіла запитати, підкажіть будь ласка , наявність на передній частині стегна неоперабельної лімфангіоми з ускладненням надає можливість отримати інвалідність ?

• Вітаю!
    з випискою зі стаціонару за цей рік ви підходите до сімейного лікаря або лікаря онколога у якого ви перебуваєте на обліку і лікар подає ваш пакет документів, в якому також будуть висновки фахівців, додаткові методи обстеження, висновок з онкодиспансеру на лікувальну комісію спершу в поліклініці за місцем укладання декларації.

Далі документи переходять на МСЕК, де після розгляду вам надається група.

• доброго дня,ми нв даний час знаходимося в Україні . але збираємося виїжджати.
    Дитина має групу інвалідності по епілепсії. В неї нарушена координація рухів. Чи могли б ми проходити реабілітацію у вашому центрі?

• Але ми ж онлайн-спільнота, у нас не має медичних центрів

• Питання від користувача OleksandrLeonidovich:

Вітаю, мене звати Олександр і мені 25 років. Чи можу я отримати групу інвалідності з таким діагнозом: Двобічний диспластичний коксартроз 2-3 ступінь
    Деформуючий артроз таранно-човникоподібного суглобу
    Правобічний диспластичний гонартроз .диспластичний артроз правого колінного суглобу 2-3 ст

• Вітаю!
    це рішення виносить спочатку лікувальна комісія в поліклініці, де у вас укладено декларацію на підставі ваших виписок зі стаціонару за поточний рік.

Далі документи переходять на МСЕК, де і визначається ваш статус.
    Ця процедура займає від місяця мінімум і більше.

З виписками зі стаціонару підходите до сімейного лікаря за декларацією, далі лікар ознайомить із подальшими діями щодо підготовки пакету документів на комісію.

• https://community.enableme.org/ua/profile/OleksandrLeonidovich   подивіться будь ласка коментар експерта

• Вітаю пані Світлана! Я вже остаточно заплуталася, які послуги надає держава через сімейного лікаря безкоштовно, а на які послуги не дыють безкоштовні плюшки. Підкажіть будь ласка

• саме так. не дуже зрозуміла інформацію

• svetlanaKovalenko
    відредаговано 10. лип 2024

Вітаю!
    Пацієнту зі СКАРГАМИ сімейний лікар за декларацією дає безкоштовно направлення на обстеження або лікування, яке так само безоплатно.
    У випадку, якщо НЕМАЄ скарг і у лікаря немає свідчень для виписування безкоштовного направлення ви самі оплачуєте процедури, які, наприклад, за власним бажанням хочете пройти….

Або ви прагнете лікуватися в лікарні, яка не є державною-тоді ви сами сплачуєте.

Або у вас є інший договір, наприклад,інша страхова компанія надає вам послуги, НЕ НЦЗУ….

Є контингент, який також не обслуговує звичайні лікарі, де працює інша система( військові….)

Рекомендую вебінари щодо роботи Хелсі, дивіться ТУТ

• В мене як раз деклорація, не знала про відео, перегляну. Дякую вам

• Питання від користувача AnnaPa:

Чи можливо отримати інвалідність при БАР не лежавши в лікарні

Вітаю. Маю діагноз - БАР

В лікарні не лежала, але хвороба дуже впливає на моє життя.
    чи можливо взагалі отримати інвалідність і, якщо так, що для цього потрібно?

• svetlanaKovalenko
    відредаговано 5. сер 2024

AnnaPa Вітаю!
    Розгляд починається з проходження стаціонару з відповідного діагнозу.

Далі сімейний лікар чи фахівець готує ваші документи для ЛКК у поліклініці з декларації.

Далі необхідний пакет с консультативними висновками інших спеціалістів та результатами додаткових обстежень та аналізів надходить до МСЄК, де визначається належний вам статус.
    Мають значення багато додаткових показників, вік і в цій ситуації стать.

Це процесс може зайняти декілька місяців …

• AnnaPa ви на зв'язку?

• Добрий вечір! Дайте пораду, будь ласка! Зараз сезон динь та кавунів – яка норма вдень для вживання? Чи є протипоказання? Кому взагалі варто відмовитись від цих ягід, а кому навпаки корисно?

Категорії