Доброго дня.
Чи можете поділитись власною думкою.
Статті "Все про 2 и 3 групу інвалідності" на сайті прочитав, але все ж залишилося питання, чи можу розраховувати на 2 групу інвалідності при:
1. двобічному кокстрартрозі (2ст - лів, 3 ст - пр) та
2. двобічному гонартрозі коліна (1 ст) та
3. зарубцованій виразці 12-палої кишки.
Якщо не знати про мої "болячки" назвати мене інвалідом складно...хіба що, дивлячись на мою ходьбу з невеликою кульгавістю.
Мені зараз повних 49 років. Обслуговувати себе загалом можу самостійно, але:
1. Нігті, вибачте, зрізати собі сам не можу.
2. Шкарпетки вдягаю за допомогою спеціальної "саморобки" (щоб уникнути болю при вдяганні)
3. Знаходитись на ногах (ходити, стояти) без тростини можу без відпочинку не більше 15-30 хвилин. Більше зазвичай і не знаходжусь на ногах, але якщо б потрібно було, то без використання тростини або відпочинку це було б складно (дискомфортно/боляче).
Чи є можуть бути якісь аргументи від МСЕК, що на 2 групу я претендувати не можу, а тільки на 3?
І ще питання.
Лікар, який буде подавати мене на інвалідність запросив виписку з амбулаторної карти. Сказав, що цю виписку має видати сімейний лікар. А питання в тому, чи може сімейний лікар відмовити в наданні цього документу? Аргументуючи тим, що про мої хвороби дізнався тільки в минулому році (хоча по факту я сам дізнався про проблеми з кульшовими суглобами ще в 2016 році), але, т.к. операцію я не готовий був робити, то і до лікарів більше не звертався? А в минулому році, т.я. до кульшових суглобів "підключилися" ще й колінні суглоби, вирішив знову повністю провести діагностіку кульшових та колінних суглобів і таким чином моя сімейний лікар знову дізналась про моє існування (бо надавала направлення до травматолога)...