Запитання від біженців - відповідає експерт

123578

Коментарі

• Здравствуйте! У моего мужа мама осталась на оккупированной территории в г. Макеевка. Мы проживаем в г. Черновцы. Мама инвалид 2 группы. Он единственный, кто остался у неё из родственников и кто ей помогает( переправляет деньги и т.д.). Но так как в стране война он попадает под мобилизацию. Как ему доказать, что он является единственным родственником , кто содержит и всячески помогает матери-инвалиду? Какие есть пути решения этого вопроса?

• Добрый день) Абсолютно никак. Чтобы получить отсрочку, то в вашем случае муж должен оформить опеку над матерью и совместно проживать либо в близости. То, что он перенаправляет ей деньги, это не дает право на опеку, нет такой законной силы.

• Доброго дня, чи я можу відмовитись від Руминського захисту та взяти Чещський захист, так як хочу працювати в Чехії

• @Maksym Burlaka вітаю вас. Так, ви звісно, можете змінити країну тимчасового захисту, однак для отримання такого статусу в Чехії вам потрібно спочатку анулювати відповідний статус в Румунії і отримати документальне підтвердження про таке скасування

Допомога

• Питання від Danil:

Доброго дня, я чоловік 20 років, живу на окупованій території . Чи можу я виїхати в Німеччину і отримати там статус біженця якщо український паспорт в мене прострочений, а закордонного немає?

• @Danil вітаю. Приїхати в Німеччину без закордонного паспорта ви то зможете, однак прострочений внутрішній український паспорт може створити проблеми, адже щоб дістатися до Німеччини потрібно, як мінімум, перетнути українсько-польський кордон. Та і в самій Німеччині прострочений паспорт України це все ж таки проблема

Допомога

• Дякую що відповідаєте.

2 моїх друга рік назад виїхали таким чином. Також с простроченими паспортами.

(Окупована територія - Крим - Росія - Білорусь - Польша - Німеччина)

Мне цікавиться те, чи зможу я зараз там отримати статус біженця в Німеччині і що мені треба для цього зробити. Почитав в інтернеті, а там купа змін і нічого не зрозуміло.

Ще мені сказали що є "міжнародний захист", але з ним теж нічого не зрозуміло.

Підкажіть, будь ласка.

• @Danil я не кажу, що це неможливо, просто можуть виникнути проблеми, і щоб їх не було, то краще все ж таки мати діючий документ. Але так, люди потрапляють до Німеччини і з простроченими паспортами є і таке.

Щодо статусу легалізації в Німеччині то краще за все і простіше за все вам буде піти шляхом отримання статусу тимчасового захисту. Як саме це зробити можете прочитати тут:

https://visitworld.today/uk/blog/1618/temporary-protection-status-in-germany-benefits-and-advice-from-lawyers

Допомога

• Тоді буду пробувати, дуже дякую за відповіді.

Усього найкращого!

• Доброго дня Дмитро. Чи приймає зараз Франція біженців з України, і чи можна оформити статус тимчасового захисту? В яких містах Франції можна оформити статус тимчасового захисту?

• @OksanaKalanchyna вітаю вас :) Так, звісно, Франція продовжує приймати українських біженців і можливо оформити статус тимчасового захисту. Що для цього потрібно і в які міста треба їхати, раджу вам подивитися ось тут на сайті уряду Франції:

https://parrainage.refugies.info/ukraine/arriver-en-france/index.html

Тут дуже доступно і якісно викладена інформація на всі питання, що можуть виникнути у вас при переїзді до Франції і інформація українською.

Допомога

• @Danil якщо що - ми на зв’язку. Якщо виникнуть якісь труднощі чи питання, звертайтеся 👍

Допомога

• Дуже дякую Дмитро за відповідь! В мене ще таке запитання: чи обов'язково мати certificat d`hebergement (оформляють власники житла які зголосяться мене зареєструвати на своїй площі) щоб оформити тимчасовий захист?

• https://parrainage.refugies.info/ukraine/arriver-en-france/index.html чи актуальна інформація на сьогоднішній день на цьому сайті? Тому що в телеграм каналах пишуть що у Франції змінились правила прийняття українців, і є тільки один пункт прийому українців для оформлення захисту, він загальний для всіх біженців і знаходиться в Парижі.

• @OksanaKalanchyna все вірно. В Парижі є пункт прийому, він один: Paris Event Center, 20, Avenue de la Porte de la Villette – 75019, Paris.

Втім, отримати тимчасовий захист можна і в місцевих префектурах. За інформацією наших співгромадян, такий механізм актуальний.

Допомога

• Питання від користувача Tetiana26:

Добрий день, дуже багато інформації перечитала, але це все так хаотично, що починаю плутатись. Знаходжусь у Мюнхені зараз, думаю їхати в менше містечко, але для початку хочу оформитись. Підскажіть, це треба робити на місці в Мюнхені, чи треба безпосередньо їхати в інше місце оформлятись? Куди саме потрібно йти? В міграційну службу? Чи кудись зателефонувати?

І ще: бачу, що не скрізь вже приймають біженців, як дізнатися де ще приймають? Бо важко знайти хоча б якийсь номер телефону. Щоб не вийшло, що приїду в інше місто, а там мені скажуть: "місць нема, звертайся кудись ще", а куди - не зрозуміло. Буду дуже вдячна за будь-яку відповідь!

Якщо не можете нічим підсказати - можливо хтось знає і може дати номер телефону гарячої лінії, чи організації, яка може допомогти і роз'яснити все? Дякую!

• @Tetiana26 вітаю вас. Скажіть будь ласка, а чому вирішили переїхати з Мюнхену? Питаю не просто так, тому що процедура зміни федеральної землі доволі складна і чесно кажучи, за досвідом, німецька влада не містах не дуже охоче на це йде. Тому тут потрібна вагома причина яку ви зможете предʼявити.

Взагалі то процедура зміни федеральної землі, а також причини, за якими можливо переїхати, все це описано ось тут дуже добре:

https://ukrainianingermany.de/uk/how-can-ukrainians-with-temporary-protection-change-their-federal-state-in-germany-uk/?gad_source=1&gbraid=0AAAAAo_uhf3n6HTg_B2bMFCvTi0Ccrhpm&gclid=CjwKCAjw59q2BhBOEiwAKc0ijTLo0s1VicPJvBQYV8bQ65dKsc_5KIy-iu3zh_h2uOEAU46XKf-_2xoCPNQQAvD_BwE

Та ще радив би вам напряму написати до Федерального відомства у справах міграції та біженців, описати свою ситуацію та задати конкретні питання. Ось форма звʼязку з ними:

https://www.germany4ukraine.de/hilfeportal-ua/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82?view=

Допомога

Категорії