Запитання від біженців - відповідає експерт
Коментарі
-
Доброго дня Дмитро. Моя донька проживає як біженка в Німеччині. Їй 18 років. Почали приходити штрафи за проїзд, але невідомо чому, бо була відписана від підписки. Перші заплатила, але вони постійно ще приходять. Допоможіть будьласка, куди звернутися щоб розібратися зі штрафами, бо донька не володіє німецькою мовою. Дайте будьласка вайбер або пошту для відправки документів. Дякую
0 -
Приветствую , можно ли переехать и получить статус беженца в Словакии
после Дании? Сл 1 сейчас.
1 -
@Olya 2727 здравствуйте.
В Словакии можно получить статус временной защиты, даже если вы уже получили такой статус и в другой стране. Тогда статус временной защиты в предыдущей стране автоматически потеряет свое действие. Но все же я бы вам советовал получить документальное подтверждение отмены статуса временной защиты в Дании.
Что касается процедур получения статуса временной защиты в Словакии, то ознакомьтесь с информацией пожалуйста здесь:
Допомога
0 -
Вітаю! Я маю інвалідність 2 групи довічно по загальному захворюванню. Чи можу я розраховувати на додаткові виплати при переїзді і подачу дкументів на соцзахист у Франції? Дякую!
1 -
@Iryna Khionina вітаю вас. Взагалі то так, ви можете мати право на фінансову допомогу по втраті працездатності ААН (allocation aux adultes handicapés) від Фонду сімейних пільг CAF.
Але для цього вам звісно треба підтвердити свою інвалідність у Франції (від цього буде залежати і конкретний розмір допомоги).
Щоб підтвердити інвалідність, треба звернутися до Департаментального будинку для людей з інвалідністю MDPH (Maison départementale des personnes handicapées).
Ось тут знайдете всю необхідну інформацію:
Допомога
1 -
@Iryna Khionina вітаю вас. Скажіть будь ласка, яка ситуація у вас наразі? Чи прийняли все ж таки рішення по переїзду до Франції?
Допомога
0 -
Вечір добрий
Мене звати Анна, я проживаю у Відні. Звертаюся до Вас за допомогою, оскільки зіткнулася з проблемою при отриманні соціальної допомоги в Австрії. З моєї пенсії по інвалідності вираховують 60 євро, оскільки цю суму вважають «доходом», і відповідно зменшують розмір соціальної допомоги.
Хотіла б дізнатися, чи вважається пенсія по інвалідності дійсно доходом? Як я можу оскаржити це рішення, і які документи потрібно подати для перегляду справи?
Буду вдячна за Вашу консультацію та поради.
З повагою,
Анна0 -
добрий вечір! ! Моій родині дуже потрібна ваша допомога. Мій дядько оформив опіку над своєю матер’ю, яка вже кілька років лежить після інсульта. Ми шукаєм можливості для її релокації в Германію, оскільки там є шанс покращити її стан або хоча б получити соціальну допомогу.
На даний момент, вся наша сім’я працює тільки на ліки і доглядає за нею по черзі. Чи є служби або волонтери, які могли би допомогти з її транспортіровкою і підтримкою після прибуття? Будем дуже благодарні за будь-яку інформацію чи поради.
1 -
Вітаю, чи можливо отримати безкоштовне лікування онкохворих в Німеччині , оформивши по приїзду тимчасовий захист ?
1 -
@andriia65 вітаю. На жаль, на даний момент у нас немає актуальної інформації з цього питання.
Допомога
1 -
@AnneI вітаю вас. Локальною актуальною інформацією про умови в Німеччині в цьому контексті ми не володіємо, оскільки працюємо саме в Україні. Втім, міг би вам порадити ось цей матеріал, де детально розписані можливості для українських біженців по лікуванню онкологічних захворювань:
Крім того, варто звернутися до німецької інформаційної служби з питань онкології:
Допомога
0 -
Питання від користувача SHCHERBAKOVA VALENTYNA:
Здравствуйте! Могу ли я выехать из Болгарии в Украину по внутреннему украинскому паспорту?
0 -
@SHCHERBAKOVA VALENTYNA здравствуйте. Не вижу в этом никаких проблем, если есть украинский паспорт. Или вас беспокоит какой-то конкретный нюанс?
Допомога
0 -
Порадьте як стати на консульський облік у Берліні, коли нема "дії" та "резерв+". Їду на своєму авто, німецької реєстрації. На момент виїзду буде 59 років і 11 місяців.
015158383146
1 -
@Igor May вітаю. Ситуація наразі така, що для постановки на консульський облік вам так чи інакше знадобиться предʼявити свій військово-обліковий документ. Закон передбачає предʼявлення документу у паперовому або електронному вигляді. Електронний документ, як я зрозумів, не ваш варіант, тому треба паперове посвідчення про приписку до призовної дільниці або військовий квиток чи тимчасове посвідчення військовозобов’язаного (що вже у вас є). Загалом після запуску Резерв + консульствам було надане розпорядження приймати тільки електронні версії військово-облікових документів, однак в реальності, за повідомленнями наших співгромадян за кордоном, можуть прийняти і паперові версії.
Якщо ж у вас немає і паперового військово-облікового документу, то можете спробувати скористатися процедурою постановки на тимчасовий консульський облік. Як це зробити , пояснюється тут:
https://germany.mfa.gov.ua/konsulski-pitannya/konsulskij-oblik/postanovka-na-timchasovij-konsulskij-oblik
Щодо довідки про реєстрацію місця проживання, яку також необхідно надати при постановці на консульський облік, то якщо не хочете користуватися Дією, то єдиний варіант який залишається, це звернутися в ЦНАП.
Допомога
1 -
можете допогти інформацією де іі шукати?
0 -
Дякую за допомогу.
Тут виникає друга проблемка, - чи потрібно "резерв+", коли мені 60 років і консульський облік розпочнеться коли піде уже 61-й.
Але подаватись буду до ДН.
Дякую.
0
Категорії
- Всі категорії
- 184 Здоров'я
- 56 Захворювання та інвалідність у період війни
- 36 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 29 Хронічні захворювання