Запитання від біженців - відповідає експерт
Коментарі
-
Ну, ми ж усі розуміємо, що чекати — не варіант. Спробуйте оформити пані Тамару на стаціонар, там вона зможе здати всі аналізи та пройти лікарів на місці. На період перебування в лікарні, ймовірно, є візки для людей похилого віку. До кого саме ви зверталися протягом року? Яка вартість візка? Чи відкривали ви збір коштів на візок? Чи зверталися до української діаспори та меценатів по допомогу?
0 -
ви на звʼязку ?
0 -
Доброго дня. Я Стрекалова Ольга. Звертаюся до вас з таким питанням, я з 09.11.2023 року по 16.01.2025 року перебувала у Німеччині у статусі біженця, на початку 2025 року моя мама якій було 80 років, почала скаржитися на здоров'я тому мені довелося терміново виїхати до України, перед від'їздом я повідомила служби про від'їзд, закрила рахунок в банку, але напевно щось зробила не вірно, тому, що мені на мою колишню адресу прийшли листи про заборгованість, з 09.03. 2025 року моя мама перебувала в комі, 22.03.2025 року вона померла і я не маю можливості зараз приїхати до Німеччини і самостійно вирішити питання по цим листам, я навіть не можу зателефонувати за вказаними номерами телефонів у листах так як не говорю на німецькій мові, тому прошу вас допомогти мені розібратися з цим питанням. Завчасно дякую вам.
1 -
@Strekalova Olha Вітаю. Скажіть будь ласка, чи маєте ви когось у Німеччині, хто міг би відвідати установу або зателефонувати замість вас?
Взагалі то в цій ситуації ви можете скласти офіційного листа-відповідь німецькою мовою з поясненням вашої ситуації (виїзд, догляд за матір’ю, смерть, неможливість відповісти).
Якщо це стосується Jobcenter чи іншого соціального відомства – попросити закриття справи та звірення фінансових зобов’язань. Якщо це страхова чи орендодавець – пояснити ситуацію і запропонувати (за потреби) сплатити заборгованість частинами або попросити списання.
Можна також звернутись до соціального працівника або до юристів в Німеччині, які працюють з біженцями. Якщо потрібно – я можу знайти контактні дані безкоштовних консультацій у вашій федеральній землі (потрібно знати, де ви жили).
Допомога
1 -
Нажаль у мене не має нікого у Німеччині. Якщо ви знаєте контакти юриста який зможе мені допомогти, за доступну ціну, дуже вдячна.
0 -
- UPJ Pro Bono Rechtsberatung
- Пропонує безкоштовні юридичні консультації для біженців з України.
- Платформа:
- Онлайн-консультації: https://immigration4ukraine.eu
- Schwenke Schütz Rechtsanwälte
- Надає безкоштовну юридичну допомогу українським біженцям з питань проживання та роботи.
- Контакт: ukraine@slegal.de
- Мови: німецька, англійська.
- Деталі:
- Latham & Watkins LLP
- Адвокатська фірма, яка надає pro bono підтримку українським сім’ям у Німеччині.
- Контакти:
- Verena Seevers (Гамбург): verena.seevers@lw.com, +49 40 4140 30
- Maximilian Platzer (Франкфурт): maximilian.platzer@lw.com, +49 69 6062 6596
- Деталі:
Допомога
1 - UPJ Pro Bono Rechtsberatung
-
Доброго дня мене звати Тетяна ,я хочу виїхати закордон до Германії ,Підкажіть будь ласка що мені робить і з чого починать?
1 -
@Tetliana87 вітаю. Для початку вам звісно, треба дістатися Німеччини і
звернутися до центру прибуття або органу влади (Ausländerbehörde) в місті/землі, де ви будете знаходитись. Далі подати заявку на тимчасовий захист (Aufenthaltserlaubnis nach §24 AufenthG) і отримати Fiktionsbescheinigung (тимчасовий дозвіл на проживання, поки триває обробка документів).Я вам дуже наполегливо раджу вивчити інформацію на цих двох урядових сайтах:
І тут:
Тут ви знайдете дуже детальну інформацію про перші кроки в Німеччині, житло, роботу, перебування, поселення, тощо. Зверніть увагу, якщо маєте документи про інвалідність чи хронічні хвороби, то обов’язково беріть такі документи з собою.
Допомога
1 -
Дякую за відповідь .І за допомогу.
1
Категорії
- Всі категорії
- 208 Здоров'я
- 65 Захворювання та інвалідність у період війни
- 39 Ментальне здоров'я
- 34 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку