Запитання від біженців - відповідає експерт
Коментарі
-
@Larysa1978B чому не має? Звідки така інформація? Директива ЄС про надання тимчасового захисту не змінювалася, а там сказано, що члени родини громадян України, якщо вони навіть громадяни третіх країн, можуть отримати тимчасовий захист.
Допомога
0 -
Добрий день, підкажіть чи можливо отримати тимчасовий захист у ШвейцаріЇ, якщо людина вже має тимчасовий захист іншої країни? Маю на увазі, зрушити наявний тимчасовий захист і натомість отримати тимчасовий захист в ШвейцаріЇ
0 -
Ще стоїть така проблема, ми звертаємось до посольства Німеччини з проханням видати візу для мого чоловіка так як ми хочемо покинути Канаду, пояснили, нашу ситуацію, що ми залишилися без роботи в Канаді і нема можливості тут залишатися, тому що дуже важко знайти роботу, від слова зовсім, на що вони відповіли нам , що вам в Канаді нічого не погрожує, і нас не приймуть в Німеччині так як ми виїхали і більше ніж 6 місяців не були там і наш параграфі 24 онульован , я пояснила що тут немає ніякої допомоги, і тут ми не потимчасованому захисту, а просто це спрощена віза і все, і я не знаю що нам робити, як виїхати с Канади хоч кудись у Європу.
0 -
@Olenka13 вітаю вас. Взагалі то з цього року отримати статус S у Швейцарії стало складніше. Це пов'язано з тим, що на отримання статусу S претендують все більше заявників, які вже отримали статус захисту в інших країнах. Тому ці люди більше не отримають статус захисту у Швейцарії.
Тим не менш радив би вам написати листа на адресу секретаріату з питань міграції і дізнатися про можливості отримання статусу в контексті вашого випадку: ukraine@sem.admin.ch
Ось їхній сайт з контактами:
Допомога
1 -
@Larysa1978B ну взагалі то в посольстві мають рацію, бо основний критерій надання статусу тимчасового захисту - безпека. Той факт, що у вас в Канаді немає роботи, допомоги, вибачте, але їх мало буде цікавити, адже де-факто Канада безпечна країна.
Що тут можна порадити. Все ж таки можна ще звернутися до Федерального відомства Німеччини з питань міграції і біженців, можливо там зможуть допомогти з поверненням. Ось їхній сайт з контактами:
Або ж обрати країну, де більш лояльно ставляться до надання повторного тимчасового захисту. Серед таких країн: Словаччина, Нідерланди, Румунія, Іспанія, Португалія, Хорватія.
Допомога
1 -
Дякую вам за відповідь, але ми не маємо ніякого статусу в Канаді, бо тут немає таких програми як в Європі в нас просто робоча віза і все, і ми практично залишилися без грошей і не знаємо що робити, куди не звертаємось всюди глухий кут, зараз написала в міграційну службу, подивимось що відповість нам, але все одно дякую вам. Слава Україні !!!!
0 -
@Larysa1978B якщо в міграційній ніякої притомної відповіді не дадуть, все ж раджу розглянути країну Європи (із переліку тих, що кидав), де не таке суворе ставлення як в Німеччині до оформлення тимчасового захисту
Допомога
0 -
ДОброго дня.Таке питання
Мала тимчасовий захист в Португалії з квітня по серпень 2022(це я так вважала весь час)
Поїхала з країни,а перед тим надали таку інформацію що коли береш тимчасовий захист в іншій країні,попередній автоматично скасовується(я так вважала до цього часу)А тепер мені треба документальне підтвердження про відмову захисту в Португалії, а я його не маю,що робити???Якщо він не анульований то у мене виходить 2 захисти,я числюся в Португалії і досі?Чи можуть надати якесь підтвердження що я не користувалась захистом весь цей час якщо надам факти що я проживаю в іншій країні?
дякую
0 -
@Yanali вітаю. Очевидно, що вам потрібно дістати таке документальне підтвердження, що ваш тимчасовий захист в Португалії скасований. Ви можете звернутися до Агенства з питань інтеграції міграцій та притулку (Я ж так розумію ви саме через них реєструвалися на отримання захисту) і попросити у них таке підтвердження. Ось їх контакт:
SEFforUkraine@sef.pt
Допомога
1 -
Так,я вже написала лист
1 -
як дадуть відповідь, поділіться будь ласка відповіддю, щоб розуміти яка ситуація
0 -
Добрий день,
Мій брат знаходиться на примусовому лікуванні в Німеччині, з діагнозом біполярний розлад. Після року перебиті в клініці Йому прийшов лист «депортація».
Сам він українець. Його психічне здоров’я дуже покращилося за цей рік і він хоче повернутися в рідну країну.
моє питання таке : він дуже хоче почати процедуру депортування , але чи є така можливість ?
Чи велика вірогідність що суд одобрить депортацію (з воєнним станом) чи відкладе її до кращих часів і покращення здоров’я ?
дякую0 -
Який має статус? Він біженець?
0 -
так
0 -
він хоче повернутися додому на лікування
0 -
не зрозуміло, так чому він це не зробить?
0 -
@Alla ua вітаю вас. Не зовсім розумію суть конфлікту: якщо влада Німеччини має намір депортувати вашого брата, і є відповідний лист, а ваш брат і сам не проти повернутися в Україну, то інтереси сходяться. Зазвичай, юристи працюють по випадкам, коли влада хоче депортувати, а громадянин України не хоче виїжджати. В такому разі є варіанти судового вирішення питання. Чи ви маєте на увазі, що в лікарні, де проходить примусове лікування ваш брат, його не відпустять?
Допомога
1 -
Чи відпустять його лікарі і суд
В клініку він був направлений тому що був визнати невміняємим в вкоєнні злочину . Діагноснован діагноз шизофренії
Здоров’я покращилось Прийшов лист на який він має відповісти
Лікарі кажуть що процес депортації він може почати , але суд вирішить відкласти процес через стан війни в Україні і як зазнпозу для його здоров’я0 -
В такому разі вам необхідна фахова правова допомога. Підкажіть будь ласка, в якій землі знаходиться ваш брат, я підберу контакти юридичної консультації для біженців.
Допомога
0
Категорії
- Всі категорії
- 184 Здоров'я
- 56 Захворювання та інвалідність у період війни
- 36 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 29 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія