Запитання від біженців - відповідає експерт
Коментарі
-
Питання від користувача Serg13:
Якщо вже отримував захист в Польщі, а потім повернувся в Україну, чи можу я отримати захист в Німеччині або в іншій країні?
1 -
@Serg13 вітаю вас. Федеративна Республіка Німеччина особливо ретельно підходить до питань переміщення прохачів тимчасового захисту. Тому перше, що вам треба зробити, це анулювати тимчасовий захист в Польщі і мати документи, що це можуть підтвердити.
По-друге, радив би вам все ж таки звернутися до Федерального відомства у справах міграції та біженців за більш конкретною консультацією:
Справа в тому, що хоч дія процедури тимчасового захисту продовжена до 2025 року, вже зараз «нові» біженці в Німеччині скаржаться на проблеми з оформленням такого статусу.
Допомога
1 -
Tetiana26 ви на зв'язку?
0 -
Доброго дня, находжуся в Німеччині на навчаннях, військовий, чи можу я попросити тимчасового притулку, чи статус біженця, і що краще? Бо вже не витримую за більш ніж два роки
1 -
@xvldmr вітаю. Ну краще, звісно, отримати статус тимчасового захисту. Процедура простіша і швидша, ніж з оформленням статусу біженця. А ви зараз на яких правових підставах перебуваєте у Німеччині? І уточніть, будь ласка, що значить «вже не витримуєте»? Які проблемні питання маєте?
Допомога
0 -
Я медик, вже психологічно і морально не витримую кожен день це бачити
0 -
Дмитро, добрий день! Мені порадила вас волонтерка Ольга, що Ви знаєтесь по біженцях. Питання у мене таке. Я маю інвалідність в Україні, бо мала виразку (видалено) і доброяксну пухлину в шлунку. Живу в Іспанії і мене поставили на облік на 5 років дивитись за пухлиною. Зараз я хочу оформити інвалідність в Іспанії. Підкажіть будьласка чи дадуть інвалідність та як це робити. Дякую
0 -
@OlenaKravchenko вітаю вас. Розумієте, справа в тому, що питання дадуть вам інвалідність чи ні, буде вирішувати Центр оцінки інвалідності. Як розпочати цю процедуру і які документи необхідно зібрати, раджу вам почитати в цьому нашому матеріалі там все детально розписано:
Щодо пільг, на які можуть претендувати люди з інвалідністю в Іспанії, то ось тут про це можна дізнатися:Допомога
2 -
Дмитро доброго вечора. У мене таке питання. Хочу переїхати до Франції. Наразі перебуваю в Італії. Потрібно скасувати своє Permesso di soggiorno. Звернувся в квестуру у Верезе, де я його отримав. Там відповіли, що вони пермессо не анулюють і довідок ні яких не дають. А треба їхати до Франції і там замінити італійське Permesso di soggiorno на Французьке. Чек чи довідку, що Permesso di soggiorno скасовано, вони теж не захотіли видавати і відмовили в цьому, сказали, щоб розбирався у Франції. Що мені робити і як діяти в цій ситуації? Порадьте, будь ласка.
1 -
@thienalo вітаю. Так, чув про такі прикрі ситуації. А ви вже визначилися де саме ви плануєте проживати у Франції? Можливо є сенс звернутися там у відповідну префектуру і вони не вимагатимуть у вас ніяких довідок з Італії.
Ще є сенс звернутися до квестури з офіційним листом, адже відмовити вам на словах це одне, а коли буде лист їм треба буде надати відповідь так чи інакше.
Допомога
0 -
Дякую Дмитро! хороші статті, багато корисної інформації
1 -
Дмитро добрий день! підкажіть чи скасують мої виплати з інвалідності в Україні, якщо я буду отримувати виплати з інвалідності в Іспанії?
1 -
@OlenaKravchenko вітаю вас. За загальним правилом не повинні скасовувати, але я б вам все ж радив звернутися на гарячу лінію Пенсійного фонду: 0 800 503 753
Я телефонував туди, щоб дізнатися відповідь на ваше питання, однак вони просять надати ідентифікаційний код, щоб оператор зміг подивитися конкретно вашу справу, адже від багатьох нюансів залежить як будуть нараховувати виплати, якщо ви будете отримувати допомогу по інвалідності в Іспанії. Можуть «знімати» частину коштів на ту суму, яку ви будете отримувати в ЄС, плюс ще ж потрібно проходити ідентифікацію. Тому краще вам було б особисто їм зателефонувати.
Допомога
1 -
Дмитрий, добрый день, могу я у вас проконсультироваться? Спасибо мой Эл адрес
svetido62@gmail.com**пошту приховано модератором
0 -
С нами связь только в сообществе. Напишите ваш вопрос эксперту в той ветке
0 -
Вопрос от пользователя alisa15
Здравствуйте! Нахожусь в Берлине. У меня нет доступа к медицинской помощи, потому что я ещё не зарегистрирована как беженка. Куда обратиться, кто сможет помочь?
0 -
Питання від нового користувача Dezzi22:
Доброго дня , як відмовитись від тимчасового захисту італії перебуваючи в україні ??? Дякую
1 -
@Dezzi22 вітаю вас! Скажу чесно, що процедура не з легких, адже навіть при очному відвідуванні квестури для відмови від тимчасового захисту, нашим співвітчизникам іноді відмовляють в документах, які б підтверджували таку відмову.
Тим не менш, радив би вам звернутися у відповідну квестуру, де ви отримували статус і написати їм на електронну пошту. Підкажіть будь ласка, де саме ви отримували статус, я пошукаю вам необхідні контакти квестури.
Допомога
1
Категорії
- Всі категорії
- 184 Здоров'я
- 56 Захворювання та інвалідність у період війни
- 36 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 29 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія