Запитання від біженців - відповідає експерт
Коментарі
-
Здравствуйте! У моего мужа мама осталась на оккупированной территории в г. Макеевка. Мы проживаем в г. Черновцы. Мама инвалид 2 группы. Он единственный, кто остался у неё из родственников и кто ей помогает( переправляет деньги и т.д.). Но так как в стране война он попадает под мобилизацию. Как ему доказать, что он является единственным родственником , кто содержит и всячески помогает матери-инвалиду? Какие есть пути решения этого вопроса?
0 -
Добрый день) Абсолютно никак. Чтобы получить отсрочку, то в вашем случае муж должен оформить опеку над матерью и совместно проживать либо в близости. То, что он перенаправляет ей деньги, это не дает право на опеку, нет такой законной силы.
0 -
0
-
пусте повідомлення
0 -
Доброго дня, чи я можу відмовитись від Руминського захисту та взяти Чещський захист, так як хочу працювати в Чехії
1 -
@Maksym Burlaka вітаю вас. Так, ви звісно, можете змінити країну тимчасового захисту, однак для отримання такого статусу в Чехії вам потрібно спочатку анулювати відповідний статус в Румунії і отримати документальне підтвердження про таке скасування
Допомога
1 -
Питання від Danil:
Доброго дня, я чоловік 20 років, живу на окупованій території . Чи можу я виїхати в Німеччину і отримати там статус біженця якщо український паспорт в мене прострочений, а закордонного немає?
0 -
@Danil вітаю. Приїхати в Німеччину без закордонного паспорта ви то зможете, однак прострочений внутрішній український паспорт може створити проблеми, адже щоб дістатися до Німеччини потрібно, як мінімум, перетнути українсько-польський кордон. Та і в самій Німеччині прострочений паспорт України це все ж таки проблема
Допомога
0 -
Дякую що відповідаєте.
2 моїх друга рік назад виїхали таким чином. Також с простроченими паспортами.
(Окупована територія - Крим - Росія - Білорусь - Польша - Німеччина)
Мне цікавиться те, чи зможу я зараз там отримати статус біженця в Німеччині і що мені треба для цього зробити. Почитав в інтернеті, а там купа змін і нічого не зрозуміло.
Ще мені сказали що є "міжнародний захист", але з ним теж нічого не зрозуміло.
Підкажіть, будь ласка.
0 -
@Danil я не кажу, що це неможливо, просто можуть виникнути проблеми, і щоб їх не було, то краще все ж таки мати діючий документ. Але так, люди потрапляють до Німеччини і з простроченими паспортами є і таке.
Щодо статусу легалізації в Німеччині то краще за все і простіше за все вам буде піти шляхом отримання статусу тимчасового захисту. Як саме це зробити можете прочитати тут:
Допомога
0 -
Тоді буду пробувати, дуже дякую за відповіді.
Усього найкращого!
0 -
Доброго дня Дмитро. Чи приймає зараз Франція біженців з України, і чи можна оформити статус тимчасового захисту? В яких містах Франції можна оформити статус тимчасового захисту?
0 -
@OksanaKalanchyna вітаю вас :) Так, звісно, Франція продовжує приймати українських біженців і можливо оформити статус тимчасового захисту. Що для цього потрібно і в які міста треба їхати, раджу вам подивитися ось тут на сайті уряду Франції:
Тут дуже доступно і якісно викладена інформація на всі питання, що можуть виникнути у вас при переїзді до Франції і інформація українською.
Допомога
2 -
Дуже дякую Дмитро за відповідь! В мене ще таке запитання: чи обов'язково мати certificat d`hebergement (оформляють власники житла які зголосяться мене зареєструвати на своїй площі) щоб оформити тимчасовий захист?
0 -
чи актуальна інформація на сьогоднішній день на цьому сайті? Тому що в телеграм каналах пишуть що у Франції змінились правила прийняття українців, і є тільки один пункт прийому українців для оформлення захисту, він загальний для всіх біженців і знаходиться в Парижі.
0 -
@OksanaKalanchyna все вірно. В Парижі є пункт прийому, він один: Paris Event Center, 20, Avenue de la Porte de la Villette – 75019, Paris.
Втім, отримати тимчасовий захист можна і в місцевих префектурах. За інформацією наших співгромадян, такий механізм актуальний.
Допомога
0 -
Питання від користувача Tetiana26:
Добрий день, дуже багато інформації перечитала, але це все так хаотично, що починаю плутатись. Знаходжусь у Мюнхені зараз, думаю їхати в менше містечко, але для початку хочу оформитись. Підскажіть, це треба робити на місці в Мюнхені, чи треба безпосередньо їхати в інше місце оформлятись? Куди саме потрібно йти? В міграційну службу? Чи кудись зателефонувати?
І ще: бачу, що не скрізь вже приймають біженців, як дізнатися де ще приймають? Бо важко знайти хоча б якийсь номер телефону. Щоб не вийшло, що приїду в інше місто, а там мені скажуть: "місць нема, звертайся кудись ще", а куди - не зрозуміло. Буду дуже вдячна за будь-яку відповідь!
Якщо не можете нічим підсказати - можливо хтось знає і може дати номер телефону гарячої лінії, чи організації, яка може допомогти і роз'яснити все? Дякую!
1 -
@Tetiana26 вітаю вас. Скажіть будь ласка, а чому вирішили переїхати з Мюнхену? Питаю не просто так, тому що процедура зміни федеральної землі доволі складна і чесно кажучи, за досвідом, німецька влада не містах не дуже охоче на це йде. Тому тут потрібна вагома причина яку ви зможете предʼявити.
Взагалі то процедура зміни федеральної землі, а також причини, за якими можливо переїхати, все це описано ось тут дуже добре:
Та ще радив би вам напряму написати до Федерального відомства у справах міграції та біженців, описати свою ситуацію та задати конкретні питання. Ось форма звʼязку з ними:
Допомога
1 -
чи спробуєте їм написати?
0
Категорії
- Всі категорії
- 184 Здоров'я
- 56 Захворювання та інвалідність у період війни
- 36 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку