Запитання від біженців - відповідає експерт
Коментарі
-
@Yulia sv вітаю. Програми соціального житла для українських біженців діють в Німеччині, Чехії, Данії, Швеції, Латвії, Литві. Але в кожній країні, як розумієте, програми різняться.
Що стосується табору, то за досвідом біженців, розподілу можна чекати, на жаль, довго (3-4 місяці). Але я радив би вам зателефонувати до табору та дізнатися найактуальнішу інформацію як зараз у них із завантаженістю:
- +49 (0)7 21 926 -7001
Допомога
0 -
Дякую за відповідь! Це номер табору в якому місті?
0 -
Це в Карлсруе.
Допомога
0 -
Дуже дякую!
1 -
Напишіть нам, будь ласка, потім зворотний зв'язок, якщо за цими контактами не буде результату, продовжимо пошуки актуальної інформації
0 -
@Tfmx752a взагалі то програма вже закрита, і спонсор міг надавати прихисток 18 місяців. Втім, для зʼясування нюансів вашого конкретного питання радив би вам звернутися до української Ради в Шотландії:
- 44 (0) 800 995 6045;
ukraine@justrightscotland.org.uk;
Або Шотландська Рада у справах біженців: 0 808 196 72 74
Допомога
1 -
Питання від користувача @Nikola
Добрий день! Мене цікавить де у Франції можуть допомогти з лікуванням онко захворювання? Треба проходити таргентну терапію бевацизумаом . Дякую за відповідь.
0 -
@Nikola вітаю. Ви знаходитеся у Франції в якому статусі? Отримували тимчасовий захист? Якщо так, то у вас має бути поліс медичного страхування і за направленням сімейного лікаря ви можете потрапити до онколога. Ви зверталися до сімейного лікаря?
І ще, думаю вам стане у нагоді цей наш матеріал:
Допомога
0 -
@Nikola ви на зв'язку?
0 -
Питання від користувача Irina Panasiuk
Доброго дня.у нас складна ситуація. Племінниця здала біометрію в землі Гіссен.там немає місця їх направили у Мюнхен через табір.далі Ландхут.далі Мангкофен (район Дінгольфінг)відмовили зразу у регістрації так як мала канадську візу.сказали чекати через 1 місяць .Потім сказали що можна реєструватися з канадською візою.через конфлікт ІЗ подружкою я забрала її до себе( район ПФАРРКІРХЕН). ніяких виплат,ніяких більше паперів не оформляли.і далі почали перекидати з одного ландратзамту до іншого.дінгольфінг говорить що може реєструватися за місцем проживання (Пфарркірхен),а ці відповідають що не може,тому що первинна біометрія зроблена у Гіссені. Всі відповіді пересилати до Дінгольфінгу,і отримали таку відповідь,зверніться до Пфаркірхену,бо ми не несемо за вас відповідальність.Що робити? Якесь замкнуте коло.Чи можемо ми взагалі анулювати біометрію в Гіссені,і почати оформлення документів в Баварії. Будьласка порадьте щось.
0 -
@Irina Panasiuk вітаю вас. Думаю, вам буде краще звернутися за кваліфікованою юридичною допомогою.
Ось тут контакти організацій що таку допомогу надають:
Ось тут (на 13 сторінці) контакти адвокатів в містах Німеччини, що також надають допомогу українським біженцям:
І ще радив би вам написати в одну з найбільших спільнот українців в Німеччині, можливо, хтось також стикався з подібними питаннями як і ви: фб посилання
Допомога
1 -
Питання від користувача @Dmytro5151
Вітаю. Я з 30.05.2022 у Берліні. Є документи, що я повністю виключен з військового обліку. Закордонний паспорт не маю. Їхав по внутрішньому паспорту України. Зараз хочу їхати до дому. Підскажіть будь ласка, я можу перетнути кордон Польші з Україною виключно з внутрішнім паспортом?
0 -
@Dmytro5151 ну звісно можете, згідно норм Конституції громадянам України не може бути обмежений вʼїзд на територію України. Виїзд інша справа, а вʼїзд цілком
Допомога
2 -
До речі, так) Наче так питання вже було.
@Dmytro5151, а коли плануєте приїхати? поділіться будь ласка своїм досвідом після приїзду
0 -
Дмитрий добрий вечір! шукаю допомогу з транспортуванням хворого родича в Граці, Австрія, чи можете допомогти?
1 -
@Kalyna вітаю вас. Саме ми не маємо ресурсів для надання такої допомоги, втім, я міг би вам порадити звернутися до волонтерів Загальноавстрійської гарячої лінії Caritas для родичів та помічників: (+43) 5/17 76 380;
Або ж Caritas в самому Граці: 0316/8015-351.
Чи звернутися до спільноти українців в Граці, можливо, люди там вже стикалися з такими проблемами:
https://www.facebook.com/share/g/d4BxGMwiNGy5cNas/?mibextid=K35XfP
А ось тут зібрані контакти організацій в Австрії, що допомагають українцям:
Допомога
0 -
чи буде у вас можливість звʼязатись за контактами які дав Дмитро?
0 -
Здравствуйте Дмитрий! Подскажите пожалуйста могу ли я с муже переехать в Германию в данный момент мы находимся в Латвии ,мы с Украины и мы получили латвийское ВНЖ ,но мы хотим работать и жить в Германии и в какой город изначально нам нужно приехать .Спасибо
0 -
@dovzhenko 1946 здравствуйте. Латвийское ВНЖ, может стать проблемой для получения статуса временной защиты в Германии, так как считается, что убежище у вас уже есть и вашей безопасности ничего не угрожает.
Тем не менее, для подробной консультации советовал бы обратиться в Федеральное ведомство Германии по вопросам миграции и беженцев. Вот их контактная форма:
Вот тут вы можете посмотреть земли, которые на данный момент принимают беженцев из Украины, соответственно, туда и направляться:
Но опять же, саму последнюю и актуальную информацию лучше уточнить в ведомстве по вопросам миграции
Допомога
0
Категорії
- Всі категорії
- 184 Здоров'я
- 56 Захворювання та інвалідність у період війни
- 36 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 29 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія