Запитання від біженців - відповідає експерт

135678

Коментарі

• Alla ua
    Alla ua unconfirmed

буду дуже вдячна , адже зрозуміти це все нам треба до середи 19.06.2024 , і напади відповідь німецькій владі

• Ось контакти безоплатної юридичної консультації:

https://kub-berlin.org/ru/

Втім, самі розумієте, безоплатна може зайняти більше часу. Тим не менш, раджу з ними зв’язатися, наші біженці, хто звертався до них, кажуть що допомогли. Вони якраз спеціалізуються на питаннях депортації в тому числі.

Щодо платної консультації, то можу порадити вам філіал нашої української фірми в Німеччині «Захист». Ось їхня гаряча лінія:

+49 (152) 071-087-69

Допомога

• Alla ua
    Alla ua unconfirmed

дуже дякую

Я б звернулася і до платних консультацій, але я не можу знайти таких фахіців

• спробуйте звернутися до цих, що я дав. Якщо будуть ще питання, спробуємо оперативно допомогти 👍🇺🇦

Допомога

• Доброго дня!

Постало питання про виїзд з України, та звернення по тимчасовий захист за кордоном. Я інвалід 1 групи і пересуваюсь на інвалідному візку. Підкажіть куди краще поїхати такій категорії як я. Дякую за відповідь.

• Вітаю) Насправді не має ідеальної країни, в кожному місті є своє підводне каміння. А ви будете виїжджати самі чи з кимось? Може ви вже розглядали країни? Ви хочете там отримати статус біженця?

• доброго дня,ми нв даний час знаходимося в Україні . але збираємося виїжджати.
    Дитина має групу інвалідності по епілепсії. В неї нарушена координація рухів. Чи могли б ми проходити реабілітацію за кордоном?

• @lera вітаю вас. Багато залежить від того, в яку саме країну ви збираєтесь виїхати. Ви вже вирішили?

Допомога

• @Dmitri

Так , ми вирішили виїхати в Чехію

• @lera в такому разі спершу вам потрібно підтвердити статус інвалідності в Чехії. Там немає звичних для нас груп, однак як це зробити подивіться будь ласка, в цій нашій статті:

https://www.enableme.com.ua/ua/article/ak-oformiti-invalidnist-u-cehii-9401

А ось тут детально розписані можливості для реабілітації:

https://www.enableme.com.ua/ua/article/osoblivosti-reabilitacii-v-cehii-9551

Крім того, уряд Чехії спільно з чеським червоним хрестом розробили програму реабілітації саме українських дітей з інвалідністю. Ось контакти чеського червоного хреста, звʼяжіться з ними, щоб дізнатися деталі:

https://www.cervenykriz.eu/kontakty

Допомога

• Доброго дня, скажіть будь ласка, ми з сім'єю жили в Словаччині, але через деякий час відмовились від захисту та поїхали до Німеччини, але ще не отримали параграф, чи можливо знову отримати захист у Словаччині?

• @Mariia_Budakova вітаю вас. Якщо ще не встигли оформити параграф 24 в Німеччині, то взагалі чудово, і тимчасовий захист у Словаччині вам продовжать. По досвіду наших біженців, проблем з цим не виникає, адже влада Словаччини доволі толерантно ставиться до поновлення тимчасового захисту, або його повторного отримання в цій країні.

Допомога

• Доброго дня, шановний Дмитро!
    До теперішнього часу перебували в Україні, оскільки живемо ближче до сходу, прийняли рішення шукати тимчасового прихистку, можливо в Германії. Моїй доньці 12років, вона професійно навчається грі на фортепіано, тому написали запит в спеціалізовану музичну школу м. Веймар (Тюрінгія). Нам відповіли, що ходіть на підготовчі курси та приходьте на вступний іспит в березні 25р. Чи є якась можливість зареєструватись в цій місцевості зараз, якщо від школи ми не маємо гарантії прийому дитини? Залишатись в Дніпрі на наступний навчальний рік немає вже сил.
    Взагалі, чи можливо зареєструватись якимось чином по 24 параграфу без перебування в розподільчому таборі, в яких землях це можливо?

• Добрый день

Подскажите пожалуйста

Инвалид первой группы нуждается в лечении в ЕС... К кому обратиться?

• @Yulia sv вітаю вас. На жаль, ситуація зараз така, що оминути розподільчий табір майже нереально (житла бракує, тому переїзд нових біженців, самі розумієте, дещо ускладнений).

Втім, міг би вам порадити звернутися до ради з питань біженців землі, Тюрінгія, можливо, там підкажуть які можуть бути варіанти. Ось їхні контакти:

https://www.fluechtlingsrat-thr.de/verein/kontakt

Допомога

• @Volodumur здравствуйте. Я так понимаю вы хотели бы найти возможности бесплатного лечения, но к сожалению, такие инициативы ограничены, найти сложно. Для начала подскажите пожалуйста где вы сейчас находитесь (Украина или в одной из стран ЕС) и какой именно профиль лечения интересует? Имея эту информацию попробую помочь вам что то найти

Допомога

• Доброго дня! Дякую за вашу відповідь. Чи можете підказати, в яких країнах Європи надають житло, якщо зареєстрований на тимчасовий прихисток?

• І ще одне питання, чи можна їхати наприклад, у Баден-Вюртемберг на адресу табору? Чи можна узнати, чи дуже велика завантаженість в таборі в цьому регіоні, наскільки довго там можна чекати розподілу? Заздалегідь дякую за консультацією.

Категорії