Запитання від біженців - відповідає експерт
Вітаю, спільното! Мене звати Дмитро, я український журналіст і волонтер EnableMe Ukraine. Допомагаю нашим співвітчизникам, розкиданим по світу, освоїтися за кордоном та вирішити будь-які питання, пов’язані з вимушеним переселенням.
В цій гілці ви можете поставити питання стосовно особливостей процедури тимчасового захисту в ЄС, зміни країни перебування, та дізнатися актуальні дані про умови прийому біженців. Завжди до ваших послуг.
Допомога
Коментарі
-
ДМИТРО, бажаю доброго дня! Мені 60 років. Я бажаю отримати в Німеччині статус тимчасового захисту. Працює зараз пункт 24 для тих, хто прибуває в травні 2024 року?
0 -
Доброго дня,маю диплом юриста в Україні.Знаю,що в Німеччині не визнається український диплом юриста.А чи зможу я працювати в бюро?
1 -
Доброго дня
Чи можливо повернутися повторно в Німеччину на виплати в іншу землю,якщо ти виїжала більше ніж на 6 місяців.
0 -
@olyakucher8 вітаю. Взагалі то якщо поїздка до України була довготривала (більше 6 місяців), то тимчасовий захист і соціальні виплати анулюються. Це загальне правило. Детальніше про це можете почитати тут на сторінці Федерального відомства у справах міграції та біженців:
Втім, нічого не заважає вам подати повторну заяву для отримання статусу тимчасового захисту. Але! Краще дізнатися про конкретні умови в держорганах тієї землі, куди ви прямуєте. Підкажіть будь ласка, в яку землю ви плануєте переїзд, я допоможу вам з контактами.
Допомога
2 -
Доброго вечора
Дякую за відповідь)
Так,я хочу переїхати в Баден-Вюртемберг (Вaden-Württemberg)
Перед цим була в Дрездені,але немаю змоги приїхати назад.
0 -
@olyakucher8 тоді дам вам контакти ради у справах біженців землі Баден-Вюртемберг. Тут проконсультують конкретно щодо правил прийому в цій землі:
Допомога
0 -
Здрастуйте! Я хочу виїхати до Франції та отримати статус тимчасового захисту, але 3 роки я була в Чехії, зараз я не оформлена тут, більше того, мені дали депортацію... Чи є шанси для мене у Франції? І важливо, чи можу я розраховувати на безкоштовний проїзд?
0 -
Вітаю, @Verunka! Взагалі то Франція лояльна до наших біженців, і якщо у вас немає діючого статусу тимчасового захисту в інших країнах ЄС, то ви можете претендувати на його отримання у Франції.
Але! Згідно з директивою ЄС, тимчасовий захист надається тим, хто проживав в Україні до 24 лютого 2022 року, тобто формально ви не підпадаєте під критерії, якщо жили до повномасштабного вторгнення в Чехії. Однак окрім статусу тимчасового захисту є також процедура оформлення статусу біженця, можливо, це якраз більше вам і підійде. Але тут в залежності від конкретної ситуації на батьківщині в Україні (чи є житло на підконтрольній території), тощо.
Тому я радив би вам, по-перше, звернутися за правовою допомогою до українського посольства у Франції:
https://france.mfa.gov.ua
По-друге, ось тут дуже гарний матеріал з контактами правової допомоги для українців у Франції:
Допомога
1 -
Доброго дня!
З певних життєвих обставин постало питання про виїзд з України, та звернення по тимчасовий захист в Німеччині. Дуже цікавить, насамперед, правильна послідовність дій, необхідний первинний перелік документів, можливість надання допомоги та супроводу, безпосередньо з моменту прибуття до Німеччини. Їду разом із мамою-інвалідом, яка потребує постійного догляду.
Буду вдячний за докладну інформацію!
0 -
@O_Chest вітаю вас. Ось в цьому відео Федерального відомства у справах біженців ви знайдете докладну інформацію про перші кроки у Німеччині, необхідні документи, тощо.
Крім того, на сайті відомства багато актуальної ОФІЦІЙНОЇ інформації для українських біженців.
Також я думаю вам у нагоді стане ось ця наша стаття:
Від себе додам, що якщо ваша мама має інвалідність, то максимально візьміть з собою всі українські документи, які підтверджують цей статус, щоб оформити його в Німеччині.
Допомога
0 -
@O_Chest ви на зв'язку? подивіться коментарі експертів для вас
0 -
Питання від користувача @GGhka
Здрастуйте! Хотів дізнатися про оформлення біженства в Норвегії нам сказали, що потрібно не виїжджати з України півроку щоб отримати там тимчасовий захист чи це так?
0 -
@GGhka ви на зв'язку?
0 -
Доброго ранку! Ми сімʼя із України, в нас дуже заплутана історія, і ми потребуємо допомоги і поради , як нам краще поступити, зараз наша родина дуже в тяжкому стані, може ви зможете нам допомогти, мене звати Лариса я громадянка України , мій чоловік громадянин Азербайджану, наша донька громадянка України, на початку війни ми знаходились в Азербайджані в звʼязку с хворобою мами чоловіка в неї рак, ми повинні були допомагати її, жили за рахунок нашої невеликої ферми в України, але на початку війни ми її втратили, і залишилися без грошей на існування, і були вимушені звернутися до посольства Нідерландів за візою для мого чоловіка , щоб виїхати , бо повертатися в Україну ви самі розумієте не могли, на дали візу ми приїхали, але мого чоловіка не прийняли як чоловіка гражданки України, тому що на момент війни ми були не в України, ми пояснили нашу ситуацію, але нажаль все одно не прийняли , тоді ми переїхали до Німеччини і нас там прийняли, дякуємо їм за це, і в цей час ми робили візу в Канаду про всяк випадок, і теж получили, і з Німеччини ми приїхали в Канаду, тому що пошли слухи , що в 2024 році громадянам третіх країн не буде продовжено параграф 24, ми зараз в Канаді тут немає таких програм для українців як в Європі , ми працювали , але в один день залишилися без роботи, шукаємо нову ну ні як не можемо знайти, і гроши закінчуються і ми дуже боїмося остатися на вулиці с дитиною, і хочемо поїхати до Європи, але не знаємо куди і яка держава зможе нас прийняти, дуже благаю допоможіть будь ласка. Дякую за допомогу і зрозуміння.
0 -
Вітаю, @Larysa1978B . А повернутися до Німеччини не розглядали такого варіанту? Якщо у вас вже був 24 параграф, то можливо поновити статус тимчасового захисту в Німеччині. Тим паче, жили вже в цій країні, буде легше адаптуватися. Чи є причини, за якими ви не можете туди повернутися?
Допомога
0 -
Дякую за відповідь, ми би с радістю , але мій чоловік не громадянин України і не має права на це по новому закону про тимчасовий захист,.
0
Категорії
- Всі категорії
- 184 Здоров'я
- 56 Захворювання та інвалідність у період війни
- 36 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 29 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія
- 361 Для біженців