Запитання від біженців - відповідає експерт

1234568

Коментарі

• Питання від користувача Nadiia Levytska:

Підкажіть будь ласка як доїхати до місця розподілу біженців,я приїду ло Німеччини,і що необхідно далі робити, куди їхати?

• @Nadiia Levytska вітаю. Вам самостійно треба визначитися до якого саме центру розподілу біженців їхати. Це можуть підказати на кордоні, або ж можете прочитати про активні центри в цьому матеріалі:

https://visitukraine.today/uk/blog/4848/which-german-states-are-accepting-refugees-from-ukraine-in-october-2024-current-addresses-of-camps#gessen

Відповідно, коли ви визначитесь, то і добиратися потрібно також самостійно. Всі центри плюс-мінус однакові по умовах, а на вокзалах в принципі є волонтери, інформаційні пункти, де вам допоможуть вибудувати маршрут.

Ось, до прикладу, українська група центру біженців в Тегелі:

https://t.me/berlintegel12

Можете написати їм, вони підкажуть як дістатися.

Допомога

• Доброго дня! Плануємо переїзд в Норвегію. У дитини ДЦП легкого ступіню. Підкажіть, будь ласка, чи зможемо отримати можливість безкоштовної реабілітації та ортези для дитини? І наскільки довгою є процедура підтвердження діагнозу?

• Вітаю) Це вже в компетенції Норвегії, ми не знаємо як у них це все відбувається. Може у вас є там знайомі, які б могли на місці знайти інформацію?

• Anatolii96
    Anatolii96 ✭✭✭
    відредаговано 9. лис 2024, 18:40
  • Sasha
    Sasha
    відредаговано 24. лис 2024, 15:38

Добрый день Дмитре підкажіть як можливо написати заяву відказу від убежеща в Італіі ,я хочу повернутися до дому

• @Sasha вітаю вас. Ну вам потрібно звернутися до квестури, де ви оформлювали тимчасовий захист і вони нададуть вам бланк заяви. Або ж якщо особисто звернутися не маєте можливості, то можете написати їм листа з цього питання. Якщо не знаєте контактів вашої квестури, напишіть яка саме , я вам допоможу з контактами.

Допомога

• @Sasha скажіть будь ласка, чи вдалося вирішити питання? Чи, можливо потрібна додаткова інформація?

Допомога

• Доброго дня! Скажіть будь ласка. Син хоче виїхати за кордон як біженець. В Німеччину. Куди йому їхати щоб там йому допомогли і надали допомогу?

• @Kateryna757 вітаю. Після прибуття до Німеччини ваш син повинен звернутися до найближчого центру прийому біженців (Ankunftszentrum) для реєстрації. У великих містах, таких як Берлін, Гамбург чи Мюнхен, функціонують такі центри.

У центрі прийому біженців буде проведена реєстрація за біометричними даними. Після цього ваш син отримає посвідку на проживання відповідно до §24 Закону про перебування, яка надає право на тимчасовий захист.

Після реєстрації ваш син матиме право на соціальну допомогу, медичне страхування та доступ до ринку праці. Для отримання детальної інформації та підтримки можна звернутися до місцевих міграційних консультаційних центрів.

Ось тут ви знайдете потрібні контакти:

https://www.enableme.com.ua/ua/article/status-bizenca-v-nimeccini-kontakti-organizacij-aki-nadaut-cu-poslugu-v-nimeccini-9231?utm_source=chatgpt.com

Допомога

• Доброго дня!Дякую . А скажіть ще будь ласка де такі центри знаходяться які приймають біженців в Нідерландах,Чехії і Польщі?

• По Польщі:

https://pomagamukrainie.gov.pl/potrzebuje-pomocy/punkty-recepcyjne-i-informacyjne

По Чехії:

• Острава, Dr. Malého, 1356/17 (тел. +420 771 288 779); Пункт прийому тільки один, звідти вже розподіляють по країні.

По Нідерландах. Як такі центри прийому біженців там зараз не працюють. Рекомендують житло шукати самостійно. Більше інформації подивіться тут:

https://www.refugeehelp.nl/uk/ukrainian-refugee/article/100179-shcho-robiti-pislya-pributtya-v-niderlandi

Допомога

• Повідомлення від Galina Museridze 

Добрый вечер.По глупости по любви выехала из Украины в Грузию -7 месяцев назад.Не сложилась семейная жизнь.Частые ссоры,скандалы,рукоприкладства,агрессия в мою сторону иногда выпивал.Пару дней назад успела убежать взяв с собой сумку с документами.В полиции мужчине дали ограничительный ордер на месяц(не имеет права ко мне приближаться,писать,звонить).А меня отправили в центр психологической помощи для женщин которые потерпают от домашнего насилия на месяц-потом на улицу.Грузия не Европа.Наш президент Владимир Зеленский отозвал консулов из Грузии(так сказали социальные работники).В Украину вернутся не могу так как пока нет своего жилья(стою 15 лет на квартирном учёте -как сирота).Нет средств вообще.Помогите выехать в Ирландию Дублин.Я повар с большим стажем.Работы не боюсь . Помогите пожалуйста.

• Dmitri
    Dmitri expert
    відредаговано 15. січ 2025

@Galina Museridze здравствуйте. Мы информационная платформа, поэтому с нашей стороны могу помочь вам только информацией.

Смотрите, я не знаю какая у вас была коммуникация с социальными работниками, но посольство Украины в Грузии продолжает работать. Вот их контакты:

https://georgia.mfa.gov.ua/konsulski-pitannya

Я думаю, в вашей ситуации есть смысл к ним обратиться. Выехать в Ирландию они вам конечно не помогут, но способствовать возвращению в Украину они должны. А с Украины вы уже можете выезжать в Ирландию.
    Кроме того, украинским беженцам в Грузии помогает ряд организаций.

1. World Vision Georgia + 995 577 045645 или + 995 577 258479 в будни.

2. НКО «Rights Georgia» (+995 32) 299 88 56; (+995) 593 111 405; 

office@rights.ge

Попробуйте обратиться.

Допомога

• Спасибо большое

• @Galina Museridze отпишитесь пожалуйста по результатам обращения по этим контактам. Возможно, нужна будет еще помощь.

И еще скажите пожалуйста, а в каком конкретно городе Грузии вы находитесь и какой ваш правовой статус в этой стране?

Допомога

• Как Украинка заехала без проблем.В каком именно городе не могу написать(подписала документ в центре о не разглашение ни какой информации где я нахожусь)!Могу находится пока правительство Грузии разрешает Украинцам .

• Может пока что поработать в Грузии, жилье найти в хостеле для украинских беженцев? А за эти деньги уже вылететь в другую страну

• Через 2 недели Ирландия с февраля месяца не будет предоставлять жилье для Украинцев (бесплатное).

• @Galina Museridze а скажите почему вы нацелились именно на Ирландию? Конечно, страна замечательная, но Насколько я знаю, там не самые благоприятные условия для украинских беженцев. Возможно, есть смысл рассмотреть другие варианты?

И успели ли уже обратиться по тем контактам, что я вам оставил?

Допомога

Категорії