Питання до терапевта, сімейного лікаря - відповідає експерт

Вітаю! Я сімейний лікар з досвідом роботи понад 13 років. З повагою ставлюся до пацієнтів. Завжди рада допомогти та відповіді на запитання, поділитися досвідом. До Вас з індивідуальним підходом та доказовими методами лікування. Я людина поважна, завжди з добрими намірами. Люблю свою роботу! Головним принципом є зорієнтувати пацієнта на здоровий спосіб життя!
Дякую за увагу і співпрацю!

«134

Коментарі

• Добрий день! Мене цікавить які конкретно країни Європи можуть допомогти з лікуванням онко захворювання?

• Добрий день,

В кожній країні, в кожному місті є клініки, які спеціалізуються на лікуванні онко. Але не всі приймать громадян інших країн
    Можливо ви розглядаєте якусь конкретну країну?

• чи може колишній військовослужбовець, звільнили з лав ЗСУ за станом здоровʼя декілька місяців тому , лікуватися зараз у військовому шпиталі на Госпітальній?

• які скарги? З яким діагнозом треба проходити лікування? Який стан і самопочуття зараз?
    Сімейний лікар за декларацією дає нлектронне направлення.
    Далі спробуйте дізнатись в прийомному відділенні день та час можливої госпіталізації, якщо ваш стан не потребує ургентного лікування.

• Чи можу я пройти перекомісію з приводу призначення 2 групи інвалідності,3 дана пожиттєво,мені 59 років,стала гірше себе почувати,є такі захворювання- сколіоз 3 ст поперекового відділу,полінейропатія ніг,сенсорна 90%,моторна30%,,2 медіальні грижи попереку,варікозна хвороба2 ст,набряк лівої ноги постійно,на узі велика ймовірність закупорки вен,не має чутливості у пальцях лівої ступні,артроз суглобів,тунельний синдром плечового суглоба,узли у щитовидні та багато іншого.

• 3 група з того ж діагнозу? Чи подавати по іншому діагнозу?
    Ви маєте групу з безстроковим терміном. Нею ви отримуєте пільги.

Щоб пробувати подавати на перекомісію спершу проходьте стаціонарне лікування відповідно до ваших скарг.
    Ваш сімейний лікар за декларацією дає направлення на стаціонар і надалі збирає пакет документів для комісії ЛКК.

Далі буде зрозуміліше, чи можлива перекомісія і які для цього показання і для чого.
    Завжди слід дотримуватися рекомендацій медичного персоналу та що зазначено у попередніх виписках та вашій програмі реабілітації.

Для покращення самопочуття та якості життя необхідно приймати медикаментозні препарати, проходити лікування та обстеження 1-2 рази на рік та реабілітацію. група може бути за одним основним захворюванням.
    Нині у вас безстроково. Зі зміною діагнозу зміняться або скоротяться терміни постійного підтвердження захворювання.

• Є питання від нашого нового користувача Igor Puhov

Доброго дня! Потребую Вашої консультації. У моєї дружини рак прямої кишки. Вік 55 років. Не працює. Пройшли курс променевої та хіміо терапії. Розпочинаємо процедуру оформлення групи. Діагнос був поставлений 05.02.2024 р. Лікування розпочали 18.03.2024 р.  Чи є встановлений термін часу після якого можна оформляти групу чи ні? Якщо так, то який? І від якої дати потрібно відраховувати час, від дати встановлення діагнозу чи початку лікування? Дякую.Ігор.

• svetlanaKovalenko
    відредаговано 24. тра 2024

Igor Puhov

Вже зараз із виписками із стаціонару приходьте до сімейного лікаря і він збирає пакет документів для оформлення групи. Куди входе не мало заключень спеціалістів, та окремий висновок з онкодиспансеру, де ви стоїте на обліку.
    Якщо з документами все гаразд і все є в наявності, протягом 1 - 1,5 місяця лікар подає ваші документи на МСЕК- там вже терміни розгляду не відомі (може через місяць вас запросять ... може довше)

• Доброго дня.

Чи можете поділитись власною думкою.

Статті "Все про 2 и 3 групу інвалідності" на сайті прочитав, але все ж залишилося питання, чи можу розраховувати на 2 групу інвалідності при:

1. двобічному кокстрартрозі (2ст - лів, 3 ст - пр) та

2. двобічному гонартрозі коліна (1 ст) та

3. зарубцованій виразці 12-палої кишки.

Якщо не знати про мої "болячки" назвати мене інвалідом складно...хіба що, дивлячись на мою ходьбу з невеликою кульгавістю.

Мені зараз повних 49 років. Обслуговувати себе загалом можу самостійно, але:

1. Нігті, вибачте, зрізати собі сам не можу.

2. Шкарпетки вдягаю за допомогою спеціальної "саморобки" (щоб уникнути болю при вдяганні)

3. Знаходитись на ногах (ходити, стояти) без тростини можу без відпочинку  не більше 15-30 хвилин. Більше зазвичай і не знаходжусь на ногах, але якщо б потрібно було, то без використання тростини або відпочинку це було б складно (дискомфортно/боляче).
    Чи є можуть бути якісь аргументи від МСЕК, що на 2 групу я претендувати не можу, а тільки на 3?

І ще питання.

Лікар, який буде подавати мене на інвалідність запросив виписку з амбулаторної карти. Сказав, що цю виписку має видати сімейний лікар. А питання в тому, чи може сімейний лікар відмовити в наданні цього документу? Аргументуючи тим, що про мої хвороби дізнався тільки в минулому році (хоча по факту я сам дізнався про проблеми з  кульшовими суглобами ще в 2016 році), але, т.к. операцію я не готовий був робити, то і до лікарів більше не звертався? А в минулому році, т.я. до кульшових суглобів "підключилися" ще й колінні суглоби, вирішив знову повністю провести діагностіку кульшових та колінних суглобів і таким чином моя сімейний лікар знову дізналась про моє існування (бо надавала направлення до травматолога)...

• svetlanaKovalenko
    відредаговано 3. чер 2024

Вітаю!

Сімейний лікар дає вам виписку та необхідні електронні напрямки до фахівців. У виписці він вказує на всі ваші звернення та лікування з моменту укладання з ним декларації або постановки раніше роками на облік з відповідної патології.
    Також для розуміння групи інвалідності вам потрібні виписки стаціонарного лікування за 2024 рік і, бажано, минулі роки. лише з державних лікувальних закладів.
    Далі ваші документи подаються на комісію МСЭК і там з огляду на ваш загальний стан, результати всіх обстежень та аналізів, супутніх ускладнень та додаткових діагнозів надається відповідна група.
    Це завжди кілька показників, тут є комплекс додаткових обстежень, які показують вашу непрацездатність.

• Дякую.

• Питання від користувача Maksym21:

Доброго дня. Я після інфаркту отримав 3 групу інвалідності. Але в мене виявили ще інше захворювання - ідіопатичний мієлофіброз (розгорнута стадія) по якому також належить 3 група інвалідності. Чи маю я право на 2 групу за сукупностю захворювань, і якщо так, то куди звертатися?

• svetlanaKovalenko
    відредаговано 30. лип 2024

Maksym21

До якої дати у вас дійсна група наразі?

• Питання від користувача Stas Tetiana:

Доброго вечора, проживаємо у Києві. Мамі замінили тазобедрений суглоб, стимулятор серця стоїть. Має 86 років та має початкову стадію слабкості ума, подали документи на інвалідність. При таких порушеннях, яка група інвалідності, може бути?

• svetlanaKovalenko
    відредаговано 12. чер 2024

Stas Tetiana

Вітаю!
    Вам призначили день та час комісії.

По загальному стану, по ускладненням, по рнзультатах аналізів комісія надає групу та сроки .

• Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, чи мають право відмовити в оформленні групи інвалідності через те, що я офіційно працевлатшована?
    У мене видалена щитоподібна залоза через онкологію і я живу виключно на замісній терапії.

• Питання від користувача Nataliia_m:

Добрий день! У моєї мами гоноартроз двох колінних суглобів 3 і 4 ступенів. В насдідочок цього в неї одна нога коротша за іншу і є проблеми з хребтом. Взимку перенесла операцію на стровоході Барретта. МСЕК дав 3 пожиттєво групу. Однак до комісію всі лікарі говорили, що їй полагається 2 група. Чи є сенс оскаржувати рішення МСЕК?

• Вітаю!
    Ваша робота не впливає на подання документів на МСЕК.
    Подає документи сімейний лікар із декларації. Це може зайняти мінімум від місяцю і більше.

Важливо, щоб у вас була виписка зі стаціонару за поточний рік. Далі в індивідуальному порядку вам надають статус інвалідності.

• Вітаю!
    2 групу з якого діагнозу?

спробую підказати варіанти, які можуть бути і чи влаштують вони вас? - зараз у вас довічно є діюча група, тобто вам не потрібно, наприклад, щороку подавати документи на підтвердження;

причина подання документів - це погіршення стану чи зміна діагнозу?

Далі можуть змінитися умови підтвердження групи….
    Оскільки це завжди індивідуальний підхід додатково потрібна консультація з фахівцем та сімейним лікарем за місцем проживання.

• Ми надіялися, що дадуть 2 групу інвалідності, оскільки у мами два коліна хворі (гонартроз 3 і 4 ступінь). Плюс взимку вона перенесла операцію на стравоході Барретта. Лікуючий врач відправив нас на МСЕК, бо також вважав, що їй дадуть 2 групу.
    Чи є сенс оскаржувати рішення МСЕК, яке дало мамі 3 групу, а не 2 другу групу?

Категорії