Шукаю інклюзивні онлайн і офлайн платформи для спілкування

VovchykSteve
VovchykSteve ✭✭✭
відредаговано 14. лис 2023, 12:17 в Кав'ярня

Добрий день. Мене звати Володимир, мені 22 роки і я сам зі Львова. Не впевнений чи доречне тут питання, яке я задам, але оскільки не знаю більше іншого місця чи людини, де чи в кого про таке можна запитати, тому напевно напишу це тут.

Справа в тому, що в мене є невиліковна генетична хвороба, через що я не маю можливості свобідно пересуватись чи якось взаємодіяти з оточенням навколо без чиєїсь допомоги. Тобто окрім того що пересуватись можу тільки в колісному кріслі, так ще й не можу робити цього самостійно. А оскільки хвороба ще й прогресує, з кожним роком навіть найпростіші дії стають для мене доволі непідйомними перешкодами. Однак я звичайно намагаюсь не занепадати духом, хоч і постійне перебування в чотирьох стінах негативно впливає на психологічний стан, практично неможливо знаходити друзів і можна сказати що живу досить самотнім життям. А в моєму віці це звісно додає ще більше "радості". Через це в психологічному плані я став дуже закритою людиною, ну і можливо ще через булінг в школі, коли до моменту поки я не сів у колісне крісло, до мене ставились не дуже добре, бо фізичні зміни почали проявлятися ще тоді. Звичайно зараз я зміг знайти якихось людей в мережі, але не маю жодної можливості зустрічатись з ними наживо, через віддаленість. До того ж у будь-якому випадку вони все одно не до кінця розуміють моїх потреб і труднощів з якими стикаюсь в реальному житті. І я вирішив пошукати можливо таких же людей як я, які в силу обставин опинилися в схожій до моєї ситуації. Однак як виявилось, при всіх моїх уміннях пошуку в Google, нічого такого, як якісь тематичні сайти, чи форуми, чи групи в соцмережах знайти мені не вдалося. Крім звичайно Enable me. Та після пари годин безпечного пошуку і підбору різних варіантів пошукових запитів в мене виникло безнадійне відчуття ще більшої ізоляції. Я навіть питав самого себе, "а може я взагалі єдина така людина і більш нікого немає") Звісно це все жарти, але я хотів би запитати, чи можливо хтось знає якісь такі "місця" в інтернеті, соцмережах де б я міг принаймні отримати спілкування більш менш на рівних не соромлячись постійно казати, що не можу того чи іншого через свої фізичні, чи й психологічні обмеження. Тобто от де б я міг як людина, яка взагалі не тямить в темі інклюзивності знайти більш менш конструктивне середовище, де б я міг хоча б просто навчитись спілкуватись не очікуючи постійно якоїсь зневаги, чи боячись слово сказати згадуючи старі образи.

Мені чесно кажучи складно пояснити більш детально, бо я і сам не певен що шукаю. І знову ж таки не певен чи можна тут задавати такі питання. Бо переважно я помітив що тут запитують якісь більш практичні речі, а те що питаю я аж ніяк не віднесеш до практичної площини. Та сподіваюся на ваше розуміння, дякую.

«13

Коментарі

• Вова привіт! Вітаю у нашій спільноті!

В нас молода спільнота в Україні, в німецький версії спільнота дуже популярна. Там багато учасників, вони активні юзери, активно спілкуються.

Ми також запрошуємо українців до нашої спільноти, але в нас поки не так активно, бо українці більше активні в фейсбуці. Знаю там декілька груп, а можливо в тих пабліках ти вже є?

• На жаль, все що я знаходив це напівмертві групи в фейсбук, де в основному або скам, або це групи громадських організацій з практичною допомогою різних питань. Та я був би радий знайти якісь такі місця чи групи для спілкування. Я знаю що в англомовному сегменті інтернету є більше всього пов'язаного з інклюзивністю, але я не дуже вільно володію англійською. Та думаю і в Україні мало б бути вдосталь чогось такого. Зрештою мені вдалося знайти цю спільноту)

• tamilakoval
    відредаговано 14. лис 2023, 21:49

VovchykSteve

Привітик. Пошукай такі групи в телеграм. Я спробую ще запитати у своїх знайомих з Дніпра, які теж користуються кріслами колісними. Якщо вони мені надішлють якусь інформацію про такі платформи, то я обов'язково поділюсь🥰

• Юля @JuliaFlower поделись пожалуйста ссылками на группы, сообщества

• VovchykSteve tamilakoval

Всім привіт 😊 Знаю декілька груп, поділюсь з вами. Помоніторю ще

Пишіть, розказуйте про себе, що вам подобається. Я наприклад люблю фоткати квіти, особливо осінні

• Чесно кажучи я пробував недавно щось таке знайти на всіх платформах які тільки знаю, але можливо я неправильно шукаю( Або нічого не знаходжу, або знаходжу щось зовсім далеке від того що шукаю. Був би дуже радий якби вам вдалося щось дізнатися.

• Ну мені так то багато чого подобається) Наприклад музика. Люблю різні жанри, від джазу і класики, до різної електронної, сучасної. Я і сам трохи писав музику, та й пишу. Так, для себе більше, та й переважно електронну, чи скоріше просто цифрову, бо не можу на жаль грати на живих інструментах. Тому і моя музика теж така різножанрова як і мої вподобання) Я і фотографією колись займався, навіть фотоапарат професійний купив був для цього. Ненадовго звичайно, але маленьку бібліотеку фотографій вдалося відзняти. До речі і квітів теж) Їх в домашніх умовах особливо легко фотографувати. Я в принципі багато ще можу про свої захоплень опиНу мені так то багато чого подобається) Наприклад музика. Люблю різні жанри, від джазу і класики, до різної електронної, сучасної. Я і сам трохи писав музику, та й пишу. Так, для себе більше, та й переважно електронну, чи скоріше просто цифрову, бо не можу на жаль грати на живих інструментах. Тому і моя музика теж така різножанрова як і мої вподобання) Я і фотографією колись займався, навіть фотоапарат професійний купив був для цього. Ненадовго звичайно, але маленьку бібліотеку фотографій вдалося відзняти. До речі і квітів теж) Їх в домашніх умовах особливо легко фотографувати. Я в принципі багато ще можу про свої захоплення розказувати, але не хочу вже зовсім нахабніти.

До речі, хотів запитати чи могли б ви поділитись посиланнями чи назвами цих груп? Я був би дуже вдячний якби міг більше таких місць знайти. Бо не маю тепер жодного уявлення як їх шукати( Гугл особливо не допоміг в цьому плані, бо я ж навіть не знаю що шукати. Все тільки питання працевлаштування, юридичні всілякі штуки, а чогось такого просто поспілкуватись нема( 

• Так гарно пишеш, я так ще не можу, вчу українську ))

Якщо є фото, чи десь музика, можна тут ділитися посиланнями та додовати файли

Ось групи про які я знаю, наприклад цю группу

@Dmitri @Настя @Anatolii96 порекомендуйте також пабліки

• @VovchykSteve привіт!

Взагалі-то ми мріємо, що наша спільнота стане чудовим майданчиком для спілкування, де тепло, затишно, безпечно, де всі різні, та всі - свої) Як вище сказали мої колеги, німецька версія EnableMe вже є таким місцем для спілкування, а українська - до того тяжіє ;) Тож можна сміливо тут піднімати будь-які теми і ділитися усім, чим хочеться ділитися.

Також мені подобаються дві групи у фейсбук, почуваюся там досить комфортно:

Інвалідність, Територія Спілкування

@@@ Інвалідність. Життя в надії@@@

• Бажаю успіхів у навчанні) Знати українську як на мене так само круто як і англійську, хоч з другим у мене є певні труднощі😁 Але головне не здаватись. Я раніше нею взагалі ні бе ні ме, а тепер уже і фільми можу дивитись. Наразі з субтитрами, хоч і англійськими, бо на слух трохи тяжкувато сприймати. Можливо такий спосіб не дуже ідеальний для вивчення мов, але принаймні він добре закріплює вже набуті знання. А стосовно музики і решти, то можна тут, чи треба нову тему створювати? Бо я ще не до кінця в'їхав в суть сайту. Тобто от є форуми, де створюється нова тема і під нею йде вже спілкування, обговорення, то тут я так розумію так само? Вибачте, якщо питаю якісь надто дурні питання, але я все ще тут страшенний новачок і нуб, всього не знаю🙂

• @VovchykSteve вітаю, друже. Міг би порадити звернути увагу на цю спільноту:

Так, це громадська організація, але у них досить розвинене комюніті, і багато людей отримують там допомогу, приймаючи участь у різних проектах.

Допомога

• Ні, це не дурні питання )) Дивіться, теми можно роботи в різних розділах, але можно і свою вести, ця гілка ваша, вона у розділі Кавярня, тому всі можемо спілкуватись тут :)

• Olga_EnableMe
    Olga_EnableMe ✭✭✭
    відредаговано 17. лис 2023, 18:42

Воу як тут у вас цікаво) @VovchykSteve вітаю у спільноті! Дякую за сміливість та за гарні слова про нас

Як спілкуватись - обов'язково діліться досвідом і думками, якщо бачите цікаву вам тему. Так чи знайдете нових друзів і знайомих, якщо будете підтримувати бесіду.

Що ви, наприклад, думаєте про це і які у вас поради? https://community.enableme.org/ua/discussion/57141/prosti-tehniki-podolannya-trivogi#latest

або можливо ви маєте цікаву історію для однієї класної журналістки, з якою ви до речі знайомі

https://community.enableme.org/ua/discussion/58781/dopomoga-kozhnogo-vazhliva-yak-i-istoriya-tozh-chi-mozhete-dopomogti#latest

Разом ми зростаємо!

https://www.facebook.com/0lgaKhodko

• Тоді гаразд, якщо є вже така можливість вільно спілкуватись тут, то постараюсь саме це й робити) Це в принципі те заради чого сюди прийшов

• Вова, розкажи про навчання, знаю що різні онлайн-курси, тобі щось цікаво з цього? може проходив таке?

• Ну за онлайн курси не скажу, не пробував ще, але от відеокурси по деяких програмах проходив. Ну от раніше пам'ятаю пройшов два курси по монтажу в програмі Premiere Pro і так навчився монтувати) А оскільки монтував багато в подальшому, то навики особливо не втратились. Зараз от трохи вивчаю зведення і мастеринг музики (то з області звукоінженерії), бо вже трохи надоїло, що ніколи не можу до кінця нормально завершити свої пісні, через що якість звук досить таки страждає.

Але чесно кажучи навчання мені завжди тяжко давалось😅 Тому я завжди уникав онлайн курсів, бо якщо у відеокурсі можна дозволити робити собі перерви чи відпочинок (тривалий відпочинок=), то онлайн курси мені здається більше про дисципліну. З цим у мене трохи проблеми

• 😍

а ти щось заливав на Саундклауд?

• Є цікава новина: Prometheus запускає Всесвітній онлайн-університет, де буде представлено 50 онлайн-курсів від провідних університетів світу

тут детальніше

Категорії