<div class="js-embed embedResponsive" recordid":58794,"recordtype":"discussion","body":"Добрий день. Мене звати Володимир, мені 22 роки і я сам зі Львова. Не впевнений чи доречне тут питання, яке я задам, але оскільки не знаю більше іншого місця чи людини, де чи в кого про таке можна запитати, тому напевно напишу це тут.<\/p>
Справа в тому, що в мене є невиліковна генетична хвороба, через що я не маю можливості свобідно пересуватись чи якось взаємодіяти з оточенням навколо без чиєїсь допомоги. Тобто окрім того що пересуватись можу тільки в колісному кріслі, так ще й не можу робити цього самостійно. А оскільки хвороба ще й прогресує, з кожним роком навіть найпростіші дії стають для мене доволі непідйомними перешкодами. Однак я звичайно намагаюсь не занепадати духом, хоч і постійне перебування в чотирьох стінах негативно впливає на психологічний стан, практично неможливо знаходити друзів і можна сказати що живу досить самотнім життям. А в моєму віці це звісно додає ще більше "радості". Через це в психологічному плані я став дуже закритою людиною, ну і можливо ще через булінг в школі, коли до моменту поки я не сів у колісне крісло, до мене ставились не дуже добре, бо фізичні зміни почали проявлятися ще тоді. Звичайно зараз я зміг знайти якихось людей в мережі, але не маю жодної можливості зустрічатись з ними наживо, через віддаленість. До того ж у будь-якому випадку вони все одно не до кінця розуміють моїх потреб і труднощів з якими стикаюсь в реальному житті. І я вирішив пошукати можливо таких же людей як я, які в силу обставин опинилися в схожій до моєї ситуації. Однак як виявилось, при всіх моїх уміннях пошуку в Google, нічого такого, як якісь тематичні сайти, чи форуми, чи групи в соцмережах знайти мені не вдалося. Крім звичайно Enable me. Та після пари годин безпечного пошуку і підбору різних варіантів пошукових запитів в мене виникло безнадійне відчуття ще більшої ізоляції. Я навіть питав самого себе, "а може я взагалі єдина така людина і більш нікого немає") Звісно це все жарти, але я хотів би запитати, чи можливо хтось знає якісь такі "місця" в інтернеті, соцмережах де б я міг принаймні отримати спілкування більш менш на рівних не соромлячись постійно казати, що не можу того чи іншого через свої фізичні, чи й психологічні обмеження. Тобто от де б я міг як людина, яка взагалі не тямить в темі інклюзивності знайти більш менш конструктивне середовище, де б я міг хоча б просто навчитись спілкуватись не очікуючи постійно якоїсь зневаги, чи боячись слово сказати згадуючи старі образи.<\/p>
Мені чесно кажучи складно пояснити більш детально, бо я і сам не певен що шукаю. І знову ж таки не певен чи можна тут задавати такі питання. Бо переважно я помітив що тут запитують якісь більш практичні речі, а те що питаю я аж ніяк не віднесеш до практичної площини. Та сподіваюся на ваше розуміння, дякую.<\/p>","bodyRaw":"[{\"insert\":\"Добрий день. Мене звати Володимир, мені 22 роки і я сам зі Львова. Не впевнений чи доречне тут питання, яке я задам, але оскільки не знаю більше іншого місця чи людини, де чи в кого про таке можна запитати, тому напевно напишу це тут.\\nСправа в тому, що в мене є невиліковна генетична хвороба, через що я не маю можливості свобідно пересуватись чи якось взаємодіяти з оточенням навколо без чиєїсь допомоги. Тобто окрім того що пересуватись можу тільки в колісному кріслі, так ще й не можу робити цього самостійно. А оскільки хвороба ще й прогресує, з кожним роком навіть найпростіші дії стають для мене доволі непідйомними перешкодами. Однак я звичайно намагаюсь не занепадати духом, хоч і постійне перебування в чотирьох стінах негативно впливає на психологічний стан, практично неможливо знаходити друзів і можна сказати що живу досить самотнім життям. А в моєму віці це звісно додає ще більше \\\"радості\\\". Через це в психологічному плані я став дуже закритою людиною, ну і можливо ще через булінг в школі, коли до моменту поки я не сів у колісне крісло, до мене ставились не дуже добре, бо фізичні зміни почали проявлятися ще тоді. Звичайно зараз я зміг знайти якихось людей в мережі, але не маю жодної можливості зустрічатись з ними наживо, через віддаленість. До того ж у будь-якому випадку вони все одно не до кінця розуміють моїх потреб і труднощів з якими стикаюсь в реальному житті. І я вирішив пошукати можливо таких же людей як я, які в силу обставин опинилися в схожій до моєї ситуації. Однак як виявилось, при всіх моїх уміннях пошуку в Google, нічого такого, як якісь тематичні сайти, чи форуми, чи групи в соцмережах знайти мені не вдалося. Крім звичайно Enable me. Та після пари годин безпечного пошуку і підбору різних варіантів пошукових запитів в мене виникло безнадійне відчуття ще більшої ізоляції. Я навіть питав самого себе, \\\"а може я взагалі єдина така людина і більш нікого немає\\\") Звісно це все жарти, але я хотів би запитати, чи можливо хтось знає якісь такі \\\"місця\\\" в інтернеті, соцмережах де б я міг принаймні отримати спілкування більш менш на рівних не соромлячись постійно казати, що не можу того чи іншого через свої фізичні, чи й психологічні обмеження. Тобто от де б я міг як людина, яка взагалі не тямить в темі інклюзивності знайти більш менш конструктивне середовище, де б я міг хоча б просто навчитись спілкуватись не очікуючи постійно якоїсь зневаги, чи боячись слово сказати згадуючи старі образи.\\nМені чесно кажучи складно пояснити більш детально, бо я і сам не певен що шукаю. І знову ж таки не певен чи можна тут задавати такі питання. Бо переважно я помітив що тут запитують якісь більш практичні речі, а те що питаю я аж ніяк не віднесеш до практичної площини. Та сподіваюся на ваше розуміння, дякую.\\n\"}]","format":"rich","dateInserted":"2023-11-14T07:15:58+00:00","insertUser":{"userID":76616,"name":"VovchykSteve","url":"https:\/\/enableme.vanillacommunities.com\/profile\/VovchykSteve","photoUrl":"https:\/\/us.v-cdn.net\/6032412\/uploads\/userpics\/NPJE81YKUG8M\/nUTWTO21VKO8Y.jpg","dateLastActive":"2025-09-01T10:01:37+00:00","banned":0,"punished":0,"private":false,"label":"✭✭✭","labelHtml":"✭✭✭"},"displayOptions":{"showUserLabel":false,"showCompactUserInfo":true,"showDiscussionLink":true,"showPostLink":true,"showCategoryLink":false,"renderFullContent":false,"expandByDefault":false},"url":"https:\/\/community.enableme.org\/ua\/discussion\/58794\/shukayu-inklyuzivni-onlayn-i-oflayn-platformi-dlya-spilkuvannya","embedType":"quote","name":"Шукаю інклюзивні онлайн і офлайн платформи для спілкування"}">
https://community.enableme.org/ua/discussion/58794/shukayu-inklyuzivni-onlayn-i-oflayn-platformi-dlya-spilkuvannya
@VovchykSteve привіт!
Взагалі-то ми мріємо, що наша спільнота стане чудовим майданчиком для спілкування, де тепло, затишно, безпечно, де всі різні, та всі - свої) Як вище сказали мої колеги, німецька версія EnableMe вже є таким місцем для спілкування, а українська - до того тяжіє ;) Тож можна сміливо тут піднімати будь-які теми і ділитися усім, чим хочеться ділитися.
Також мені подобаються дві групи у фейсбук, почуваюся там досить комфортно:
Інвалідність, Територія Спілкування
@@@ Інвалідність. Життя в надії@@@