Питання щодо інвалідності та соціальних питань - відповідає експерт

2

Коментарі

• Здравствуйте.

Я уже 7лет+ являюсь инвалидом на минимальной пенсии.

Хочу узнать?

Могу ли я както поправить свою инвалидность? И стать полезным обществу, в такое нелёгкое время?

Денег не имею вовсе!

Квартиру и машину, супруга продала, отжала кучу предметов техники, гараж, мебель, сейф, телевизор 40дюймов, сейф, гараж, даже мангал который был в гараже, да много всего!

Затем розвелась со мной, и вышла замуж.

За человека который военный пенсионер.

Живу на даче, которая пренадлежит ей!

Которую она купила, продав мою квартиру.

Я инвалид с нарушением биноминарного зрения.

Разностороннее косоглазие.

Ответчик по моему делу, так и не понёс ответственности.

Адвокат взял большие для меня деньги 500$, и через 3 года слился, до суда дело не дошло.

Выживаю еле-еле!

Помощи никакой не получаю, и не получал!

Узнал, что были суды, ещё когда действовали полномочия адвоката, знаю что ответчику присудили 1350000грн.

Я не получал никакой помощи.

И вот в такое время, слепому человеку, тяжело выживать.

Когда работать не можешь, защитить родных не можешь (т.к. не служил), в армию не взяли.

И вот ситуация!- денег нет, зрения практически нет, обидчик ненаказан, адвокат денег взял и ничего не зделал, суд был- но я на нём небыл!

Как мне по телефону говорил адвокат- его не привезли!

А эти заочные суды, были аж 5 или 6 раз.

Что мне делать?

Как получить помощь?

4314 1402 1110 5199

Гривневая карта

Какой смысл в том ,что я есть?

Помогите пожалуйста хоть чем-то?

Бо цены растут быстрее чем пенсия по инвалидности.

Существует ли какая помощь для меня?

Может есть возможность зрение поправить? И пойду воевать, или быть полезным в тылу?

О себе!-41год, рост 1860мм, вес до 80кг, дальнобойщик в прошлом, на грузовых автомобилях категории С.

Жду от вас ответа- @d_Leba

буду рад любой помощи!

Спасибо!

• @Oleksijn
    Здравствуйте!
    Прежде всего, мне нужно уточнить несколько моментов.

1. Какая группа инвалидности у Вас?

2. С каким диагнозом? Прошу написать более конкретно, включая уровень остроты зрения по каждому глазу. Это нужно для того, чтобы я могла искать варианты лечения, если таковые есть.

3. Обращались ли Вы к своему семейному врачу по вопросам лечения и реабилитации? Каков был ответ?

4. О каком судебном деле идет речь? Связано ли оно с Вашей потерей трудоспособности?

5. В каком городе Вы проживаете?

Получив ответ, я могу Вам предложить:
    поискать варианты лечения
    поискать фонды, поддерживающие людей с инвалидностью
    поискать бесплатные юридические услуги

• @zambezi27 Добрий день! Як Ваші справи? Чи зверталися по консультацію ще десь?

• @sergij Добрий день! Чи вдалося вже Вам підтвердити інвалідність в Польщі?

• Вітаю.

Підкажіть будь ласка, чи можу я получити допомогу?

Маю інвалідність пожиттєво другої групи, хронічне психічне захворювання.

Ще ніколи не получала допомогу.

Потребую продуктів і ліків.

Дякую за відгук.

• Вітаю, вам потрібно звернутися до фондів, які надають фінансову допомогу. Якщо ви підходити під їх критерії, то відмови не буде

• питання від користувача @Kateryna13

Здравствуйте! Подскажите пожалуйста информацию о начислении и оформлении пенсии инвалидам войны в Украине ? Сколько платят за 3группу инвалидности военным?

• @Kateryna13 Здрастуйте!
    На нашому сайті є досить детальна стаття з інформацією, яка Вас цікавить:
    Інвалідність внаслідок війни. Умови отримання, пільги та виплати

Якщо у Вас залишаться питання — будь ласка, пишіть сюди, будемо раді пошукати додаткову інформацію.

• Добрий вечір!

Мій двоюрідний брат вернувся з війни але на жаль після того його дівчина рішила піти(

Зараз він в депресії хоча він ходячий в нього є інвалідність через травму. Він дуже симпатичний і добрий хлопець з відкритим серцем і готовий до серйозних відношень.

Ми шукаєм йому дівчину яка поможе йому знову найти радість в житті .

Якщо знаєте когось або зацікавлені самі будь ласка дайте знати, дуже хочеться щоб він був щаслив.

Дякую за допомогу

• @KatarinaDirnar Добрий вечір!
    Дуже шкода, що у такий важкий для нього час, Ваш брат мусить переживати ще й біль розриву стосунків. І, щиро сподіваюсь, що він не втратить через це впевненості у собі й зможе свого часу побудувати нові.
    Можливо, він почуватиметься краще, спілкуючись з іншими ветеранами? Якщо хочете, підкажіть місто чи район, де знаходиться Ваш брат і я пошукаю місцеві ветеранські спільноти, клуби. Можливо, також психологічну підтримку?

• Доброго вечора я діючий військовий і вмене хронічний виразковій колід і остихондроз шийного і поперекового відділу хребта. Був на мсеку і дали 25 відсотків не працездатності підскажіть до кого звернутись за допомогою бо дієта і війна не совісті.

• як знайти ці спільноти? живимо зараз в Сумах

• Я пошукаю контакти і напишу сюди. Мені треба трохи часу на це.

• @andriia65 Добрий день! Що мені вдалося знайти за Вашим запитом:

Центр учасників бойових дій Сумської міської ради - за посиланням контакти центру.
    А ось посилання на фб-сторінку центру.
    Центр вказаний в усіх сучасних каталогах і картах ветеранських просторів як єдиний такий у Сумах. В центрі надаються послуги: соціальна підтримка, психологічна допомога (групова, індивідуальна), юридичне консультування, амбулаторне консультування лікарями (терапевт, невролог, фізіотерапевт, психотерапевт), бальнеологія, електролікування, оздоровчий масаж, організація дозвілля.
    Також вказано, що центр можуть відвідувати не лише ветерани — отже, Ваш брат може піти туди з кимось із родичів чи друзів, аби на початку почуватися комфортно.

При Сумському державному педагогічному університеті імені А. С. Макаренка працює Центр ветеранського розвитку. Окрім більш послуг з фізичної, психологічної реабілітації, юридичної допомоги, організації вивчення іноземних мов, він також надає допомогу у профорієнтації, навчанні та перепідготовці.

ГО Ветеранський простір Сумщини надає різну нематеріальну допомогу ветеранам та членам їхніх родин.

Тут перелік організацій, які надають безкоштовну допомогу ветеранам — як очно, так і онлайн чи телефоном.

Про всяк випадок залишаю Вам контакт відділу Міністерства у справах ветеранів України у Сумській області: 063-688-94-10. Туди можна звертатися з різними питаннями.

Пропоную звернути увагу на реабілітаційні табори для ветеранів — зазвичай вони мають гарні відгуки від самих ветеранів. Таких таборів не знайшла на Сумщині, думаю, їх намагаються облаштовувати далі від кордону, в місцях з меншою інтенсивністю обстрілів. Для прикладу залишаю посилання на два з них:
    DoLadu
    Максимум

А ТУТ є посилання на цікавий додаток, розроблений для реабілітації та тренувань ветеранів і який дозволяє знайти тренера у своєму місті. Не знаю, чи Ваш брат любить спорт і на якій стадії реабілітації знаходиться зараз, але спробувати можна або ж мати на увазі на майбутнє.

Щиро вболіваю за Вашого брата і сподіваюсь, що ця інформація допоможе йому створити цікаве коло спілкування, як мінімум. Буду вдячна, якщо триматимете в курсі його справ.

• @PASLAVSKYJ ROMAN Добрий вечір!
    Підкажіть, будь ласка, якої саме допомоги Ви шукаєте? Можливо, пошукати спеціалізовані гастроентерологічні медичні центри?
    Уточніть, будь ласка, так ми зможемо обробити запит точніше.

• Добрий день! Мене звати Джамшид. Мій знайомий, цивільна особа, страждає від хронічної вади: одна з його ніг довша за іншу. Це приносить йому значний дискомфорт: він шкутильгає, не може без болю присісти і мучиться роками. Через свій фізичний стан він має обмежені можливості для заробітку та фактично живе на милостиню. Лікарі рекомендували йому операцію, але він не має фінансової можливості для її проведення. Якщо у вас є порада або ви знаєте організацію, яка могла б допомогти в його ситуації, будь ласка, повідомте. Можете зв’язатися зі мною або краще з ним за номером 0981211484. Його звати Михайло.

Хлопець молодий, інтелігентний, вихований, живе за рахунок милостині людей та допомоги сестри. Заради Бога, допоможіть йому хоча б порадою.

• Добрий день! Чи могли б Ви уточнити діагноз, а також, чи має Ваш знайомий оформлену інвалідність?

• цінна інформація, дякую пані Настя 🙏

• А яка зараз допомога дітям та родинам, коли військовий загинув або пропав без вісті? 😔

Категорії