Захворювання ШКТ, потрібна порада експерта

Ihor Surin
відредаговано 17. вер 2024 в Хронічні захворювання

Добрый день.

Интересует вопрос, о резонности обращения на мсек с такими выписками и диагнозами.

Дело в том что после резкого похудения с 146 до 60 ( за полтора года ) через некоторое время начали беспокоить боли и запоры. Сейчас же, а если быть точным с 2019 года я без слабительных не живу. Сам в туалет не могу сходить что бы не пробовал по диетам и питанию в комплекте с медикаментами.

Только клизмы и слабительные.

«134

Коментарі

• Игорь, добрый день) Я откорректировал ваше сообщение, справки скачал и отправил нашему эксперту @svetlanaKovalenko, но из сообщения удалил так как это всё таки ваш персональные медицинские документы

Светлана вам тут отпишет

• У вас є виписка зі стаціонару , скарги і деякі обстеження.
    Спершу з цими документами ви звертаєтеся до вашого сімейного лікаря з декларації до поліклініки.
    Сімейний лікар або гастроентеролог за місцем декларації подає ваші документи на розгляд комісією ЛКК у поліклініці там де укладена декларації.
    Відповісти зараз де можут зʼявитися труднощі не можливо, кожен випадок індивідуальний.

Після ваш пакет документів потрчпляє на комісію МСЕК, там на основі лабораторних, інструментальних результатів та висновків вузьких фахівців буде визначено ступінь, рівень вашої непрацездатності та відповідну групу з інвалідності.
    Це може зайняти кілька місяців ...

Для ЛКК сімейний лікар направить на проходження клінічних, біохімічних, ультразвукових і додасть ваш оригінал томографії.
    С початку обов'язково звертаєтеся до сімейного лікаря, тому що тут викладено приблизно ваш маршрут для розуміння порядку процедури отримання та визначення групи інвалідності.

• Дякую. Завтра планую до сімейного.

Варіанти або так або ні. Але проблеми є, вони навіть на влк на військоматі бачили...) тому тільки пробувати тільки звертатись.

Але ще дуже небезпечний варіант, але є - це видалення отих проблемних місць, хоча багато лікарів з якими я розмовляв дають варіанти 50/50.

• И проктологи и гастроентерологи.

Сумы Полтава Ахтырка.

Рекомендуют в харьковский институт ещё обратится. Но в любом случае это если делать то только не в военное время.

И насколько понял я что даже после операции все равно остаётся уйма ограничений по здоровью. ( Это если после операции не будет осложнений ). Нету гарантии что после удаления кишечных провисаний и петель он будет функционировать, и нету гарантий что не будет спаек.

Не веселая ситуация с кишечником…

Рекомендации были пока можешь живи так, но это не жизнь. Зависить от клизм, слабительных которые на целый день тебя не отпускают от уборной. Что не поешь все через время болями, спазмами и даже брожением вылазит.

Даже врагам такого не пожелаешь.

• Деликатный вопрос, но он из личного опыта. А выписывал ли вам врач свечи? Мне помогало это когда были трудности

• Не виписував. Я пройшов сам це проходив. Свічки та мікро клізми допомогали до війни. Станом коли в місті пропали їжа, ліки і почалась антисанітарія так як ми за 40 км від мордору, тоді стан погіршився. Тоді я і звернувся до поліклініки.

Там діагностували провисання кишківника. Ділохосигму і петлі. І там же все. Окрім колоноскопії яка повноцінно зроблена в Сумах лікарем Гольченко ( і за її рекомендації будь які обстеження кишок тільки з її обстеженням ).

• Пішов сьогодні на лікарню. направленя на суми до гастроєнтеролога. і… нарвався на тцк та сп.

Був обмежено придатний група 1 стаття 13б.

Через пів року - Відповідно до п.2.3 наказу моу 342 визнаний таким, який війсковому обліку не підлягає.

Сказали що документи не дійсні. Наказ втратив чинність і ви зобов*язані пройти влк… ( це вже третій раз ). Короче кажучи…. По здоров*ю буде ще гірше після тих влк..

• Для обмежено-придатний для ВЛК є 9 місяців, чи вам виписали повістку на ВЛК вже?

• так це направили до того ж спеціаліста у якого ви були?

• Я вже в 2009 році був визнаний невійсковозобов'язаним.

У нас короче закони мають оборотну дію, все можно відмінити...

По лікарям ні, я був в Полтаві, А щодо МСЕК обласний заклад займається. У нас в Охтирці немає гастроентеролога, тільки в Сумах, куди мене сімейний лікар в направила. Поїдемо будемо консультуватись, і далі діяти, заодно з Сум для ТЦК ще бумагу.

Хоча є один нюанс. Я працюю в пат укрнафта по 2 сітці. Можуть з роботи потурити, або шукати інше.

• якщо ви не придатний, то навіщо тоді вам проходити ВЛК? ВЛК проходять тільки ті, хто не придатний у мирний час, передивіться як у вас написано

• ой там обман обман и обман. я был уже признан невоеннообязаным. ( но тцк утверждает что раньше типа списывали ограничено годных) и типа обязаны влк с 2014 года были и стать на учет. короче лапша ложь …

• в чем именно обман? Статус годен либо не годен, либо есть либо нет

Если у вас спорная ситуация, то вам надо обратиться за информационной поддержкой

https://themango.com.ua/kudy-zvertatysya-pry-porushennyah-z-boku-ttsk-korysni-kontakty-po-vsih-regionah/

• добавьте к рентгену комментарий, чтобы наш эксперт понимал суть запроса от вас и смог вам максимально дать обратную связь, Игорь

• Ihor Surin
    відредаговано 20. лип 2024

Наказ втратив чинність. Ваші ВОД не дійсні, ви повинні пройти влк, тому що були як обмежено придатний...

Але я думаю що з такими хворобами вони мене мало ймовірно візьмуть...

• Ну ось, ви були не непридатні, а обмежено-придатні. Це різні статуси

Для обмежено-придатних чинний закон запровадив протягом 9 місяців (від 18.05.3024) пройти повторний ВЛК у звʼязку з скасуванням статусу обмежено-придатний

Тому так, нажаль, ВЛК можут попросити пройти. Але у вас є проблеми зі здоровʼям та всі документи, ВЛК візьми це до уваги. Якщо ні, ви маєте право оскаржити рішення та пройти обласне ВЛК

• Будемо починати працювати в напрямку влк, МСЕК.

Також за хірургію. Бо 50/50 мені не подобається, але якщо кажуть що пока працює хоч так не лізьте то може і так поки. Постійно на контроль тепер.

• Ну лезьте это типа ничего вообще не делать? Это же влияет на качество жизни

Категорії