Обговорюємо питання про стосунки в житті людини з інвалідністю 💖🌷

2»

Коментарі

• Святослава
    відредаговано 13. тра 2024

Трохи статтей є тут
    Зараз до друку готується ще кілька статтей

Також можете погуглити "Святослава Федорець сексуальна реабілітація" - теж знайдете публікацій на цю тему

Святослава Федорець

• Святослава, хто в Україні займається сексуальною реабілітацією військових? Порадьте до кого звертатися, бачу є такі питання у соцмережах від українців.

• Благодійний фонд Олени Пінчук створив мережу реабілітаційних центрів, в яких працюють психологи, що пройшли навчання з секс.реабілітації.

Наскільки знаю, ще можна звернутися в ВетеранХаб.

Також можу дати контакти моїх випускників, які проходили навчання по сексології та сексуальній реабілітації. До них можна звернутися в приватному порядку.

На державному рівні, зараз, навряд чи щось є(

Святослава Федорець

• Anatolii96
    Anatolii96 ✭✭✭
    відредаговано 17. тра 2024

Дякую за інфо. Ось знайшов посилання, залишу тут

• У нас на сайті вийшло інтерв'ю з нашим експертом сексологом Святославою Федерець. Дякую всім, хто залишав питаня в анонімній гугл-формі. Всі відповіді тут:

https://www.enableme.com.ua/ua/article/seksolog-svatoslava-fedorec-do-bliz-kosti-vedut-siri-rozmovi-ce-vazliva-castina-seksual-noi-reabilitacii-11618

• дякую пані Святославі! хто ще не читав - рекомендую!

• Заводить новые знакомства и строить отношения становится очень сложно, когда у тебя рак. Страх быть непонятым, боязнь отторжения и переживания за своё здоровье создают огромные барьеры.

Во-первых, эта информация шокирует людей часто. Не каждый готов принять и понять, что ты проходишь. Некоторые начинают жалеть, остальные пугаются - а это совсем не то. чего хочется. Даже если кто-то проявляет интерес, тяжело избавиться от ощущения, что болезнь стоит между вами.

И это во-вторых. Ты не знаешь сколько продлятся эти отношения и будут ли они развиваться во что-то серьезное. Это изматывающее чувство, что ты не можешь позволить себе близость, потому что не знаешь, что будет дальше.

В-третьих. физическое состояние. Часто бывает усталость ни с того ни с сего, что просто хочется лечь и больше ты ничего не можешь. И вот представьте, если это накатило прямо на свидании!

Также после лечения страдает внешность - волосы, кожа, лишний вес, отеки. Все это не добавляет уверенности в себе, когда знакомишься с человеком и хочешь показать себя в лучшем свете. Тут даже под самым лучшим и качественным париком ты все равно понимаешь, что ты без волос.

Для всего этого нужно общаться с психологами, я считаю.

И конечно жить и радоваться сегодняшнему дню, жить здесь и сейчас

• Olga_EnableMe
    Olga_EnableMe ✭✭✭
    відредаговано 11. сер 2024

Є чимало прикладів хороших стосунків, де один чи обоє партнерів мають інвалідність, а от хворобу дитини витримує не кожна пара. Коли народжується дитина з тими чи іншими особливостями, батьки стикаються з викликами. Наше суспільство ще тільки розвиває інклюзивність, тому чимало випадків, коли батько покидає свою хвору дитину на дружину і залишає сімʼю. І у мене викликають справжнє захоплення голівудські зірки-батьки, які показують приклад як жити з інвалідністю. Наприклад, улюбленець Гри престолів Пітер Дінклейдж, що має маленький зріст, навчився бути цинічним та саркастичним, щоби його не ранили, ми про це писали велику статтю. Але при тому всьому він дуже переживав, що його донечка успадкує його зріст.

А от нещодавно актор Колін Фарел через хворобу сина відкрив табір для людей з ментальною інвалідністю та фонд, який буде підтримувати їх. Його син від народження страждає на рідкісний і невиліковний синдром Ангельмана і не може бути самостійним. Мені здається, це справжній чоловік і батько, і його приклад безмежно надихає

Разом ми зростаємо!

https://www.facebook.com/0lgaKhodko

• Інвалідність - це не вирок для стосунків. Знаєте, мені прийшов на спомин випадок з мого життя , коли я на власні очі в цьому впевнилася. Всі в нашому невеликому містечку знали цю пару. Він з ДЦП, гарний хлопець нормального зросту, але ось так… І вона, зовсім маленька, коли людина залишається по зросту на рівні дитини. І ви б бачили, як вони відносилися один до одного )) А потім, трохи згодом я побачила, як вони ішли з дитячим візочком, в якому лежало таке ж, як у всіх, симпатичне маля))Вони змогли побудувати свою сім'ю, незважаючи ні на що, і зберегти те тепло, без якого неможливо жити, і головне саме те, що в людини в серці, у душі. Це просто творить дива))

• як чудово що в них народилось маленьке янголятко 😍

• Бачу як у соцмережах деякі люди в коментарях жаліють людей з інвалідністю, але ім потрібно також давати віру, що вони знають своє щастя та половинку, вірно ж?

• Без віри людина ніщо, і не важливо цілі в неї руки чи ноги чи ні. Жаліти людину з інвалідністю… А навіщо? Можливо, краще вселити в неї віру в те, що в житті багато гарних речей і чудо може трапитися і з ними. Чому ні? Я в таких випадках чомусь згадую фільм "1+1", де людина, що зневірилася у своїй інвалідності, зустріла дійсно дарунок долі, свою другу половинку, завдяки чуйним людям, що їй зустрілися у житті. Фільм, до речі, був знятий за достовірними фактами.

• На сайті є цікава добірка стрічок, можливо хто не бачив: https://www.enableme.com.ua/ua/article/top-10-biograficnih-fil-miv-pro-ludej-z-invalidnistu-10795

• Ivan97
    Ivan97 unconfirmed

Підскажіть, будь ласка, як я можу познайомитися з дівчиною у Києві? Мені 27 років, я інвалід другої групи (інвалідність фізична). Хоча маю певні обмеження, я повністю забезпечую себе, працюю дизайнером і маю змогу бути мобільним. Дуже хочу знайти когось для серйозних стосунків і побудови сім’ї, адже мрію про теплі та щирі відносини. Буду вдячний за будь-які поради або рекомендації, як найкраще знайомитися в такій ситуації. Можу вислати фото в особисті повідомлення.

• Іван, підписуйтесь на наші соцмережі та будьте активним тут, можливо як раз з кимсоь познайомитися на наших майданчиках

Категорії