Реабілітація після інсульта та для людей з інвалідністю
Відповіді
-
@Tatyana873 Не можу знати напевне, але виглядає так, що минулого разу вони надали вам допомогу, як жительці громади у скруті - що могли. Та як людині з інвалідністю, вони вже за законом мають допомогти більше. Не опускайте рук, спробуйте ще раз, туди ж, але вже з документами про інвалідність й отим висновком про ваші потреби.
1 -
Настя, дякую за відповідь. я це і сама розумію. Заяву не писала. Її навіть немає кому занести наразі.
0 -
може на електрону пошту?
0 -
Добрий день. На електронну пошту також треба скан з підписом.
Але в мене питання таке. Якщо я навіть знайду як мені доставити заяву, а мені так і не нададуть соцпрацівника (скоріш за все так і буде). Що мені тоді робити? Куди звертатися?
Я вже зараз перебуваю в безвихідному положенні. Людина, яка до цього інколи приходила до мене, раптом відмовилася. В мене повне відро, немає кому налити води. Що мені робити? В які правоохоронні органи, прокуратуру, на телебачення чи куди я можу написати?
0 -
А хто саме це каже? Бо офіційно ну щось не вірю, що можуть так написати. Це хтось усно каже?
0 -
@Tatyana873 Добрий день! Ви можете поскаржитися на неправомірні дії соцслужби:
- керівнику місцевого органу самоврядування: Міський голова Фастова ; тел. виконавчого комітету Фастівської міської ради: 6-02-16, ел.пошта: info_fastiv–rada@ ukr.net
- Міністерству соціальної політики України одним із зручних варіантів — через е-форму або офіційну ел. адресу zvernennya@mlsp.gov.ua
- на гарячу лінію Кабінету Міністрів - 1545
Також\або ви можете уточнити свої дії на гарячі телефонній лінії Національної соціальної сервісної служби України: 0 800 505 213 (08:30-17:00 (понеділок – четвер), 08:30-15:45 (п’ятниця), обідня перерва 12:00-12:45)0 -
Добрий день. Це кажуть у соцслужбі. Вони, навіть, будинок пристарілих мені знайшли платний у Путрівці. Переписка в телеграм збереглася. Звичайно — це неофіційна відповідь. Я написала заяву на голову С/Р. Але, щоб вона до нього дійшла, треба, щоб хтось її роздрукував (від руки я не можу писати після інсульту), приніс мені, я її підписала, потім цей хтось має занести заяву до селищної Ради. Це дуже складно і довго для мене. Не знаю, коли вона туди потрапить.
За телефони і адреси, звісно, дякую, але не можу зрозуміти, який стосунок до наших соцслужб має фастівський міський голова і міська Рада. Ну ще б районна Рада — я б зрозуміла. Але міська?
До правоохоронних органів, прокуратури, на телебачення, я так зрозуміла, я звертатися не можу? Чому?
0 -
Добрий день @Tatyana873 !
Вибачте, я сплутала адреси, подумала, що Ви у самому Фастові проживаєте.
Ось сторінка з контактами Глевахівського селищного голови.
Щодо правоохоронних органів, прокуратури та телебачення, то до них, звісно, можна звернутися, але це навряд дасть результат. Тому що поки ця права не входить до їхніх компетенцій.
Правоохоронні органи реагують на правопорушення, а у вашому випадку поки відсутній склад злочину або ж його вкрай складно довести. Крім того, Ви ще не подали заяву навіть. Але, якщо хочете звернутися до поліції, бо вважаєте, що вас схиляють до неправомірної схеми з продажем квартири й приватним будинком догляду, ще й маєте докази, то так, можна й треба заявити до поліції.
Прокуратура, доки ваша справа не дійшла до суду чи принаймні не почалися слідчі дії, не займеться вашою справою, так як це не входить до її повноважень.
Національні телевізійні канали не візьмуться за вашу справу вже тому, що зараз вони не мають права створювати новинних програм поза Національним марафоном, а Марафон під час війни висвітлює глобальні теми й історії, повʼязані з війною. Місцеве телебачення може й зацікавитися, але не на цьому етапі. Як колишня тележурналістка кажу вам: телебаченню нецікаві справи, які знаходяться на первинному етапі, ваша справа може стати цікавою журналістам тоді, коли ви самі зробили все можливе і неможливе, і розголос - це останній важіль впливу. Наприклад, якщо соцслужба не відреагує на вашу заяву, селищний голова не відреагує на скаргу, а Мінсоцполітики не відреагує на неспроможність соцслужби.
Я б вам радила все ж спочатку знайти спосіб передати заяву. Наприклад, попросити у цьому допомоги у місцевих депутатів (здається, ви з ними в контакті), або в того ж таки голови селищної ради, або у волонтерів. Якщо соцслужба безпідставно відмовить, то тоді поскаржитися — Голові, Міністерству, Уряду.
Також можна ще звернутися до омбудсмена .1
Категорії
- Всі категорії
- 209 Здоров'я
- 65 Захворювання та інвалідність у період війни
- 39 Ментальне здоров'я
- 35 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 36 Хронічні захворювання
- 20 Допоміжні технології та терапія
- 153 Для проживаючих в Україні