Друга група інвалідності: чи є підстава для виїзду з України
Доброго дня. Підкажіть будь ласка. Я обмеженно придатний для служби в ТЦК і друга група інвалідності. Зможу я виїхати за кордон?
Дякую на перед за відповідь
Доброго дня. Підкажіть будь ласка. Я обмеженно придатний для служби в ТЦК і друга група інвалідності. Зможу я виїхати за кордон?
Дякую на перед за відповідь
Добрий день!
Статус обмежено-придатний скасували, до 5 лютого потрібно всім "обмежено-придатним" пройти ВЛК для отримання нового статусу. Тут
більше інформації
З 2 групою інвалідності у вас є оформлена відстрочка? Щодо виїзду, думаю, ви не можете виїхати, бо з 6 лютого у вас буде порушення військового обліку, якщо ви не змінити статус "обмежено-придатний".
Вам потрібно отримати фахову консультацію адвоката або звернутися на гарячу лінію по питаням ТЦК, ТУТ
контакти по містам
То було раніше просто обмеженно придатний. А зараз вони зробили придатний або не придатний(но з понтом не придатних немає. Вони тепер називаються обмеженно придатний для служби в "ТЦК")
І я вже два рази приходив ЛВК. Зараз чекаю поки військовий квиток підпишуть. А чекаю вже приблизно більше двух місяців.⁸
зараз є 4 статуси, не 2
ну так вас знімуть з обліку чи дадуть відстрочку? взагалі, у нас зараз ситуація, що бувають випадки, коли з країни не випускають навіть тих, хто знятий з обліку
Мені сказали що поки що таких як я не будуть чіпати. Коли закінцяться всі придатні ,потім підуть як я.
у моїй першій відповіді є посилання, там як раз йде мова про нові закони та про чотори статуси. подивіться будь ласка
Що значить чипати? У вас же відстрочка по інвалідності
Що таке обмеження придатний до служби в ТЦК,це в мирний час не придатний (це як знятий повністю з обліку). А от в військовий час можуть призвати! тільки після того як всі придатні закінчуються.
Я так це розумію, якщо не вірно то виправте.
з 6 лютого у вас не буде такого статусу, буде порушення військового обліку, якщо не продовжать термін новою постановою
ви зазначаєте, що у вас інвалідність, то чому не оформлюєте відстрочку на основі групи?
Не чув такого, потрібно поцікавитися у військоматі
що саме?
Яка у вас наразі ситуація?