Друга група інвалідності: чи є підстава для виїзду з України

Ivannn
Ivannn
відредаговано 22. січ 2025 в Фізичні обмеження

Доброго дня. Підкажіть будь ласка. Я обмеженно придатний для служби в ТЦК і друга група інвалідності. Зможу я виїхати за кордон?
Дякую на перед за відповідь

Коментарі

• Добрий день!

Статус обмежено-придатний скасували, до 5 лютого потрібно всім "обмежено-придатним" пройти ВЛК для отримання нового статусу. Тут більше інформації

З 2 групою інвалідності у вас є оформлена відстрочка? Щодо виїзду, думаю, ви не можете виїхати, бо з 6 лютого у вас буде порушення військового обліку, якщо ви не змінити статус "обмежено-придатний".

Вам потрібно отримати фахову консультацію адвоката або звернутися на гарячу лінію по питаням ТЦК, ТУТ контакти по містам

• То було раніше просто обмеженно придатний. А зараз вони зробили придатний або не придатний(но з понтом не придатних немає. Вони тепер називаються обмеженно придатний для служби в "ТЦК")

І я вже два рази приходив ЛВК. Зараз чекаю поки військовий квиток підпишуть. А чекаю вже приблизно більше двух місяців.⁸

• зараз є 4 статуси, не 2

ну так вас знімуть з обліку чи дадуть відстрочку? взагалі, у нас зараз ситуація, що бувають випадки, коли з країни не випускають навіть тих, хто знятий з обліку

• Мені сказали що поки що таких як я не будуть чіпати. Коли закінцяться всі придатні ,потім підуть як я.

Категорії