Хто які фільми останнім часом дивився

VovchykSteve
VovchykSteve ✭✭✭
відредаговано 8. гру 2024, 23:20 в Кав'ярня

Привіт👋 Вирішив додати тут нову тему для побалакати так би мовити)

Пару тижнів тому я подивився фільм британського режисера Сема Мендеса під доволі промовистою назвою "1917". В цьому фільмі двом британським офіцерам поставлено задачу перейти так звані no man's land, які незадовго до цього покинули німці щоб зайняти вигідніші укріплені рубежі і розгромити контратаку одного з сусідніх британських батальйонів. Необхідно доставити наказ про зупинку контратаки, що може врятувати життя багатьох солдат серед числа яких і брат одного з героїв. Тож завдання дуже відповідальне як бачите, багато поставлено на кону.

Але досить спойлерів. Інакше в вас зникне бажання переглянути цей фільм, якщо вже звісно моя балаканина викличе у вас таке бажання)

Чесно кажучи я давно хотів глянути цей фільм, ще з моменту його виходу у світ. Але загальний дещо похмурий тон, певна відраза до фільмів знятих після 2013-го і здавалося б нудна історична тематика наніц відбивали у мене охоту це зробити. Про що я звісно ж шкодую. Бо такого фантастичного експірієнсу як при перегляді цього шедевру у мене давно не було. Це складно пояснити словами, бо фільм відчувається більше на емоційному рівні, усе зроблено так аби навіть найчерствіша людина відчула, сум, тугу, страх, відчай, полегшення і ще купу емоцій перемішаних в найдивовижніших пропорціях. Я вже мовчу про оригінальний спосіб "безшовної" зйомки коли одні ракурси і сцени перепливають в інші. Освітлення, музика, декорації значно посилюють переживання за героїв, як зрештою і гра акторів, абсолютно на найвищому рівні. Тому надзвичайно рекомендую до перегляду. Крім того багато в чому фільм дуже актуальний, як і війна показана там. Я багато паралелей ловив з нашою страхітливою війною, окопами, спаленою технікою і вирвами від бомб...

До речі раджу дивитись мовою оригіналу, можна з субтитрами якщо не дуже володієте англійською. Мені було цікаво слухати чисті і не дуже британські акценти (яких насправді дуже багато по цілій Британії) акторів. Градус залученості в історію зростає в рази.

Наразі все, з вами був оглядач кіносвіту (жартую)) Вовчик👋

Діліться своїм експірієнсом)

«1

Коментарі

Категорії