Хто які фільми останнім часом дивився

VovchykSteve
VovchykSteve ✭✭✭
відредаговано 8. гру 2024 в Кав'ярня

Привіт👋 Вирішив додати тут нову тему для побалакати так би мовити)

Пару тижнів тому я подивився фільм британського режисера Сема Мендеса під доволі промовистою назвою "1917". В цьому фільмі двом британським офіцерам поставлено задачу перейти так звані no man's land, які незадовго до цього покинули німці щоб зайняти вигідніші укріплені рубежі і розгромити контратаку одного з сусідніх британських батальйонів. Необхідно доставити наказ про зупинку контратаки, що може врятувати життя багатьох солдат серед числа яких і брат одного з героїв. Тож завдання дуже відповідальне як бачите, багато поставлено на кону.

Але досить спойлерів. Інакше в вас зникне бажання переглянути цей фільм, якщо вже звісно моя балаканина викличе у вас таке бажання)

Чесно кажучи я давно хотів глянути цей фільм, ще з моменту його виходу у світ. Але загальний дещо похмурий тон, певна відраза до фільмів знятих після 2013-го і здавалося б нудна історична тематика наніц відбивали у мене охоту це зробити. Про що я звісно ж шкодую. Бо такого фантастичного експірієнсу як при перегляді цього шедевру у мене давно не було. Це складно пояснити словами, бо фільм відчувається більше на емоційному рівні, усе зроблено так аби навіть найчерствіша людина відчула, сум, тугу, страх, відчай, полегшення і ще купу емоцій перемішаних в найдивовижніших пропорціях. Я вже мовчу про оригінальний спосіб "безшовної" зйомки коли одні ракурси і сцени перепливають в інші. Освітлення, музика, декорації значно посилюють переживання за героїв, як зрештою і гра акторів, абсолютно на найвищому рівні. Тому надзвичайно рекомендую до перегляду. Крім того багато в чому фільм дуже актуальний, як і війна показана там. Я багато паралелей ловив з нашою страхітливою війною, окопами, спаленою технікою і вирвами від бомб...

До речі раджу дивитись мовою оригіналу, можна з субтитрами якщо не дуже володієте англійською. Мені було цікаво слухати чисті і не дуже британські акценти (яких насправді дуже багато по цілій Британії) акторів. Градус залученості в історію зростає в рази.

Наразі все, з вами був оглядач кіносвіту (жартую)) Вовчик👋

Діліться своїм експірієнсом)

«1

Коментарі

• Чудова гілка, Вова! Я, до речі, все ніяк не дійду до цього фільму! Обов’язково подивлюся! Якщо хтось шукає про кохання та Різдво, то рекомендую «Реальне кохання» 🔥

• @VovchykSteve класна рецензія! дуже добре пишете. Не думали вести блог про кіно?

Разом ми зростаємо!

https://www.facebook.com/0lgaKhodko

• Чесно кажучи я ледве і той уривок осилив) Просто хотілось додати сюди таку гілку, можливо людям більше захочеться ділитися різними ідеями, спілкуватися на різні теми. Але я думаю буду писати такі міні-огляди про те що сам подивився

• Аналогично зараз тягне на різдвяні стрічки. Обожнюю Щоденники Бріджит Джонс 😍

• Ми зазвичай на Новий рік Один вдома дивимось, правда додивлятись доводиться мені одному бо решта йде спати раніше)

• Спробуй на Різдво включити, це такий вайб 😍

• Serhii13
    Serhii13 ✭✭
    відредаговано 10. гру 2024

Вітаю! Я нещодавно підготував добірку фільмів, які варто подивитися на Різдво та Новий рік. Тут кожен зможе знайти стрічку до смаку:

https://themango.com.ua/35-rizdvyanyh-i-novorichnyh-filmiv-kultovi-strichky-ta-svyatkovi-novynky

• А я загалом то дивлюся багато кіноновинок, але щось прям дуже гідне, що вийшло останнім часом, мені виділити важко. Тому я передивляюся старі фільми, які вже бачив багато разів.

Наприклад, останнім часом «підсів» на творчість Вуді Аллена. І хоч дивився вже раніше майже всі його фільми, та саме зараз хочеться передивитися їх знову. Чому? Бо там неперевершений вайб тонкого гумору та іронії. Якраз те, що треба, коли настрій не дуже. Просто таки душею відпочиваєш:)

І хоч вважається найкращою його класика типу «Мангеттена», особисто мій топ у нього це «Жасмін» з Кейт Бланшет і «Колесо чудес» з зіркою «Титаніка» Кейт Уінслет. Взагалі Аллен бомбезно розкриває акторів. То ж якщо хочеться лірично-іронічного гумору, то Аллен буде просто таки маст хев :)

Допомога

• Також приємне кіно, безумовно, просто Кірстен Стюарт не дуже подобається 😂

А взагалі то ще знахідка у нього це «Любов і смерть». Старенький фільм середини 70-х, але це просто блискавична сатира на, так звану, «вєлікую русскую культуру». Дуже раджу 👍

Допомога

• Я недавно передивлялася французькі фільми середини минулого сторіччя з Делоном і Бельмондо. Було над чим подумати — від стилю зйомки до ностальгічних дитячих спогадів (бо це ж кіно також показували по тб в моєму дитинстві).
    А от прямо з останнього — ще одна стара стрічка "Пробудження" з Робіном Вільямсом і Робертом де Ніро.

• А! Мій син доріс до Гаррі Поттера. То ми у вихідні ще цю серію переглядаємо потроху)

• Обожнюю фільм 1+1! Це неймовірна історія про дружбу, підтримку та силу духу, яка нагадує, що справжні цінності важливіші за будь-які перешкоди. Фільм наповнює теплом і змушує посміхатися навіть у найскладніші моменти. Якщо ще не дивилися, дуже раджу!

• Всім привіт! Люблю історичні серіали, вже стільки всього подивилася на Нетфлксі, тому рекомендуйте будьласочка ще серіали, окрім фільмів

• Вивчик, ви написали справжню рецензію-відгук! 🤩

• Я колись серіал Чорнобиль пам'ятаю бачив. Там хороший український дубляж є. Але правда зараз уже не можу його дивитись, надто похмурий. Та й з історичної точки зору трохи сильно неточний. Якось аж жаль стає бідолаху Дятлова, якого зробили таким противним і некомпетентним в серіалі, що аж дивуєшся як його взагалі допустили до роботи на АЕС) Але з художньої точки зору серіал в принципі хороший. Тому якщо не бачили, раджу)

• Треба тоді ще якийсь фільм глянути, щоб було ще про що писати) Думаю може то трилогію "Корнетто" глянути🤔

• як він вийшов, то я був під враженнями. я ще як раз був в Чорнобелі на екскурсії

Категорії