Допомога ПТСР: досвід, контакти, поради
![Krivolap](https://us.v-cdn.net/6032412/uploads/defaultavatar/nFR6E42XD1AF0.jpg)
Чи можете поділитися прикладами програм чи курсів, які допомагають людям із психічними розладами (ПТСР) повернутися до активного життя? (Особливо важливі практичні приклади із доведеним успіхом). Шукаю для брата ветерана. Дякую.
Коментарі
-
вітаю) а як дізнатися про доведений успіх? Що ви маєте на увазі?
1 -
я маю на увазі відгуки позитивні, гарний досвід кому вже допомогли
0 -
Це не є публічною інформацією… може якось з часом мінздрав дасть данні, але це буде лише статистика
@Настя підскажи будь ласка про програми та курси про які наразі відомо
0 -
Київ
0 -
вітаю! співчуваю вам, це важкий шлях. Але реальний ;-)
Дивіться, я особисто маю досвід такий. Звісно, можливо мої симптоми та ступінь відрізняються від того, що міг отримати ветеран в бойових діях. Тим не менш, принципи одні.
За допомогою психолога досить успішно прибирається тригер, а також реакція на звуки. Не за один сеанс, але минає.
Для покращення сну - окрім загальних рекомендацій типу меньше кави, режим, тощо - краще звертатись до медикаментів. З цим вам допоможе ваш сімейний лікар і психіатр. Однозначно виключіть алкоголь, бо це депресант і тільки погіршить ваш стан.
Для зменшення агресивності - ті ж самі андидепресанти, це все до лікаря.
Для повернення втрачених сенсів - психолог і лайфкоуч, онлайн курси, хобі. В Америці, наприклад, ветеранів Вʼєтнаму були не готові реабілітовувати, ще тоді не дуже розумілись на всіх цих ПТСР. То ж непоганим рішенням став маркетинговий хід одної марки мотоциклів, яка роздавала ветеранам безкоштовні байки. Так ветерани стали гуртуватись, мати чоловіче хобі та нове життя.
Тож власне мій досвід в ПТСР - робота з психологом і антидепресанти. Спробуйте. Успіхів!
Разом ми зростаємо!
https://www.facebook.com/0lgaKhodko
1 -
@Krivolap а братові - шана і дяка за службу! І звісно терпіння йому) бо то трохи займе часу. Але все буде ок!
Разом ми зростаємо!
https://www.facebook.com/0lgaKhodko
2 -
з нашого боку пропонуватимемо іншим користувачам приєднатися до цієї гілки, щоб також ділилися власним досвідом. Так ми зможемо побачити реальнішу картину
0 -
@Krivolap за вашим запитам (саме з гарними відгуками) є чудові два центри:
Центр психічного здоров'я та реабілітації “Лісова поляна” (знаходиться під Києвом, в Пущі)Київський міський кризовий центр "Соціотерапія"
Третій відносно новий, ще не має великої кількості позитивних відгуків, але пропоную розглянути його також (він працює за ізраїльською методикою):TMS rehabilitation center
Подивіться, будь ласка, варіанти. Буду вдячна за зворотній звʼязок.І щиро дякую Вашому братові за захист ❤️ Сподіваюсь, він отримає необхідну і якісну допомогу та піде на поправку!
1
Категорії
- Всі категорії
- 198 Здоров'я
- 61 Захворювання та інвалідність у період війни
- 37 Ментальне здоров'я
- 34 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 33 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія
- 149 Для проживаючих в Україні