Допомога ПТСР: досвід, контакти, поради
Чи можете поділитися прикладами програм чи курсів, які допомагають людям із психічними розладами (ПТСР) повернутися до активного життя? (Особливо важливі практичні приклади із доведеним успіхом). Шукаю для брата ветерана. Дякую.
Коментарі
-
вітаю) а як дізнатися про доведений успіх? Що ви маєте на увазі?
1 -
я маю на увазі відгуки позитивні, гарний досвід кому вже допомогли
0 -
Це не є публічною інформацією… може якось з часом мінздрав дасть данні, але це буде лише статистика
@Настя підскажи будь ласка про програми та курси про які наразі відомо
0 -
Київ
0 -
вітаю! співчуваю вам, це важкий шлях. Але реальний ;-)
Дивіться, я особисто маю досвід такий. Звісно, можливо мої симптоми та ступінь відрізняються від того, що міг отримати ветеран в бойових діях. Тим не менш, принципи одні.
За допомогою психолога досить успішно прибирається тригер, а також реакція на звуки. Не за один сеанс, але минає.
Для покращення сну - окрім загальних рекомендацій типу меньше кави, режим, тощо - краще звертатись до медикаментів. З цим вам допоможе ваш сімейний лікар і психіатр. Однозначно виключіть алкоголь, бо це депресант і тільки погіршить ваш стан.
Для зменшення агресивності - ті ж самі андидепресанти, це все до лікаря.
Для повернення втрачених сенсів - психолог і лайфкоуч, онлайн курси, хобі. В Америці, наприклад, ветеранів Вʼєтнаму були не готові реабілітовувати, ще тоді не дуже розумілись на всіх цих ПТСР. То ж непоганим рішенням став маркетинговий хід одної марки мотоциклів, яка роздавала ветеранам безкоштовні байки. Так ветерани стали гуртуватись, мати чоловіче хобі та нове життя.
Тож власне мій досвід в ПТСР - робота з психологом і антидепресанти. Спробуйте. Успіхів!
Разом ми зростаємо!
https://www.facebook.com/0lgaKhodko
1 -
@Krivolap а братові - шана і дяка за службу! І звісно терпіння йому) бо то трохи займе часу. Але все буде ок!
Разом ми зростаємо!
https://www.facebook.com/0lgaKhodko
2 -
з нашого боку пропонуватимемо іншим користувачам приєднатися до цієї гілки, щоб також ділилися власним досвідом. Так ми зможемо побачити реальнішу картину
0 -
@Krivolap за вашим запитам (саме з гарними відгуками) є чудові два центри:
Центр психічного здоров'я та реабілітації “Лісова поляна” (знаходиться під Києвом, в Пущі)Київський міський кризовий центр "Соціотерапія"
Третій відносно новий, ще не має великої кількості позитивних відгуків, але пропоную розглянути його також (він працює за ізраїльською методикою):TMS rehabilitation center
Подивіться, будь ласка, варіанти. Буду вдячна за зворотній звʼязок.І щиро дякую Вашому братові за захист ❤️ Сподіваюсь, він отримає необхідну і якісну допомогу та піде на поправку!
1
Категорії
- Всі категорії
- 190 Здоров'я
- 60 Захворювання та інвалідність у період війни
- 37 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 30 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія
- 363 Для біженців