Пожиттєва інвалідність:що відомо про постанову 2024

Доброго дня. Прошу допомоги в розумінні даного документу (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/10-2015-%D0%BF#Text). Мені ще в 2006 році дали інвалідність після важкої ЧМТ і краніопластики. В цій постанові моя ситуація відповідає пункту "Дефект кісток черепа (3 кв. сантиметри і більше), не заміщений аутокісткою". Тоді в довідці про інвалідність була вказана дата переогляду (через рік), але я на переогляді не був і вже після того групу не поновлював. Увага питання - чи можна стверджувати, що моя інвалідність є пожиттєвою, посилаючись на дану постанову? Питання є особливо важливим на фоні мобілізації, тому дуже прошу допомоги.

Найкраща відповідь

• svetlanaKovalenko
    відредаговано 26. тра 2024, 19:29 Відповідь ✓

Вітаю! Olexandr_123
    Можна буде затверджувати багато речей та термінів вашої інвалідності після проходження стаціонарного лікування та обстеження на даний час і після подання вашого пакету документів сімейним лікарям на МСЕК.

Під дію закону потрібні діючі медичні висновки на даний момент.
    Все ж таки вам потрібно було проходити раніше медичну комісію як це було вам призначено та підтверджувати статус. Тому що ці процедури підтверджують, що ви потребуєте лікування, обстеження, реабілітації та інших лікувально-профілактичних заходів та надання вам відповідного статусу з інвалідності.

Багато діагнозів продовжуються на рік і потребують постійного підтвердження.

Відповіді

Категорії