Чи може людина з інвалідністю працювати на 2 роботах
Доброго дня,
я маю інвалідність з дитинства 3 група і працюю віддалено в Україні не повний робочий день, прийнята на роботу за квотою по інвалідності.
Зараз тимчасово проживаю в Польщі, підтвердила тут інвалідність та шукаю роботу.
Якщо я знайду роботу в Польщі і мій працедавець захоче скористатися квотою теж, то чи зможе він це зробити? Чи для цього мені потрібно буде звільнитися в Україні?
Чи можу я одночасно працювати в 2 країнах як людина з інвалідністю?
Найкраща відповідь
-
Доброго дня!
У кожній країні діють свої законодавчі норми та правила стосовно працевлаштування осіб з інвалідністю. Щоб отримати точну інформацію для вашої ситуації, рекомендую звернутися до відповідних органів у Польщі, таких як управління праці або соціальне забезпечення.
За загальними правилами, якщо ви працюєте за квотою по інвалідності в Україні і знаходитесь на роботі в Польщі, ваш польський роботодавець не може безпосередньо скористатися цією квотою. Квота діє виключно в Україні і призначена для працевлаштування осіб з інвалідністю на внутрішньому ринку праці.
Щодо можливості працювати в двох країнах одночасно, це також залежить від законодавства кожної конкретної країни. Деякі країни дозволяють особам з інвалідністю працювати на неповний робочий день або мати додатковий дохід, не втрачаючи права на пільги чи допомогу. Проте, правила можуть відрізнятися в різних країнах.
Знову ж таки, рекомендую звернутися до відповідних органів у Польщі та Україні, щоб отримати конкретну інформацію про ваші права та можливості щодо працевлаштування в обох країнах.
У Польщі відповідальність за соціальні питання, включаючи працевлаштування осіб з інвалідністю, зазвичай покладається на Міністерство Праці та Соціальної Політики. Однак, є кілька організацій, з якими ви можете зв'язатися для отримання додаткової інформації та консультацій щодо працевлаштування:
- Підпорядковані організації Міністерства Праці та Соціальної Політики: Ви можете звернутися до підпорядкованих організацій, таких як Підпорядковані органи праці (Podległe Organizacje Pracy), щоб отримати конкретну інформацію та поради стосовно працевлаштування осіб з інвалідністю.
- Працевлаштування осіб з інвалідністю (Zatrudnianie Osób Niepełnosprawnych): Це організація, яка спеціалізується на працевлаштуванні осіб з інвалідністю. Ви можете звернутися до них для консультацій та підтримки у пошуку роботи.
- Центри зайнятості (Centrum Pracy): Це державні або регіональні центри зайнятості, які надають послуги та підтримку у пошуку роботи. Вони можуть бути корисними джерелами інформації та порад щодо працевлаштування в Польщі.
Звернення до цих організацій допоможе вам отримати детальну інформацію про ваші права та можливості щодо працевлаштування в Польщі як особі з інвалідністю.
0
Відповіді
-
-
Добрий день,
дякую за роз'яснення та поради.
До центру зайнятості зверталася, вони надають роз'яснення та шукають роботу тільки зареєстрованим в центрі зайнятості, а я не можу зареєструватися, бо ще працюю. Але звільнитися з роботи заради того, щоб зареєструватися в центрі зайнятості, теж не варіант.
Якесь замкнене коло виходить.
0 -
@Олена2210 спробуйте звернутися на лінію правової допомоги українцям в Польщі: 725449374.
Вони або самі дають відповіді або зазвичай можуть порадити, куди звернутися по консультації з конкретного питання.
2 -
Дуже дякую
2 -
@Олена2210 Добрий день!
Чи розібралися Ви у своїй ситуації? Як вирішилося питання з квотою для обох Ваших роботодавців?
Чи Ви досі залишаєтеся в Польщі?
0 -
Добрий день, я й досі в Польщі. На жаль, чіткої відповіді на своє запитання я так і не знайшла. Юрист мені просто відповів працюйте, ніякого посилання на закон не дав.
0 -
Ви не дзвонили на гарячу лінію, яку порекомендувала @Настя ?
0 -
Я дзвонила, вони мені порадили юриста, це була онлайн зустріч. Але юрист мені не дала ніякого посилання на статтю закона. Просто сказала, що вона не бачить проблем, потім давала свої поради, говорила про знайомих. І на цьому все.
0 -
@Олена2210 дякую Вам за зворотній зв'язок!
Думаю, справа у безпрецедентності Вашої ситуації, як і багатьох інших. Ще ніколи такого не було - щоб люди, що ховаються від війни, були не біженцями, а шукачами прихистку з багатьма правами, які прирівнються до прав громадян. Саме тому не існує подібних норм закону. І, мабуть (якщо грубо) - все, що не заборонене, дозволене або принаймні не передбачає покарання.
Бажаю Вам удачі!
2
Категорії
- Всі категорії
- 190 Здоров'я
- 60 Захворювання та інвалідність у період війни
- 37 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 30 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія