Чи може людина з інвалідністю працювати на 2 роботах

Доброго дня,

я маю інвалідність з дитинства 3 група і працюю віддалено в Україні не повний робочий день, прийнята на роботу за квотою по інвалідності.

Зараз тимчасово проживаю в Польщі, підтвердила тут інвалідність та шукаю роботу.

Якщо я знайду роботу в Польщі і мій працедавець захоче скористатися квотою теж, то чи зможе він це зробити? Чи для цього мені потрібно буде звільнитися в Україні?

Чи можу я одночасно працювати в 2 країнах як людина з інвалідністю?

Найкраща відповідь

• Olga_K
    Olga_K expert
    Відповідь ✓

@Олена2210

Доброго дня!

У кожній країні діють свої законодавчі норми та правила стосовно працевлаштування осіб з інвалідністю. Щоб отримати точну інформацію для вашої ситуації, рекомендую звернутися до відповідних органів у Польщі, таких як управління праці або соціальне забезпечення.

За загальними правилами, якщо ви працюєте за квотою по інвалідності в Україні і знаходитесь на роботі в Польщі, ваш польський роботодавець не може безпосередньо скористатися цією квотою. Квота діє виключно в Україні і призначена для працевлаштування осіб з інвалідністю на внутрішньому ринку праці.

Щодо можливості працювати в двох країнах одночасно, це також залежить від законодавства кожної конкретної країни. Деякі країни дозволяють особам з інвалідністю працювати на неповний робочий день або мати додатковий дохід, не втрачаючи права на пільги чи допомогу. Проте, правила можуть відрізнятися в різних країнах.

Знову ж таки, рекомендую звернутися до відповідних органів у Польщі та Україні, щоб отримати конкретну інформацію про ваші права та можливості щодо працевлаштування в обох країнах.

У Польщі відповідальність за соціальні питання, включаючи працевлаштування осіб з інвалідністю, зазвичай покладається на Міністерство Праці та Соціальної Політики. Однак, є кілька організацій, з якими ви можете зв'язатися для отримання додаткової інформації та консультацій щодо працевлаштування:

1. Підпорядковані організації Міністерства Праці та Соціальної Політики: Ви можете звернутися до підпорядкованих організацій, таких як Підпорядковані органи праці (Podległe Organizacje Pracy), щоб отримати конкретну інформацію та поради стосовно працевлаштування осіб з інвалідністю.
    2. Працевлаштування осіб з інвалідністю (Zatrudnianie Osób Niepełnosprawnych): Це організація, яка спеціалізується на працевлаштуванні осіб з інвалідністю. Ви можете звернутися до них для консультацій та підтримки у пошуку роботи.
    3. Центри зайнятості (Centrum Pracy): Це державні або регіональні центри зайнятості, які надають послуги та підтримку у пошуку роботи. Вони можуть бути корисними джерелами інформації та порад щодо працевлаштування в Польщі.

Звернення до цих організацій допоможе вам отримати детальну інформацію про ваші права та можливості щодо працевлаштування в Польщі як особі з інвалідністю.

Відповіді

Категорії