Питання про переїзд з Італії до Німеччини
Доброго дня. Я інвалід 1ї групи. Проживаю від початку війни в Італії та маю італійський дозвіл на проживання (permesso di sogiorno) а також затверджену інвалідність100% і відповідну допомогу і виплати. Хочу переїхати в Німеччину. Хто може підсказати як це можна зробити. Чи можливо конвертувати Італійські документи, скільки часу це займе? Яка допомога і соц виплати?
Найкраща відповідь
-
@kondratyk Добрий день!
Мій колега слушно відповів на Ваше запитання - в Німеччині підтверджувати інвалідність доведеться з нуля. Скільки це займе часу - з досвіду інших шукачів прихистку - від 3 місяців до півроку (може й довше - залежить від землі і завантаженості муніципалітету).
Щодо виплат грошима фактичними - Ви можете розраховувати лише на 502 євро, якщо проживаєте сам, або на 451 євро, якщо живете з партнером\дружиною. Таку допомогу отримують соціально незахищені верстви населення в Німеччині, в т.ч. шукачі прихистку та люди з інвалідністю, і вона не сумується між собою.
Люди з інвалідністю можуть розраховувати на додаткові пільги - Дмитро описав які.
Чи можемо ще чимось допомогти у цьому питанні?
Також я знайшла інформацію про проект ЄС - введення The European Disability Charter - єдиної картки непрацездатності ЄС для полегшення подорожей чи переїзду між країнами ЄС людям з інвалідінстю. Представити таку картку мають до кінця поточного року. Але з 2016 року проект в якості пілотного, вже втілений у 8 країнах союзу: Бельгія, Кіпр, Естонія, Фінляндія, Мальта, Румунія, Словенія та Італія. Німеччина тільки має долучитися у майбутньому. Але, можливо, Ви зможете на місці, в Італії, дізнатися більше про програму, про цю картку, можливість її отримання саме для Вас, що могло б в подальшому допомогти Вам з переїздами, якщо такі плануватимуться, країнами ЄС або якщо Ви надумаєте переїхати до країни-учасниці пілотного проекту.
Ось тут детально описано, як отримати таку картку (La Carta Europea della Disabilità) в Італії, до кого звертатися.
0
Відповіді
-
-
Так я маю на увазі італійську затверджену інвалідність. Я важкий інвалід і потребую постійної стороньої допомоги. Маю цекостому паралізований від грудей, пролежні 4 стадії. Також є Українська пожитєва інвалідність. У такому стані я 10 років
0 -
Дякую, що уточнили. Шукаємо для вас інформацію
0 -
@kondratyk вітаю. За досвідом українських біженців, інвалідність у Німеччині все ж таки доведеться підтверджувати знову.
В Німеччині немає груп інвалідності, натомість, є ступінь інвалідності. Ступінь інвалідності визначає наскільки інвалідність впливає на участь у житті суспільства та вимірюється за шкалою від 20 до 100, де 100 означає найтяжчі порушення.
В різних федеральних землях різні органи відповідають за визначення інвалідності. Іноді цим займаються муніципалітети. Ступінь інвалідності визначається на основі медичного висновку сімейного чи вузькоспеціалізованого лікаря. Саме такий висновок є підставою для отримання послуг чи виплат пов’язаних з інвалідністю.
Особи з високим ступенем інвалідності можуть претендувати на посвідку інвалідності (Schwerbehinderten Ausweis). Така посвідка видається лише тим, хто має порушення вище 50. Посвідка дозволяє отримувати деякі окремі пільги:
- особливий захист від звільнення;
- право на додаткову відпустку;
- податкові пільги з податку на прибуток;
- безкоштовний проїзд у громадському транспорті;
- користування спеціальними місцями для паркування, пільги на паркування власних транспортних засобів;
- звільнення від плати за суспільне мовлення (радіо та телебачення);
- пільгові квитки на різноманітні заходи дозвілля.
В залежності від того, в які саме землі Німеччини ви плануєте переїхати, потрібно звернутися у відповідний орган для оформлення посвідки. Контакти ось тут:
Також гадаю вам буде корисна ця стаття про оформлення інвалідності в Німеччині:
Допомога
0 -
Дякую за допомогу. Ця інформація для мене корисна. Гарного. Вам дня
2 -
@kondratyk Добрий день!
Поділіться, будь ласка, чи реалізували Ви переїзд? Чи вдалося Вам дізнатися більше про Єдину картку непрацездатності ЄС?
0
Категорії
- Всі категорії
- 192 Здоров'я
- 60 Захворювання та інвалідність у період війни
- 37 Ментальне здоров'я
- 31 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 31 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія
- 148 Для проживаючих в Україні