Як потрапити з Польщі на лікування до Німеччини людині з інвалідністю?
Усім доброго вечора!
Мене звуть Анастасія Мартусь, 32 роки. Маю першу групу інвалідності з дитинства, пересуваюсь на візку.
Діагноз - Spina bifida, парапарез нижніх кінцівок, який виник внаслідок операції з видалення спиномозкової грижі.
З квітня живу з мамою у Польщі, але з самого початку планувала виїхати до Німеччини на лікування.
Координатори нашого проекту для неповносправних з фундації "Fundacja Nieprzetartego Szlaku" перекладали мої медичні документи і робили запит з їх слів і ми чекали декілька місяців.
Але нам відповіли, що немає закладу, який міг би нас прийняти.
Хочеться почути реальні відгуки тих, хто реально влаштувався і потрапив на лікування та реабілітацію до Німеччини 🙏
Вчора через знайомого зв'язалася з організацією https://www.mischas-pflegedienst.de/ але відповіли, що на даному етапі вони займаються тими, у кого не працюють руки і хто не може обслуговувати себе самостійно.
Мене ж цікавить перспектива поліпшення стану здоров'я, а саме чи можлива у моєму віці корекція сколіозу 4 ступеня ?
Та взагалі будь-яка інформація про те, як можна зміцнити м'язи та покращити якість життя.
Буду дуже вдячна усім небайдужим, хто відгукнеться!)
Відповіді
-
@Asti1103 вітаємо в нашій спільноті 🇺🇦
у нас дуже велика німецька спільнота EnableMe, будемо також звертатись до них, щоб допомогти у вирішені питання
1 -
Вітаю!
Першочергове для мене зараз дізнатися чи є перспектива хірургічного втручання, а саме операції з корекції сколіозу. У 32 роки мій зріст 130 см через сколіоз, викривлення хребта у формі букви S.
До Польщі, а саме до Любліна потрапила за умовами проекту для осіб з інвалідністю, переїхала завдяки місцевим волонтерам з Кривого Рогу евакуаційним потягом ще 11 квітня минулого року. Але за цей час поки оформила усі документи та отримала orzeczenie o niepełnosprawności w Polsce, то ось тільки на 10 березня змогла записатись на обстеження МРТ. Чула добрі відгуки про медицину у Німеччині і планую вже після обстеження маючи на руках висновок МРТ знайти клініку, яка зацікавиться моїм випадком і зможе прийняти мене на лікування та подальшу реабілітацію.
Чи може Ваша спільнота допомогти мені у цій справі?
0 -
@Asti1103 підібрали для Вас список кращих німецьких клінік, котрі замаються лікуванням сколіозу:
Frankfurter Rotkreuz-Kliniken (Frankfurt Red Cross Hospital)
University Hospital Cologne - Uniklinik Köln
Charité – Universitätsmedizin Berlin
Оптимальний варіант у Вашому випадку -- отримавши результати свіжого МРТ -- зібрати пакет медичних документів і звернутися до клініи/клінік, що Вас зацікавлять. Найкраще це зробити електронним листом. Залежно від відповідей буде зрозуміло, як діяти далі.
Також Ви можете спробувати звернутися до української медичної платформи, котра займається організацією лікування за кордоном -- Bookimed.
Можливо, Вам стануть у пригоді німецькі організації, котрі допомагають людям з інвалідністю:
Berliner Netzwerk für besonders schutzbedürftige geflüchtete Menschen)
Berliner Zentrum für selbstbestimmtes Leben e.V.
Interkulturelle Beratungsstelle der Lebenshilfe Berlin
Консультаційні центри для людей з інвалідіністю EUTB
Тримайте нас в курсі розвитку подій.
Бажаємо здоров'я та удачі!
2 -
Дуже вдячна Вам за усю надану інформацію!
Після обстеження МРТ вже точно зможу надіслати свій запит до запропонованих клінік.
Обов'язково повідомлю Вам результат. 😉
2 -
ми всі тут на зв’язку 🤝 тримайте нас у курсі 🌞
2 -
Тут дуже важко зробити інвалідність, люди кажуть по півроку треба чекати. В якому ви місті?
0 -
Ви маєте на увазі, що у Німеччині важко зробити інвалідність?
У Польщі, у місті Люблін я чекала на групу та видачу свідоцтва приблизно 2 місяці.
А от на отримання виплат 500+ чекаю до сих пір...
Здала документи ще у кінці вересня і от тільки зараз прийшов виклик на обстеження в ZUS.
0 -
Тобто нічого не виплатили досі? Я в Німечені також і тільки планую подавати на інвалідність. Люди кажуть довго чекати. Але нічого, тримаймося! Боже помагай. Хоч без сирен...
0 -
Слава Богу, мені пощастило потрапити на забезпечення до фундації для осіб з інвалідністю.
5 місяців жили з мамою у осередку, а потім нас переселили на квартиру у новобудовці, яку теж оплачує фундація. Є доступний вихід для візка і немає сходів, для мене це найважливіше 🙏 Вдома, на жаль, таких умов не було і без сторонньої допомоги вийти на вулицю не могла(
0 -
Бажаю Вам успіху з оформленням документів!) Нехай все вдасться ✨️
0 -
Дуже хочеться, щоб усі ваші запитання якнайшвидше вирішилися🙌
1 -
Друзі! Хочу розказати про наших партнерів Handicap International
Handicap International - це неприбуткова організація, яка працює у сфері невідкладної допомоги та кооперації задля розвитку у близько 60 країнах світу та має на меті створити світ солідарності та інклюзії.
Зокрема, в рамках проекту "Перехрестя | Втеча. Міграція. Інвалідність" організація намагаєтся забезпечити систематичне врахування особливих потреб біженців з інвалідністю.
Для людей з інвалідністю та їхніх родичів в Німеччині працюють безкоштовні первинні та орієнтаційні консультації по телефону. Консультації надаються українською та російською мовою з питань, що стосуються німецької системи підтримки людей з інвалідністю та пошуку відповідних служб надання допомоги за місцем перебування.
Крім того, задля об’єднання людей зі схожими проблемами та турботами була створена група самодопомоги, яка зустрічається один раз на місяць, щоб у довірливій атмосфері підтримати один одного, обмінятися досвідом та спільно розробити підходи до вирішення нагальних питань.
0 -
На жаль, я не потрапила до Німеччини, тому що лікарі відмовили мені у оперативному втручанні.
На даний момент проходжу стандартну реабілітацію у місцевому шпиталі.
0 -
Шкода, що не вийшло потрапити до на лікування до Німеччини.
Які у Вас перспективи в Польщі? Як довго зможете жити у наданій квартирі? Чи отримуєте фінансову допомогу з приводу інвалідності? Чи є Ви учасником якоїсь спільноти за інтересами чи підтримки? Можете більше розповісти про те, як допомагає Польща людям з інвалідністю - і своїм громадянам, і українцям, котрі знайшли прихисток. Ваш досвід буде цікавий і корисний нашим користувачам!
0
Категорії
- Всі категорії
- 184 Здоров'я
- 56 Захворювання та інвалідність у період війни
- 36 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 29 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія
- 361 Для біженців