Допомога для людей похилого віку: як отримати крісло колісне
Вітаю! Я хочу якось допомогти стареньким сусідам. Бабушка лежача, 1 группа інвалідності, дідусь дуже погано чує. Хотіла запитать, куди я можу звернутись за безкоштовним візочком для бабусі, слуховий апарат діду?
Та саме головне питання : бабці треба операція( грижа), но лікарі не хочуть братись. Возить на аналізи і лікування теж не мають коштів. Можливо є такі організації , які виступають «спонсорами»для таких людей? Мешкаємо в Києві, Дарницькій район. Мені дуже шкода це подружжя, нікого в них немає із родичів.
Відповіді
-
вітаю) якщо бабуся лежача, то навіщо крісло колісне? А за вашими сусідами не закріплен жодний соціальний робітник?
0 -
добрий день ! Вона сідає( з допомогою), але не ходить. Там щось з суглобами в тяжкій формі. Хотіли хоч на деякий час на вулицю її вивозить.
Соціальний працівник приходить, годинку побуде і побігла далі , бо в неї ще є люди.
скажіть, ви можете підказать якісь фонди, організації , які допомагають стареньким з інвалідністю чи ні?0 -
Галина, організації та фонди, це тоді коли, соціальні служби міста не реагують та не надають някої домоги. Точно Дарницька соцслужба не готова йти на контакт в допомозі? Чи зверталися ваші сусіди до них?
0 -
@galina cergiivna Добрий день! Ви добра, чуйна людина, і подружжю пощастило з такою сусідкою.
Подивіться, будь ласка, за посиланням є розʼяснення від Мінсоцполітики щодо пільг і допомог, які могли б отримати Ваші сусіди (серед них є і безкоштовне транспортування, наприклад, до лікарні, щоб здати аналізи), а також процедури звернення по той чи інший вид допомоги.
Безумовно, є сенс звернутися до державного центру надання соціальних послуг. Нижче надаю усі контакти відділень Дарницього соццентру.
Територіальний центр соціального обслуговування Дарницького району
Адреса: 02121 м. Київ, вул. Вербицького, 9-І.
Телефон: 563-99-80; e-mail: tcsodarnitsa@gmail.comВідділення соціальної допомоги вдома:
“Рембаза” – вул. Бориспільська, 28/1; тел.: 501-68-36, 562-92-30
“Ново-Дарницьке” – Харківське шосе, 57; тел.: 563-04-44.
“Харківське”– вул. Вербицького 9-І; тел.: 563-96-41.
Відділення соціально-медичних послуг
вул. Вербицького, 9-І; тел.: 501-68-36. 562-92-30Відділення соціально-побутової адаптації
вул. Вербицького, 9-І; тел.: 503-36-28. 562-47-20Відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги
Вербицького, 9-І; тел.: 503-36-29. 562-47-30
Щодо організацій чи фондів, то нижче надаю перелік тих, які вдалося знайти:
Добро людям
Добрі серця
Відродження громад
Карітас Київ
Старенькі
Життєлюб
Let`s help
Superonuki — платформа для пошуку адресної допомоги
Кабанчик — платформа для пошуку волонтерів під конкретні задачі
Сподіваюсь, Вашим сусідам з Вашою поміччю вдасться отримати необхідну допомогу. Але, скоріше за все, питання не вирішаться так швидко, як би цього хотілося.
Прошу Вас тримати нас в курсі 🙏1 -
@galina cergiivna чи вдалося щось дізнатися?
0 -
Настя, дуже дякую вам за контакти , та корисну інформацію!
2
Категорії
- Всі категорії
- 184 Здоров'я
- 56 Захворювання та інвалідність у період війни
- 36 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 29 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія
- 361 Для біженців