Допомога для людей похилого віку: як отримати крісло колісне

Вітаю! Я хочу якось допомогти стареньким сусідам. Бабушка лежача, 1 группа інвалідності, дідусь дуже погано чує. Хотіла запитать, куди я можу звернутись за безкоштовним візочком для бабусі, слуховий апарат діду?
Та саме головне питання : бабці треба операція( грижа), но лікарі не хочуть братись. Возить на аналізи і лікування теж не мають коштів. Можливо є такі організації , які виступають «спонсорами»для таких людей? Мешкаємо в Києві, Дарницькій район. Мені дуже шкода це подружжя, нікого в них немає із родичів.

Відповіді

• вітаю) якщо бабуся лежача, то навіщо крісло колісне? А за вашими сусідами не закріплен жодний соціальний робітник?

• добрий день ! Вона сідає( з допомогою), але не ходить. Там щось з суглобами в тяжкій формі. Хотіли хоч на деякий час на вулицю її вивозить.
    Соціальний працівник приходить, годинку побуде і побігла далі , бо в неї ще є люди.
    скажіть, ви можете підказать якісь фонди, організації , які допомагають стареньким з інвалідністю чи ні?

• Галина, організації та фонди, це тоді коли, соціальні служби міста не реагують та не надають някої домоги. Точно Дарницька соцслужба не готова йти на контакт в допомозі? Чи зверталися ваші сусіди до них?

• Вітаю) Як гарно що ви проявляєте за ними турботу 🙏 щодо візка, у держави є гроші на крісла колісні, спробуйте оформити документи ваши сусідам, ось тут детально

• Настя
    Настя expert
    відредаговано 19. жов 2024

@galina cergiivna Добрий день! Ви добра, чуйна людина, і подружжю пощастило з такою сусідкою.

Подивіться, будь ласка, за посиланням є розʼяснення від Мінсоцполітики щодо пільг і допомог, які могли б отримати Ваші сусіди (серед них є і безкоштовне транспортування, наприклад, до лікарні, щоб здати аналізи), а також процедури звернення по той чи інший вид допомоги.

Безумовно, є сенс звернутися до державного центру надання соціальних послуг. Нижче надаю усі контакти відділень Дарницього соццентру.

Територіальний центр соціального обслуговування Дарницького району
    Адреса: 02121 м. Київ, вул. Вербицького, 9-І.
    Телефон: 563-99-80; e-mail: tcsodarnitsa@gmail.com

Відділення соціальної допомоги вдома:
    “Рембаза” – вул. Бориспільська, 28/1; тел.: 501-68-36, 562-92-30
    “Ново-Дарницьке” – Харківське шосе, 57; тел.: 563-04-44.
    “Харківське”– вул. Вербицького 9-І; тел.: 563-96-41.

Відділення соціально-медичних послуг
    вул. Вербицького, 9-І; тел.: 501-68-36. 562-92-30

Відділення соціально-побутової адаптації
    вул. Вербицького, 9-І; тел.: 503-36-28. 562-47-20

Відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги
    Вербицького, 9-І; тел.: 503-36-29. 562-47-30

Щодо організацій чи фондів, то нижче надаю перелік тих, які вдалося знайти:
    Добро людям
    Добрі серця
    Відродження громад
    Карітас Київ
    Старенькі
    Життєлюб
    Let`s help
    Superonuki — платформа для пошуку адресної допомоги
    Кабанчик — платформа для пошуку волонтерів під конкретні задачі

Сподіваюсь, Вашим сусідам з Вашою поміччю вдасться отримати необхідну допомогу. Але, скоріше за все, питання не вирішаться так швидко, як би цього хотілося.
    Прошу Вас тримати нас в курсі 🙏

• Настя, дуже дякую вам за контакти , та корисну інформацію!

Категорії