Які умови у біженців у 2025

Здрастуйте! Я з Києва і зараз проживаю в Німеччині як біженка. Коли ми їхали з України, нам казали, що вас вітатимуть як героїв і всім допоможуть, ви маєте право жити в Європі 2 роки. Напевно тільки через це я наважилась виїхати з рідного Києва
В Німеччині про героїв і допомогу не чули і чути не хотять. Нам дали документи лише НА 1 РІК! Зараз подовжили на ще один і ходять чутки що ще на один. Це все дуже виснажує тому що и не можеш планувати та облаштувати своє життя. Ці обіцяні 2-3 тижня перетворились на 2-3 роки очікування - очікування невідомо чого. В будь який день тебе можуть турнути з країни перебування і ти втратиш все, що нажив ща цей час - а вертатись нема куди.
Я жила в контейнерному містечку з сірійцями і зараз маю житло в селі без доступа до роботи. Працювати за професією не маю права (я маркетолог), також як працювати начорно.
Які перспективи у біженців у 2024? Коли будуть виганяти з Європи? Як мені повертатись в Україну, якщо я не маю родини і житла? Як мені оформити документи на громадянство або які є можливості отримати стабільність і нормально планувати своє життя, а не сидіти в страху
Відповіді
-
Вітаю) Поки не можу з вами погодитись, що наших біженців виганяють, поки триває війна у нас, про нас памʼятають. так, нажаль, десь краще, дуже гірше ((
Ви з якого міста України?
@Anatolii96 поділись будь ласка актуальною інформацією що наша влада готує для повернення українців, які є програми
@Dmitri що відомо про біженців в Німеччині в 2024 році?
0 -
@NataliVo вітаю. Погоджуся з вами, що життя біженця, звісно ж не солодке, можу це сказати на власному досвіді, як переселенець з 2014 року.
Що ж стосується Німеччини, то в листопаді ця країна продовжила механізм тимчасового захисту до березня 2025 року, тому, ще як мінімум більше року можливо буде залишатися в Німеччині на законних підставах. Як буде далі - сказати важко, однак політика Німеччини стосовно біженців одна з найбільш лояльних в ЄС (власне кажучи Німеччина і формує цю політику на території Європи), тому можна прогнозувати, що до закінчення війни Німеччина не буде виганяти українських біженців. Тим паче, що сірійські біженці і досі мешкають в Німеччині, а війна у Сирії триває з 2011 року.
Втім, розумію, що хотілося б більш певного розуміння свого майбутнього. А для цього в ідеалі отримати громадянство. Як це зробити, прочитайте будь ласка, в цьому нашому матеріалі:
Ви кажете, що в Україні вам повертатися нема куди. Що саме маєте на увазі? Ваше житло зруйноване, чи знаходиться на окупованих територіях?
Допомога
1 -
Дякую вам за підтримку! Щось сьогодні особливо прикро на душі нпевно напередодні свят.
Дуже гарна стаття. Знайшла у вас багато інформації на сайті для біженців. Дякую за підтримку, Дмитре! Ви мені просто дали надію і я посміхаюсь. Це безцінне.
Вертатись мені нема куди бо родина померла (до війни) і я арендувала житло, свого нема.
1 -
Вітаю! Раніше ми публікували статтю щодо умов перебування біженців у Німеччині на 2024 рік.
Якщо Вам буде цікаво, можете переглянути всю актуальну інформацію з цього питання за посиланням:
2 -
як раз шукала інформацію
0 -
Українці можуть залишатися у Німеччині і з недійсним паспортом
Рішення МЗС України призупинити консульське обслуговування українських чоловіків не вплине на їхній статус біженців у ФРН. Про це йдеться у відповідь берлінського сенату на запит видання DW.
Надання або продовження українським біженцям тимчасової посвідки на проживання в Німеччині не передбачає неодмінної наявності в них чинного паспорта. Головне, щоб у німецької влади була бодай яка-небудь можливість встановити особу.
Про це заявив представник берлінського сенату, тобто уряду Берліну, що має статус однієї з 16 федеральних земель ФРН. Усі питання, що стосуються перебування іноземців у Німеччині, належать до компетенції саме земельної влади.
Як отримати німецький проїзний документ
Право на перебування в країні та всі пов'язані з цим можливості, підкреслює представник сенату, залишаються чинними незалежно від рішення МЗС України тимчасово призупинити надання консульських послуг.
Крім того, якщо українське посольство або консульство відмовить громадянину України у видачі або продовженні його паспорта тільки на підставі непройденої ним служби в армії, то берлінське земельне управління у справах іноземців (Landesamt für Einwanderung) може видати йому для поїздок за кордон проїзний документ, що замінює паспорт.
Щоправда, робитиметься це лише у виняткових випадках, оскільки правила перебування іноземців у Німеччині дозволяють імміграційним відомствам видавати німецькі документи, що замінюють документи, особам призовного віку, якщо вони можуть довести наявність для поїздки вагомих причин. Військовий обов'язок сам по собі вважається в Німеччині цілком прийнятним громадянським обов'язком.
Допомога
1 -
Німеччина запровадила важливі зміни щодо визнання українських водійських посвідчень
Так, влада країни офіційно відкликала тимчасову постанову, яка дозволяла українцям обмінювати водійські посвідчення на німецькі без складання іспитів.
Відтепер усі українські водії повинні проходити повноцінну процедуру визнання своєї кваліфікації.
Після скасування спрощеної процедури українські громадяни з водійськими категоріями C, CE, D або DE повинні проходити повноцінне визнання кваліфікації згідно з чинними правилами для громадян третіх країн. Це означає додаткові документи, процедури, витрати та час.
При цьому українцям не заборонено працювати водіями в Німеччині. Повернулися лише до стандартного процесу визнання водійських посвідчень, який досі діє і для громадян інших країн поза ЄС.Для визнання водійського посвідчення необхідно пройти наступні кроки:
- Оцініть свою водійську кваліфікацію
Якщо у вас є водійське посвідчення категорій C, CE, D чи DE, і ви маєте підтверджений досвід роботи, ви підпадаєте під категорію професійного водія. Це відкриває можливість офіційно пройти процедуру визнання вашої кваліфікації у Німеччині.
2. Зберіть необхідні документи:
● чинне українське посвідчення водія;
● нотаріально завірений переклад німецькою мовою;
● медична довідка;
● документальне підтвердження досвіду роботи;
● у деяких випадках — психофізіологічне тестування.
Документи мають бути підготовлені відповідно до вимог конкретного федерального округу. Перевірити актуальні вимоги можна на офіційному сайті Anerkennung in Deutschland.
3. Подайте заяву у відповідний орган
Звертайтесь до Fahrerlaubnisbehörde — це німецький орган, відповідальний за видачу водійських прав. Заяву слід подавати особисто, а запис краще зробити заздалегідь. Уточнюйте, чи потрібні додаткові документи у вашій землі.
4. Пройдіть навчання або складіть іспити
Після розгляду ваших документів вам можуть запропонувати:
● пройти теоретичний іспит з правил дорожнього руху;
● скласти практичний іспит на відповідну категорію;
● або — пройти додаткові навчальні курси в акредитованій автошколі.
Обов’язковість того чи іншого етапу залежить від вашого професійного досвіду, документального підтвердження та вимог конкретного округу.
5. Отримайте німецьке водійське посвідчення
Після проходження всіх етапів ви зможете отримати повноцінне німецьке посвідчення водія, яке дає право офіційно працювати водієм у Німеччині та інших країнах ЄС.
Джерело:
Допомога
0
Категорії
- Всі категорії
- 213 Здоров'я
- 67 Захворювання та інвалідність у період війни
- 40 Ментальне здоров'я
- 35 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 37 Хронічні захворювання