Це депресія? Мені нічого не хочеться

Марина
Марина ✭✭✭
відредаговано 11. May 2022, 10:13 в Ментальне здоров'я

Доброго вечора, ми з України! Потрібна допомога. Почуваюсь не дуже добре морально. Останні два тижні в мене депресія, просто руки опускаються, хочеться лягти в ліжечко і ні про що не думати. Таке враження, ніби я виключилась з режиму війни і зачинила дверцята, ніби поставила стінку між собою і всім, що відбувається навколо. Не хочу робити нічого, ні з ким не розмовляти, а просто лежати. Які ліки можна попити чи що краще зробити взагалі? Дякую заздалегідь

Доброго вечора, Ми з України! 🇺🇦

Найкраща відповідь

• Olga_EnableMe
    Olga_EnableMe ✭✭✭
    відредаговано 7. Dec 2023, 22:57 Відповідь ✓

Це лепресія

Доброго вечора, ми з України!

Мені дуже шкода, що ви зараз проходите через це. У вас зараз не дуже приємний і легкий стан здоров'я, але усе виправимо!

Перше, що треба знати, цей стан називається не депресія, а апатія.

Друге, цей стан - досить серйозний дзвіночок, що ви можете втратити психічне здоров'я і вам потрібно негайно приймати міри.

Третє - це власне які міри потрібні.

• Дивіться, немає чарівної пігулки, яку випив і захотілось встати з ліжечка. Є звйчайні заспокійливі (валерьянка, магне В6 та інші), які вам потрібно буде приймати 3-4 тижні мінімум.
    • Далі - сон, іжа та обмеження читання новин, по можливості бути в безпечному теплому місці.
    • І раджу якнайшвидше звернутись до психолога, щоби він допоміг вам вкласти ваші думки і почуття ""по поличках"" та вивести вас з цього стану, коли нічого не хочеться робити.

Це я вам коротко розповіла, що потрібно робити, а ось тут у нас є вся інформація:

- безкоштовний психолог онлайн чи за телефоном

- чому потрібно обмежити новини і як зрозуміти що треба бігти до психіатра

- які ліки пити та як зберегти психічне здоровя

Бережіть себе та пишіть тут, як ваші справи! Будемо підтримувати вас

Разом ми зростаємо!

https://www.facebook.com/0lgaKhodko

Відповіді

• Anatolii96
    Anatolii96 ✭✭✭
    відредаговано 7. Dec 2023, 22:57

Безкоштовна психологічна допомога під час війни

У нас на сайті вишла цікава новина з корисними контактами:

Війна може викликати у людини страх за своє життя та життя своїх рідних і близьких.

Під час війни людям доводиться переживати складні ситуації. Наприклад, обстріли, повітряні тривоги, поранення чи смерть людей. Усі ці події можуть викликати стрес у людини. Стрес - це коли тобі неспокійно, тебе тривожать якісь думки, розгубленість.

Якщо ти не можеш заспокоїтися, ти можеш звернутися до психологів. Психолог - це людина, яка навчилася і допомагає людям подолати стрес, заспокоїтися, краще розуміти себе. Психолог допомагає людям прийняти складні ситуації в житті.

Кожна людина може звернутися до психолога по психологічну допомогу. Для того, щоб отримати психологічну допомогу, тобі необхідно домовитись про зустріч із психологом у його кабінеті чи онлайн.

Корисні контакти психологів

Нижче у списку ми надаємо контакти психологів і організацій, в яких працюють психологи. Вони безкоштовно надають психологічну допомогу...

БІЛЬШЕ ЧИТАТИ ТУТ

Вітаю!

Схоже ви новенький тут. Увійдіть чи зареєструйтесь, щоб почати.

Вітаю!

Схоже ви новенький тут. Увійдіть чи зареєструйтесь, щоб почати.

Категорії