Транспортування лежачого інваліда з України до Германії

Функції

Вітаю!
Мій батько (65 років) лежить і не розмовляє після інсульту і двох операцій на мозку. Ресурсів сімʼї вже не вистачає на його утримання. Я планую відвезти його до Німеччини для отримання статусу інваліда і соціальної підтримки там.

Питання: які організації можуть допомогти з транспортуванням батька з Одеси до Касселя в Німеччині або оплатою цих послуг? Чи є взагалі такі програми допомоги?

Дуже дякую.

Відповіді

• вітаю, Ігоре! Співчуваю вашій ситуації. Зараз підберемо вам інформацію, залишайтесь на звʼязку.

Підкажіть, з ним буде супровід?

• Так. Мати і я (я є опікуном батька).

• @Igor Tsarenko вітаю. Я для вас підібрав перелік організацій, які можуть допомогти з транспортуванням батька, але ж, Ігоре, треба до всіх звертатися та дізнаватися поточну ситуацію, бо не завжди вони мають на те ресурс.

Безоплатно:

Medical Help Ukraine

Надають медичне транспортування українців до ЄС. Іноді здійснюють безоплатні евакуації.

https://medicalhelpukraine.com

Malteser International (Мальтійська служба допомоги)

https://www.malteser-international.org

Ukraїner Rettung – Evacuation Ukraine Germany

Це Facebook-група/ініціатива. Координують приватні та благодійні медичні евакуації. Там можна зробити запит на транспортування або знайти водіїв, які вже їдуть з Одеси/Півдня до Німеччини.

Help Ukraine Center (Одеса)

Координують гуманітарні перевезення та іноді співпрацюють з міжнародними партнерами.

Email: help@helpukraine .center

Карітас Одеса

Можуть допомогти знайти контакти благодійників або програм з транспорту.

Платні:

Ambulance Europe

Перевезення на спеціалізованому авто. Одеса–Кассель може коштувати приблизно 1800–2800 євро залежно від медичного супроводу.

Sanitätstransporte Europa

Німецькі або польські фірми, які мають медперсонал. Можуть допомогти зі знижкою для українців або за підтримки фондів.

Якщо йти платним шляхом, пошукайте водіїв/перевізників у таких групах:

Transport & Hilfe für Ukraine / Евакуація та допомога з Німеччини

Evacuation Help Ukraine EU

Допомога

• @Igor Tsarenko  Добрий день!
    Також пропоную вам звернутися до Fight for Right - це організація для людей з інвалідністю з дуже широким спектром допомоги, в т.ч. заявлена й медична евакуація. Якщо не допоможуть прямо, то може, краще зорієнтують.
    Також з медичною евакуацією допомагають Карітас Україна - за посиланням контакти відділення в Одесі.

Щодо фондів, які могли б допомогти з покриттям платних послуг медичної евакуації, спробуйте звернутися до Фонд Рената Ахметова , БФ "Берегиня" , БФ "Твоя опора" .
    Також є великі шанси отримати допомогу від місцевого бізнесу - тобто просто "стукати в усі двері" + оголосити збір - якась сума таки назбирається.

Бажаю вашій сімʼї удачі в пошуках!

• @Igor Tsarenko Добрий вечір! Як у вас справи? Чи пробували звʼязуватися з організаціями, які ми запропонували?

Категорії