Пошук: вивезти дітей на море

OlhaBush
OlhaBush
відредаговано 22. May 2025 в Відносини, сім'я та діти

Добрий день!

Мене звати Ольга, мені 42, в мене 3 дітей, які мають хронічні дерматологічні захворювання. Частиною їїх лікування були щорічні поїздки на море мінімум на 2 тижні. До війни їздили у Щасливцеве, Генічеський район Херсонської області, знімали там приватні помешкання, зараз це окупована територія. За допомогою цього досягли повної ремісії у сина, не було проявів 4 роки, і в дівчат були тривалі періоди. З початком війни хвороба прогресувала. Наразі майже кожного дня доводиться користуватися гормональними препаратами. Минулого року вдалося накопичити на тижневий відпочинок на балтійському морі в Польщі, але цього виявилося недостатньо, ремісія тривала 3 місяці і висипання повернулись. У 2023 спробували вивозити на річку, це не допомогло взагалі.

Я розумію, що це не інвалідність, не щось страшне, але це псує життя дітям, вони стають дратівливими через постійний зуд, нервують через свій зовнішній вигляд, вживають гормони майже щоденно, що теж не ок.

Можливо є якісь організації, які зможуть допомогти вивезти дітей на море за кордон? Чи де можна отримати інформацію, може хтось надасть помешкання біля моря? Тому що я не вивезу їх самостійно і соцмереж не маю для поширення своєї історії. Всі медичні документи я маю. Нижче прикріплю фото проявів хвороби в дітей.

Дуже дякую за допомогу!

1000004292.jpg 1000004286.jpg
Позначено тегом:

Найкращі відповіді

• Настя
    Настя expert
    Відповідь ✓

@OlhaBush
    Добрий день!
    Скажу чесно, що готового рішення чи варіанту нема. Напишу Вам пропозиції, які наразі видаються мені більш-менш реалістичними.

1. Можливо, Ваші діти належать до однієї із пільгових категорій — діти, що постраждали внаслідок військових дій, діти загиблих внаслідок війни батьків, діти зниклих безвісти, діти військовослужбовців чи ветеранів, діти-ВПО? Наразі лише для них вдається знайти якісь програми відпочинку за кордоном на морі.

2. Ваша сімʼя є багатодітною - спробуйте звернутися до ЦНАПу, до Державної чи районних служб у справах дітей, до сімейного лікаря, розпитайте їх про можливі варіанти допомоги.

3. Звернутися до благодійних організацій і фондів, до міських чи селищних депутатів, до представників місцевого бізнесу. Якщо вкажете місто чи регіон проживання, допоможу Вам пошукати контакти.

4. Відшукати у фейсбук групи українців в країнах з морем і залишити там запит - часом, бачу в таких групах пропозиції безкоштовного житла на нетривалий термін - можливо, якраз усе складеться.

5. Не найкращий, але один із варіантів - виїхати у статусі шукачів тимчасового прихистку в країну з доступом до моря.

6. Ще один непопулярний варіант - відпочинок на Одещині. Попередньо є інформація, що цього року планують відкрити 48 пляжів в Одесі й околицях.

Як мама, розумію який непростий вибір і шлях перед Вами. Але не здавайтесь, шукайте, якийсь із варіантів має спрацювати.

• Yurii_EnableMe
    Відповідь ✓

як хочете тут написати особисто, то натисніть "цитата"

• Настя
    Настя expert
    Відповідь ✓

@OlhaBush пошукаю організації, які могли б допомогти, на це треба мені трохи часу.

Адресне звернення до депутатів може бути досить ефективним в результаті. Чи знаєте Ви міських депутатів за своєю адресою? Це можна дізнатися через листування з Київською міською радою у Фейсбук (можливо, не Ви, але хтось із дітей чи знайомих користується цією соцмережею), а механізм розписаний ТУТ або ж зателефонувавши 044 205 7337. А якщо знаєте номер свого виборчого округу, то можете знайти в списку: https://kmr.gov.ua/uk/deputats

Відповіді

Категорії