Пошук: вивезти дітей на море
Добрий день!
Мене звати Ольга, мені 42, в мене 3 дітей, які мають хронічні дерматологічні захворювання. Частиною їїх лікування були щорічні поїздки на море мінімум на 2 тижні. До війни їздили у Щасливцеве, Генічеський район Херсонської області, знімали там приватні помешкання, зараз це окупована територія. За допомогою цього досягли повної ремісії у сина, не було проявів 4 роки, і в дівчат були тривалі періоди. З початком війни хвороба прогресувала. Наразі майже кожного дня доводиться користуватися гормональними препаратами. Минулого року вдалося накопичити на тижневий відпочинок на балтійському морі в Польщі, але цього виявилося недостатньо, ремісія тривала 3 місяці і висипання повернулись. У 2023 спробували вивозити на річку, це не допомогло взагалі.
Я розумію, що це не інвалідність, не щось страшне, але це псує життя дітям, вони стають дратівливими через постійний зуд, нервують через свій зовнішній вигляд, вживають гормони майже щоденно, що теж не ок.
Можливо є якісь організації, які зможуть допомогти вивезти дітей на море за кордон? Чи де можна отримати інформацію, може хтось надасть помешкання біля моря? Тому що я не вивезу їх самостійно і соцмереж не маю для поширення своєї історії. Всі медичні документи я маю. Нижче прикріплю фото проявів хвороби в дітей.
Дуже дякую за допомогу!
Найкращі відповіді
-
@OlhaBush
Добрий день!
Скажу чесно, що готового рішення чи варіанту нема. Напишу Вам пропозиції, які наразі видаються мені більш-менш реалістичними.
1. Можливо, Ваші діти належать до однієї із пільгових категорій — діти, що постраждали внаслідок військових дій, діти загиблих внаслідок війни батьків, діти зниклих безвісти, діти військовослужбовців чи ветеранів, діти-ВПО? Наразі лише для них вдається знайти якісь програми відпочинку за кордоном на морі.
2. Ваша сімʼя є багатодітною - спробуйте звернутися до ЦНАПу, до Державної чи районних служб у справах дітей, до сімейного лікаря, розпитайте їх про можливі варіанти допомоги.
3. Звернутися до благодійних організацій і фондів, до міських чи селищних депутатів, до представників місцевого бізнесу. Якщо вкажете місто чи регіон проживання, допоможу Вам пошукати контакти.
4. Відшукати у фейсбук групи українців в країнах з морем і залишити там запит - часом, бачу в таких групах пропозиції безкоштовного житла на нетривалий термін - можливо, якраз усе складеться.
5. Не найкращий, але один із варіантів - виїхати у статусі шукачів тимчасового прихистку в країну з доступом до моря.
6. Ще один непопулярний варіант - відпочинок на Одещині. Попередньо є інформація, що цього року планують відкрити 48 пляжів в Одесі й околицях.
Як мама, розумію який непростий вибір і шлях перед Вами. Але не здавайтесь, шукайте, якийсь із варіантів має спрацювати.2 -
як хочете тут написати особисто, то натисніть "цитата"
0 -
@OlhaBush пошукаю організації, які могли б допомогти, на це треба мені трохи часу.
Адресне звернення до депутатів може бути досить ефективним в результаті. Чи знаєте Ви міських депутатів за своєю адресою? Це можна дізнатися через листування з Київською міською радою у Фейсбук (можливо, не Ви, але хтось із дітей чи знайомих користується цією соцмережею), а механізм розписаний ТУТ або ж зателефонувавши 044 205 7337. А якщо знаєте номер свого виборчого округу, то можете знайти в списку: https://kmr.gov.ua/uk/deputats0
Відповіді
-
Нажаль, ще не зовсім розумію, як відповідати особисто, тому спробую так
1. Ми не є представниками жодної з цих категорій, як і не є багатодітними (старшій дитині більше 18).
2. Проживаємо в Києві. Я саме про це і запитувала, можливо є назви організацій, чи контакти, які б змогли допомогти.
3. Нажаль, не маю соцмереж взагалі, не користуюсь і не користувалась.. Тому питаю тут, на форумах, які спеціалізуються..
Дякую вам за відповідь і розуміння.
1 -
OlhaBush можливо вже до когось з цього списку зверталися?
0 -
Ні, ще взагалі нікуди не зверталась, це моя перша спроба отримати допомогу
0 -
Подивіться ось тут ще інформацію "єОздоровлення: хто може отримати кошти від держави для придбання путівок на відпочинок дітей"
0 -
Дуже дякую, буду вивчати
1 -
@OlhaBush нижче є кілька фондів, які допомогають багатопрофільно і які не мають чіткого скерування допомоги виключно пільговим категоріям населення. Подивіться, будь ласка, сконтактуйтеся з ними - якщо вони не готові допомогти ділом, може, хоч словом - порадою, підказкою. Я ще шукатиму далі, тож буду вдячна, якщо дасте зворотній звʼязок.
Фонд Гарних справ - охоплює великий спектр допомоги, серед якого й адресна допомога
Дитячий світ - "здійснює посередництво між меценатами і проблемами, пов’язаними із життям і здоров’ям дітей в Україні з метою їх вирішення"
Берегиня - багатопрофільний фонд, та діти і сімʼї в пріоритеті
Українські сестри - допомагають лише самотнім мамам (перепрошую, не знаю Вашого статусу, але про всяк випадок уточнюю), здебільшого не фінансово, але якщо скерують порадою - теж буде добре (контакт через телеграм-бот)
Асоціація благодійників України - цілий альянс різних фондів і організацій - можливо, тут хтось і для вас знайдеться
Ротарі-клуб - також широкий спектр допомоги, один із заявлених напрямів - здоровʼя
Ще раз нагадую про депутатів і місцевий бізнес. Якщо не зможете самі знайти депутатів за своєю адресою, пишіть, допоможемо. А також може доречним буде звʼязатися з народними обранцями, котрі ведуть інтенсивні кампанії (наприклад, Олексій Гончаренко) і шукають додаткового піару, не шкодуючи грошей, в т.ч. на благодійність.0
Категорії
- Всі категорії
- 212 Здоров'я
- 67 Захворювання та інвалідність у період війни
- 40 Ментальне здоров'я
- 35 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 36 Хронічні захворювання
- 20 Допоміжні технології та терапія
- 155 Для проживаючих в Україні
- 9 Оформлення інвалідності під час війни