Чи реально отримати 3 групу по хребту?
Доброго вечора спільното. Не думав, що колись мені потрібно буде питати такі речі в інтернеті, але...
Якщо коротко, 15 років проблеми з спиною, до нині першопричини не встановлені, лікарі нічого не знають і кажуть що "умовно" здоровий. Аналізи крові в нормі, ревмопроби негативні (єдине що аналіз на склеродермію граничний але не позитивний).
По діагнозах:
Тотальний остеохондроз всіх відділів з множинними протрузіями (і грижами грудного відділу хребта).
Гіполордоз шийного відділу хребта.
Анкілозування дуговідросткового суглоба С5-С6 шийного відділу хребта (міжсуглобова щілина практично не проглядається).
Нестабільність С2-С4 при згині і розгинанні до 3мм (більше принципово не пишуть, хоча наміряв до 4мм з цікавості).
Екстравазальна компресія обох вертебральних артерій.
Зниження функції нервових корінців на нижньо-шийному рівні, більше справа. Ознак ураження нервів не виявлено.(написала лікар після того як озвучила асистентці при обстеженні правої руки: бачиш, він помер).
Нестабільність L5-S1 до 4мм, протрузія там же ж до 5мм, без підтискання нервів (по факту хромаю і нога 3 рік пече 24/7).
Гонартроз правого коліна 1 ступеню.
Артрит/артроз обох щелепних суглобів з блоком руху голівки.
Зір на ліве око 0.07 без корекції, -3.5.
І смішно і грішно, бо з цим всім лікування не міняється, та й не допомагає, стан все погіршується, а основного діагноза так і немає. Є сенс подавати на оцінку функціонування чи можна навіть не пробувати? Наперед дякую за підказки.
Відповіді
-
Вітаю! Наша спільнота анонімна, тож ви можете вільно писати про свою ситуацію під нікнеймом — ми зі свого боку постараємося допомогти. Якщо у вас дійсно стільки діагнозів, у мене лише одне питання: чому ваш сімейний лікар досі не направив вас на МСЕК?
1 -
Долучаю до нашого спілкування експертка @svetlanaKovalenko
1 -
У Вас хронічний стан, який потребує постійного , регулярного , стабільного , комплексного проходження медичного , фізичного, соціального лікування і обстеження. Це комплекс заходів, який не буде глобально змінюватись але при стабільному проходженні стан може не погіршуватись.
- Регулярне медичне спостереження
- Постійно консультуйтесь із лікарем.
- Проходьте рекомендовані обстеження та аналізи.
2. Дотримання призначеного лікування
- Не пропускайте прийом ліків.
- Не змінюйте дозування самостійно.
- Завжди повідомляйте лікаря про побічні ефекти.
3. Правильне харчування
- Збалансована дієта з мінімумом солі, цукру та насичених жирів.
- Уникайте шкідливої їжі, алкоголю та газованих напоїв.
- Пийте достатньо води.
4. Фізична активність
- Помірне навантаження (ходьба, легка гімнастика), якщо немає протипоказань.
- Уникайте перевтоми.
5. Контроль маси тіла
- Зайва вага ускладнює перебіг багатьох хронічних хвороб (діабет, гіпертонія, артроз).
6. Здоровий спосіб життя
- Відмова від куріння та алкоголю.
- Повноцінний сон.
- Зниження стресу (дихальні вправи, медитація, прогулянки).
7. Освіта та самоконтроль
- Вивчайте свою хворобу: чим більше ви знаєте — тим ефективніше зможете керувати станом.
- Ведіть щоденник здоров’я (тиск, рівень цукру, симптоми, реакція на ліки).
8.Психоемоційна підтримка
- Не соромтесь звертатися до психолога або приєднатися до групи підтримки.
- Спілкування з близькими дуже важливе для емоційної стабільності.
З оригіналами виписок зі стаціонару , бажано за цей рік сімейний лікар підкаже ваші дії і можливості для оцінки.
0 - Регулярне медичне спостереження
-
Доброго дня. Справа в тому, що до минулого року все що мені писали це остеохондроз і S-подібний сколіоз то 1 то 2 ступеню з протрузіями і грижами. Зацікавлення до глибшого обстеження в нашій поліклініці не було. Приватно невропатологи теж чітко щось сказати не могли хоча обстеження мрт ще від 2014 року і був мабуть в 5 різних невропатологів. Ревматолог на мої скарги з суглобами сказала що може запропонувати лише вітаміни і раз аналізи в мене в нормі, то це я собі придумую. Маю скерування на стаціонар, але в лікарні відмовили в госпіталізації аргументуючи не гострим станом (якраз в період загострення) і сказали приходити коли стане ще гірше (ну тобто коли фізично прийти я вже не зможу). Нарешті минулого року змінив поліклініку, пройшов нові обстеження і тепер ситуація трохи більше прояснилась (з наслідками, але не з причиною). Зараз вже інша сімейна але сказала що з моїми проблемами групу не дають тому не вбачає потреби скеровувати до експертної комісії. Випросив в невропатолога яка мене цей рік лікує, сказала позбирати всі папери і що вона заповнить як лікуючий лікар, але теж каже що шансів мало. Ще маю знов до ревматолога піти з підозрою на системний склероз, але так як аналіз антитіл "граничний" а не позитивний, то сумніваюсь що отримаю підтвердження хоч і є симптоматика.
1 -
Чомусь відповіді не публікуються, чи то премодерація така. Справа в тому що в госпіталізації мені відмовили ще минулого року, хоча мав підтверджене загострення і скерування, сказали буквально: "прийдеш коли стане гірше", а гірше це коли я вже ходити не буду. Я знаю яке лікування і настанови, ними вже 15 років годують, але НСПЗ і міорелаксанти не усувають артроз чи нестабільність. Я можу список на пів сторінки написати препаратів які на мені перепробували, ефекту від них нуль. Навіть опіоїдні обезболюючі одного разу кололи, закінчилось не дуже приємно, при тому що банально навіть болі не зняло. Цього року лікувався 2 рази на денному стаціонарі, але там мені сказали що частіше ніж кожні 3 місяці не можна в них. Ефекту ніякого. Якщо порівняти мій стан і обстеження, то стало гірше. В лікарні був 2 чи 3 рази, відмовили. Є така підозра, що це через те що мені 33 і треба не хворіти, а воювати (правда ходити не кожен день виходить, але то таке). Питання було власне в складності чи нереальності отриманні групи інвалідності по хребту, бо на даний момент я не можу більше години сидіти чи стояти, навіть пройти 500м виникає задишка і стає погано. Якби продажні МСЕКИ не розформували, то в мене б навіть питання такого не з'явилось. Буду дуже вдячний за якусь конкретику.
1 -
великі тексти, тому попадають в спам. прибрав, вже всі тут ваші повідомлення
1 -
Чекаємо результату подання документів невропатологом.
І може знадобитись підтримка зі сторони юристів.1 -
яка наразі у вас ситуація?
0 -
Доброго дня. Був в ревматолога, скерувала на дообстеження з підозрою на системну склеродермію, в четвер маю до неї піти і тоді вже після цього буду питати свою лікарку про скерування на оцінювання.
2 -
Чекаємо результатів. І буде краще зрозуміло по якому діагнозу робити оцінювання. По результатам також повідомте сімейного лікаря .
0
Категорії
- Всі категорії
- 212 Здоров'я
- 67 Захворювання та інвалідність у період війни
- 40 Ментальне здоров'я
- 35 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 36 Хронічні захворювання
- 20 Допоміжні технології та терапія
- 155 Для проживаючих в Україні