Інвалідність при депресії та ПТСР
Вам не здається, що потрібно видавати тимчасово інвалідність та допомогу при депресії та ПТСР?
Адже присутнє суттєве зниження працездатності та життєдіяльності. Часто люди навіть з ліжка встати не можуть, не те, що піти на роботу. При виході на вулицю отримують панічні атаки. Дуже низка концентрація та память, зниження когнітивної функції - з цим всім набором важко працювати, майже неможливо. При лікуванні безліч побічних ефектів і також часто складнощі з соціалізацією, когнітивними функціями - також важко працювати і забезпечувати себе.
Щодо досвіду країн Європи, наприклад, то в деяких можна отримати оплачуваний лікарняний плюс лікування, якщо вигорів на роботі або депресія, при чому на дуже тривалий термін. Знайомі в Норвегії чи не півроку-рік лікували депресію, але залишались в штаті, хоча не працювали.
Мені здається, людям з депресією та ПТСР потрібна фінансова допомога та лікування від держави, особливо в умовах війни.
Можливо, якісь такі законопроекти чи допомога вже існують в Україні? Цікаво, що підкажуть експерти.
Що скажете?
Разом ми зростаємо!
https://www.facebook.com/0lgaKhodko
Інвалідність при депресії та ПТСР 6 голоси(ів)
Коментарі
-
Ваш варіант - напишіть в коментарях
Не знаю, щодо інвалідності, але безкоштовні ліки + оплачуваний лікарняний як мінімум, особливо у складний для України час.
І взагалі, проходження психіатра варто зробити обов'язковим раз на рік. Як здавати аналізи, чи рентген, наприклад.
1 -
Інвалідність потрібна
100%
0 -
В Україні є послуги психолога для військових, але це, скоріше разова акція в критичній ситуації, а тут потрібна програма, щоб людина не залишалася сам на сам зі своєю проблемою, особливо, коли є навантаження на сім'ю, яка не завжди розуміє, як реагувати на травми людини, що повертається з війни, та ще й в додаток, має фізичну травму. Без сумніву, потрібен лікарняний і час на реабілітацію.
1 -
Інвалідність потрібна
так, але така допомога потрібна не лише військовим, а й цивільним
2 -
Інвалідність потрібна
На цей термін справді потрібен не лікарняний, а тимчасова фінансова допомога, @Olga_EnableMe а як це працює в інших країнах?
0 -
В північних країнах, де мало сонця і люди більше схильні до сезонної депресії, вже давно про ці моменти подбали. Наприклад, в Норвегії можна взяти оплачувану тривалу відпустку, тому що у тебе стрес чи вигорання. Тривалість може бути навіть рік, тобто тобі весь цей час буде нараховуватись 100% зарплатні. Якщо депресія, то також відпустка плюс оплачується психолог і психіатр по страховій
Разом ми зростаємо!
1 -
Інвалідність потрібна
цікаво, нічого про це не знала, а в яких крахнах ще можна у відпустку?
1 -
Знаю точно, що у Великобританії, Німеччини, Італії, Данії, Туреччини, Іспанії та Франції. Зрозуміло, що при клінічній депресії і в Україні - це коли кладуть на стаціонар, бо людина вже не годна навіть з ліжка встати зуби почистити. А от при сезонних депресіях чи вигоранні не впевнена, що наші начальники відпустять полікуватись. В Європі люди беруть щонайменше на 36 днів відпустку з депресії, бо їхня працездатність знижується і так само не добре відбивається на результаті роботи.
Є така організація навіть - Європейська асоціація боротьби з депресією. За даними цієї організації, депресія – це найголовніша проблема психічного здоров'я людей працездатного віку, і понад 30 млн. європейців страждають від неї в ті чи інші моменти життя. Це майже кожен десятий! Схильність до депресії варіюється в різних країнах: найдепресивніші, за даними опитувань цієї організації, - жителі Великобританії, у 26% з яких діагностували депресію. Це кожен четвертий! Найжиттєрадісніші, звичайно, італійці – лише у 12% знаходили нудьгу. Серед тих, хто страждає на депресію, найчастіше відпустку через хворобу беруть німці – 61%, датчани – 60% та британці – 58%.
Разом ми зростаємо!
1
Категорії
- Всі категорії
- 184 Здоров'я
- 56 Захворювання та інвалідність у період війни
- 36 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 29 Хронічні захворювання