Виїзд з країни для людей з інвалідністю: як і куди
Особа з інвалідністю 1а внаслідок війни
Добрий день. Цікавить як людина з інвалідністю 1 а може виїхати за кордон? Якщо ситуація у місті загостриться , то що тоді робити? Укриттяв нема для візочків, умов нема . Виїхати транспорту нема, та і куди їхати? Як люди існують у таких умовах?
Коментарі
-
Я проживаю у Чернігові
1 -
@Nazarrr Оскільки наразі Чернігів не входить до Переліку територій, на яких ведуться бойові дії, то з евакуацією за кордон просто зараз буде складніше. Хоча спробувати завжди можна.
Нижче перелік посилань на організації, котрі допомагають з виїздом (але в пріоритеті завжди люди з прифронтових територій):
Figt For Rights - передусім надає перевагу евакуації з гарячих точок, тож в разі ескалації Ви можете звернутися до них одразу, та не виключено, що й зараз зможуть допомогти, варто спробувати.
Freedon Trust - фонд надає різну допомогу, в тому числі й з евакуацією.
Благодійний фонд імені Бориса Возницького - на сторінці фонду можна записатися на евакуацію з прифронтових міст.
Rubikus - допомагають українцям безпечно виїхати до Європи як з України, так із території країни-агресорки.
Група активної реабілітації - серед багатьох інших напрямків допомагають і з евакуацією.
Благодійний фонд «Янголи спасіння» - евакуюють людей із прифронтових зон та територій, на яких ведуться бойові дії.
Також завжди можна спробувати звернутися до Червоного Христа: Чернігівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України
І також, якщо Ви вирішите виїжджати до можливого відновлення бойових дій у Чернігові, завжди раджу спробувати звернутися до влади (місцеві депутати, наприклад), бізнесу (також місцеві малі й великі компанії, готові на такого роду благодійність) та будь-яких фондів, які Вам відомі.
Додам від себе, що переїзд, ще й за кордон, - це завжди дуже нервово й важко, тому, якщо у Вас уже з'явились думки про виїзд, краще зконтактуватись з організаціями, розробити план дій і приготуватись заздалегідь.
Сподіваюсь, Ви знайдете потрібну допомогу. Буду вдячна за зворотній зв'язок.
Бажаю успіху!1
Категорії
- Всі категорії
- 184 Здоров'я
- 56 Захворювання та інвалідність у період війни
- 36 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 29 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія
- 361 Для біженців