Продовження інвалідності неповнолітній дитині
Добрий день .
Зараз з сім'єю перебуваємо в Болгарії . у дитини є посвідчення інвалідності яке оформили в 2022 році в Україні . дата повторного огляду встановлена на липень 2024 . пишуть , що на період дії військового часу довідки є чинними . але все ж таки можливо потрібно робити якісь кроки для автоматичного продовження , якщо не можемо повернутись в Україну .
3 рази телефонував на гарячу лінію МОЗ й кожен раз вони повідомляють різну інформацію . від нічого не потрібно робити , до ні повертайтесь й проходьте ЛКК.
Можливо хтось має досвід в такій ситуації.
Коментарі
-
У вас дуже не стандартна ситуація, але просбуємо допомогти. Додаю до нашої гілки експерта @svetlanaKovalenko
2 -
Вітаю! МОЗ не може давати зараз точних відповідей, бо ситуація в країні не стабільна за законодавчою базою!
Є діагнози, які можуть і не продовжити, якщо дитина підросла, добре почуваються і показники аналізів та обстежень без патологій- це я приблизно вам пишу.
Є діагнози, коли продовження буде 100%…. Дивлячись, який діагноз у вас і які перспективи продовження.тут потрібно зрозуміти пріоритети ризику приїзду в Україну.
Тому що лікування та реабілітацію дитина має отримувати і не залежно від статусу. Тут варто подумати не краще про цей час і сили витратити на лікування та отримання пільг на справжньому вашому місті проживання.
Україна - це, на жаль, зараз ризики і немає гарантій.Якщо є дійсно погіршення стану та життєва необхідність в отриманні лікування, реабілітації та групи- спробуйте!
Але якщо зараз є можливість лікування та реабілітації за кордоном-не поспішайте їхати.0 -
дякую. за відповідь .
може ви підкажете де можна проконсультуватись детально стосовно цього. бо постанова 390 є . але як вона на практиці застосовується ?
"У разі коли в індивідуальній програмі реабілітації особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю встановлений строк повторного огляду, що припав на період дії воєнного стану на території України, та в особи з інвалідністю відсутня можливість пройти медико-соціальну експертну комісію, а в дитини з інвалідністю — лікарсько-консультативну комісію закладу охорони здоров’я, їх індивідуальна програма реабілітації продовжується до останнього числа шостого місяця після припинення або скасування періоду дії воєнного стану, якщо раніше не буде проведено повторний огляд і не отримано відповідну індивідуальну програму реабілітації"
0 -
Так і є!!!, які засоби реабілітації вам потрібні і якщо потрібні? треба бачити вашу програму та що там вказано…..
на ці заходи відповість ваш соціальний захист (собіс) за вашою пропискою в Україні.
0
Категорії
- Всі категорії
- 184 Здоров'я
- 56 Захворювання та інвалідність у період війни
- 36 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 29 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія
- 361 Для біженців