Оформлення інвалідності та виплати в Україні

marcurkan
marcurkan
відредаговано 6. тра 2024 в Підтримка та зворотній зв'язок

Доброго дня, скажіть мені, будь ласка, якщо я інвалід с України зараз живу в Баварії під захистом с України по 24 параграфу, то якщо я собі зроблю Германську інвалідність то чи зможу я повернутись в Україну і отримувати виплати по інвалідності в Україні? Дякую гарно, за відповідь.

Найкращі відповіді

• Настя
    Настя expert
    відредаговано 7. тра 2024 Відповідь ✓

@marcurkan Добрий день!

Ви зможете отримувати українську пенсію з інвалідності в Україні за наявності підтверженої інвалідності в Україні.
    Тобто: Ви можете що завгодно робити за кордоном, а коли повернетеся до України, Вам потрібно буде залежно від статусу на той момент або продовжити дію довідки про інвалідність (перегляд МСЕК) або пройти процес спочатку (сімейний лікар - діагностика - МСЕК, при чому Ви зможете також подати німецькі медичні документи, перекладені на українську).

На сьогодні ще немає механізму підтвердження в Україні інвалідності, встановленої за кордоном. Можливо, до Вашого повернення він з'явиться.

Якщо мова про оттримування німецької пенсії в Україні, то Ви перестанете її отримувати, коли покинете Німеччину зовсім або на термін довший, ніж буде обумовлено із соціалматом.

• Yurii_EnableMe
    Відповідь ✓

ви на зв'язку? подивіться коментарі експертів для вас

Відповіді

Категорії