Виїзд України до Словакії

Сергей_Летик
відредаговано 3. чер 2024, 13:23 в Для біженців у 🇪🇺 ЄС

Доброго вечора! Я Одинокий батько з трьома дітьми, мати позбавлена батьківських прав! Хочу виїхати у Словакію разом з дітьми віком 11, 13 та 17 років. Будьласка, потребуємо вашу підтримку при виїзді та реєстрації за кордоном. Чи ви займаєтеся такими питаннями. Буду дуже вдячний за відгук та пораду.

Коментарі

• Вітаю) Ми оноайн-спільнота, у нас тут досвідом діляться українці, а також залучаємо експертів, які можуть допомгти з пошуком інформації

@Dmitri поділись будь ласка актуальною інформацією та контактами по Словакії. @Сергей_Летик а ви вже знаєте в який саме хочете місто?

• @Сергей_Летик вітаю вас. Словаччина продовжила дію статусу тимчасового захисту для громадян України до березня 2025 року, тож проблем з переїздом в цю країну у вас не буде.

Перш за все, звісно, при вʼїзді в країну, вам потрібно буде оформити статус тимчасового захисту. Подати заяву можна у відділку поліції на пункті пропуску при в’їзді до Словаччини. Як саме це зробити, та контакти, подивіться будь ласка, в цьому матеріалі (детально все розписано):

https://www.ukraineslovakia.sk/uk/temporary-protection/

А ось тут ви знайдете детальну інформацію про отримання житла, та грошової допомоги:

https://www.ukraineslovakia.sk/uk/accommodation/

І взагалі, моя вам порада, добре вивчіть матеріали на цьому сайті, він адмініструється за підтримки уряду Словаччини, інформація там вся актуальна і там є практичні відповіді на всі питання по переїзду до країни з необхідними контактами.

Допомога

• Доброго дня! Дуже Вам Дякую за інформацію! Хай Вам щастить! Гарного дня!

• Може, у вас походу будуть питання, пишіть. Також будемо вдячні, якщо після переїзду поділитеся з нами досвідом

• Доброго вечора! Дякуємо за підтримку! Поділимося досвідом нашого переїзду!

• Хай у вас все складеться 🙌🏻

• Словаччина скорочує допомогу українським біженцям: деталі

З березня наступного року Словаччина скоротить підтримку частині українських біженців після внесення змін до імміграційного законодавства.

Парламент Словаччини схвалив поправки до Закону про проживання іноземців та Закону про притулок.

З 1 березня 2025 року українські біженці, які набули статусу після 28 лютого 2025 року, зможуть перебувати в центрах притулку лише 60 днів замість поточних 120. Також матеріальна допомога на проживання виплачуватиметься лише протягом перших двох місяців.

Виняток зроблено для вразливих категорій: пенсіонерів віком від 65 років, дітей до п'яти років та одиноких опікунів.

Заступник міністра внутрішніх справ Словаччини Петер Крауспе зазначив, що більшість українських біженців знаходять роботу та житло протягом перших двох місяців перебування. Він наголосив, що зміни продиктовані необхідністю оптимізувати витрати.

Більше інформації про умови вʼїзду і перебування у Словаччині, читайте у нас на сайті:

https://www.enableme.com.ua/ua/article/informacia-dla-bizenciv-u-slovaccini-7562

Допомога

Категорії