Хочу отримати приватну консультацію експерта з приводу фіксаційної амнезії
Доброго дня.
Зверталась з питанням з приводу фіксаційної амнезії у чоловіка рік тому. На жаль, з часом відбувається тільки погіршення його стану і його пам'яті. Йому 41 рік і забуваються поточні події, викривлюються спогади. Чи є спільноти для рідних, і чи є досвід позитивного лікування, хоча б утримати той стан без погіршення
Найкраща відповідь
-
@МаринаТол Добрий день!
Нам шкода, та на разі в нас немає експерта-невролога, котрий мігби проконсультувати Вас професійно.
Чи має Ваш чоловік постійного лікаря, котрий "веде" справу? Головне у вашій ситуації - знайти такого. Будь-яка амнезія є наслідком певних порушень у роботі мозку, тож завдання лікаря - виявити причину й призначити лікувальну чи підтримуючу терапії не амнезії, як такої, а того, що її спричиняє.
Позитивний досвід лікування залежить від багатьох факторів - безпосередньо причина порушення, індивідуальна реакція на лікування, ступінь незворотніх змін, кваліфікація та досвід лікаря, ретельність виконання рекомендацій і т.п.
Щодо груп підтримки - не вдалося знайти таких у відкритих джерелах. Можливо, якісь утворення діють при лікарнях з неврологічним профілем. Але якщо Вам потрібна підтримка, не нехтуйтедопопмогою психолога. Наразі нескладно знайти допомогу і безкоштовно. Залишаю Вам кілька контактів:
1
Відповіді
-
Вітаю! Щодо вашого запиту, чи є спільноти - будемо моніторити, може реально такі групи є і там буде чийсь досвід
повернемось до ваз з інформацією
0 -
Дякую за відповідь.
Я не шукаю безоплатну допомогу, просто необхідні спеціалісти, які з цим мали справу. Поки таких не знайшли. Мене дуже лякає поступове погіршення стану і чоловіка, і мого емоційного у достатньо молодому віці. На консультаціях з психологами і психіатрами - фраза "просто прийміть це" не дуже допомагає.
взагалі дуже нестандартний діагноз, спостерігається у декількох лікарів неврологів, але результат такий собі.
0 -
@МаринаТол У Вашого чоловіка справді складний та рідкісний діагноз + можливі індивідуальні прояви хвороби й симптомів. Мабуть, єдиний спосіб - це справді шукати різних неврологів, пробувати різні методики й терапії. Немає гарантій, що це дасть результат, але й складати руки, певно, таки рано.
Вірогідно, Вам могли б спробувати допомогти при університетських клініках і кафедрах (як наприклад Кафедра неврології, психіатрії, рефлексо- і мануальної терапії. Курс психіатрії Київського медичного університету - діє при Психіатричній лікарні в Києві)
Можливо, Вам є сенс звернутися до компаній, котрі займаються організацією медичного туризму - як всередині країни, так і за кордоном. Вони можуть і зорієнтувати і організувати. Їх є чимало. Залишаю Вам посилання на одну з них (не обов'язково звертатися саме до неї) - спробуйте для початку пошукати лікаря чи клініку відповідно діагнозу чоловіка за допомогою їхнього пошуку.
0
Категорії
- Всі категорії
- 192 Здоров'я
- 60 Захворювання та інвалідність у період війни
- 37 Ментальне здоров'я
- 31 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 31 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія
- 148 Для проживаючих в Україні