Підручники для школярів-українців... (доповнюємо)
Щороку у рамках польської державної програми учні з інвалідністю шкіл І та ІІ ступенів, спеціалізованих шкіл, технікумів та загальноосвітніх ліцеїв можуть претендувати на дофінансування закупівлі підручників та навчальних матеріалів на суму від 225 до 445 злотих.
Цього року термін прийому заявок спливає 7 вересня
Українські учні також можуть взяти участь у програмі: неповнолітні - без огляду на підставу перебування в Польщі, повнолітні - на підставі PESEL зі статусом UKR, статусу біженця, дійсної карти поляка, дозволу на постійне перебування, карту побиту з доступом до ринку праці, робочу польську чи шенгенську візу або інших підставах, що дозволяють отримувати освіту на рівних умовах з польськими громадянами.
Детальніше про умови й документи для подачі заявки тут (сторінка польською мовою, також можна перекласти сторінку гугл-перекладачем).
Коментарі
-
Є цікава новина!
Рада проголосувала за сертифікати на книжки українцям. Кому їх видаватимуть
Верховна Рада України 8 листопада підтримала законопроєкт, який стосується сертифікатів на придбання українських книг — зокрема для підлітків, які досягли 14 років.
Рішення парламенту випливає з картки законопроєкту № 9568.
Зокрема, законопроєкт передбачає субсидіювання для книгарень на оренду приміщень та надання сертифікатів на придбання книжок.
Сертифікати зможуть отримати:
громадяни України, що досягли 14 років (тобто віку отримання паспорта);
батьки новонароджених дітей (з 1 січня після того року, коли скасують воєнний стан).
У грошовому еквіваленті сертифікат становить 0,3 прожиткового мінімуму для працездатних громадян (805,2 грн). Такий сертифікат можна буде отримати через "Дію".
1 -
Прекрасна ініціатива, як на мене. Підлітку мені доводилось довго збирати гроші на книги, а про декрет взагалі мовчу - тих виплат ні на що не вистачає 😥
Але 800 грн... за вакцинацію від ковіду давали більше 😁
0 -
книжки наразі недешеві (
1
Категорії
- Всі категорії
- 184 Здоров'я
- 56 Захворювання та інвалідність у період війни
- 36 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку